Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

Care to Hold My Hand

di hari ahad yang agak hening nih... aku cuma tepek lirik lagu abg Maher Zain jer (duhh bila pulak dia jadi abang aku kan) one of the best song (aku yer..) korang gi lah carik kalau tak besa dengar... tajuk dia Hold My Hand..



I hear the flower's kinda crying loud
The breeze's sound is sad
Oh no...
Tell me when did we become
So cold and empty inside
Lost a way long time ago
Did we really turn that blind
We don't see that we keep hurting each other no
All we do is just fight
Now we share the same bright sun, the same round moon
Why don't we share the same love
Tell me why not
Life is shorter than most have thought
Hold my hand
There are many ways to do it right
Hold my hand
Turn around and see what we`ve left behind
Hold my hand my friend
We can save the good spirit of me and you
For another chance
And let's pray for a beautiful world
A beautiful world I share with you
Hold my hand....
Children seem like they've lost their smile
On the new blooded playgrounds
Oh no...
How could we ignore
he…

not that hard to look younger..

dek kerana harini hari Ahad.. so kuranglah orang mengjengah blog melainkan aku yang dok plun 3-4 kali refresh sebab rajin nak tukar sini sana.. makanya aku rasa nak setkan hari Ahad sebagai hari tuk post2 berbentuk sharing info.. hehe.. korang boleh baca on Monday jugak kan...

harini aku nak share 7 ways to look younger in just 30 mins.. sapa tak mau baca sudah.. sapa nak look younger (aku nak) so boleh baca..




1.Keep your eye-cream in the fridge for quick under-eye depuffing. The cold constricts blood vessels to help swelling go down- and it feels extra refreshing.

2. An at-home gloss treatment dramatically amps up shine and refreshes your highlights, giving your face a happy boost.

3. Define your eyebrows. A pair of full, arched brows works like an instant eye lift. Pluck errant hairs and fill in sparse areas with a fine-tipped brow pencil.

4. Apply a firming body cream. Toned, taut skin is the age-defying holy grail (see: Demi Moore).

5.Have your stylist snip you some layers. Hair that …

cantik

subhanallah... cantiknya...





Lake Huron is one of the five Great Lakes of North America. It is bounded on the east by Ontario, Canada and on the west by Michigan, USA. The lake derives it’s name from early French explorers who named it based on the Huron people inhabiting the region. Lake Huron is the second largest of the Great Lakes, with a surface area of 59,596 km2 (23,010 sq mi) making it the third largest fresh water lake on earth.



tolong aku ... Please...

hmm let see.. 30th is around the corner..
so any other ideas / suggestions







sticky post noo.. because i need ur suggestion




korang...
jom try bagi aku idea
nak letak blog nih nama apa...


aku cam da bosan ler dengan nama blog aku (boleh gitu)
ala saja suka2 kot kalau ada cadangan korang yang aku berkenan..
maybe i shud get u something later...


jom eh.. tolong aku bagi nama kat blog aku nih...

tadi aku gi C-mart..

nak belikan my twin kasut sebabnya kasut dorang cam dah lunyai dikerjakan setiap hari.. hehe.. nak pergi rombongan lah katakan.. sian lak kat dorang pakai kasut yang dah tak comey gitu.. so inform Hn (yg nun jauh di N9) pastu sejurus selepas Afi bangun dari his morning nap cargasss gi CM..




aku try bawak stroller utk Afi.. see if he want to sit on it.. and mmg penuh ler Kancil kecikku itu dengan stroller, twin, Afi ngan carseatnya... padat cam sardin.. sian tak selesa my twin di tempat duduk belakang.. i had a few things to buy also.. mmg cantik sangatlah dapat gi CM nih.. arrived safely then set the stroller n off we go.. hehe Afi cam tak kisah jer duduk di stroller tuh.. maybe sebab once in a while twin akan bawak Afi naik stroller pusing2 kat depan rumah..



masuk jer CM benda pertama yang aku carik adalah kasut tuk twin.. (sorry yer no pics sebab x sempat pun nak kuarkan hp aku tuk amik gambar).. dekat CM ni adalah 2-3 kedai kasut tapi most of them hanya menjual kasut tuk adults.. kuci…

kasi bekerja sikit itu otak..

harini aku tadak lagi story nak tulis..
but would like to share with u some Brain Teaser..
aku dapat dari Internet lah mana lagi kan..

hehe..
enjoy your weekend





What's your first impression of this image?
Yellow arrows pointing left, or green arrows pointing right?
There is no "correct" answer, but different people perceive this image differently at first.




see anything happening.. hmm

dont see?.. see?...



The blue ovals seem to move, but this is a still image.



Stare at the moon long enough, and the stars should begin to fade away.
How many can you get to disappear?

biar benar.. itu harganya...

gambar apa pulak nih..
ambooiiii takkan tak tau kot gambar telefon lah..

hehe...
kalau sebelum nih aku dok kalut cerita pasal BB Torch idaman hati...
harini aku pi click kat iklan Nuffnang aku tuh
then nampak yang nih



sila klik pada gambar untuk view lebih jelas yer



okeh..
mujurlah aku lebih mendambakan BB..
so bila nengok rega N8 dengan Maxis nih cam takdelah
keterujaan sangat..


korang yang mana rasa2 berkenan..
silakan..




(kira murah ler kan... hmmm)


have u seen them??

amaran.. n3 ini banyak gambar.. so banyak2kan bersabar nengok yer..


cuba korang ( yg perempuan nih ) angkat tangan sapa yang tak suka berpesen aka fesyen.. haaa ada tak.. meh nak tgk ada tak... takda... haaa bagus... sebab aku sangatlah yakin walau secomel or sergorges mana pun korang (or the opposite way) korang musti teringin nak bergaya n berfesyen kan.. well aku suka jer.. wpun sekarang body aku cam perlukan kepada pembentukan yang lebih mantooopppp tapi tetap aku suka jugak berfesyen...


ini hari aku nak introduce korang pada AMMARA... haaa tau tak apa tuh.. aku pun kurang arif so korang baca sedikit sedutan yang aku telah copy n paste dari blog tuan empunya (dengan kebenaran yer)

ammara or becoming beautiful is a complete muslimah chic boutique catering women of all ages.making them elegant, beautiful and covered at the same time. ammara hijabi enterprise is co owned by 2 hijabi fashionista's , amalina and sara who search for pretty and suitable clothes for muslimah women. …

this shoes are.....

masa kursus Pedagogi itu hari.. one of the things that we need to do is to present our finding towards the topic discussed.. so ini gambar waktu aku ngan kak Ina buat presentation tuk our group.. hehe.. group paling happening.. aku suka group nih..






dan akhirnya setelah hampir sebulan dok terperap di dalam kotak akhirnya i've decided to give it a try.. yup akhirnya kasut yang aku beli sebelum raya (alkisah konon nak pakai raya) telah pun dirasmikan.. tu pun sebab kawan aku Azlina (nama kami sama) suh aku pakai last day course Pedagogi tuh.. hehe.. Ena, aku semakin tinggi dek kerana kasut nih tau... aku dok ingat nak sakit ler kaki sebab pakai kasut nih tapi sebaliknya tak sakit pun.. cam eh selamba biawak jer aku pakai (nah amik ko selamba biawak tuh camner yer)




dan kembali semula ko ke dalam kotak.. bila pulak nak pakai nih...



i'm so thankful....

thanks for coming..
i heart u all...

this is basically one of the reason why i want to blog

taken fromNuffnang
u're the best



i want to have new friends..
gain new knowledge...
and know more about other things that sometime i could only imagine




bila terpaksa jadi ibu tunggul....

sebagaimana yang telah dinyatakan di dalam n3 terdahulu bahawasanya aku akan menjadi ibu tunggul (hehe tak sesuai guna ibu tunggal sebab Hn masih sah suami aku maaa- semoga kekal ke akhir hayat) dan membawa anak2 aku yang tiga orang tuh menyertai lawatan sekolah aku ke KL dan Cameron Highlands..


jadinya mmg sedikit nervous ler sebab aku pegi nih tanpa Hn.. jadinya mungkin akan ada sedikit sebanyak problem nak handle 3 of them at the same time.. hehe.. aku rasa tak jadi masalah sebab kengkawan ramai yang pergi dan mereka pun da layan anak2 aku cam anak2 dorang jugak.. so bab menjaga waktu di sana mungkin ok lah..




tapi dont judge a book by its cover okeh.. kot nanti dok ingat semua orang tolong tengok alih2 tunggang langgang jadiknya.. so since we are going to travel by bus.. banyak benda nak kena prepare.. for twin tuh aku takderlah susah ati sangat sebab dorang pun dah besar..


yang agak memeningkan kepala adalah Afi's stuff.. mana nak usung bekas air panas tuk buat susu lagi, mana na…

BB Torch.. a dream come true..........??

selepas beberapa ketika tidak buka Nuffnang sebab kat sekolah tak leh nak access, jadinya tadi barulah berkesempatan... nyaris2 terlepas peluang nak menang Blackberry wehhh.. bila sebut or nampak Blackberry nih aku cam teruja skit.. aku nak story skitlah kenapa Blackberry Torch nih antara yang berkenan di hati..





hmm naper korang cipta telefon canggih cam gini ek.. kan aku nih mmg teringin sangat nak pakai BB nih.. alih2 BB yang dulu2 pun tak dapat dah tangkap cintan dengan BB Torch ler pulak..

kenapa aku suka?



haaa nilah ropa BB Torch yang telah dibedah siasat


the complete package - haa apa cerita?? apa yang complete?? haaa korang BB Torch nih ada both touch screen and QWERT keyboard yang telah disembunyikan..