Skip to main content

BB Torch.. a dream come true..........??



selepas beberapa ketika tidak buka Nuffnang sebab kat sekolah tak leh nak access, jadinya tadi barulah berkesempatan... nyaris2 terlepas peluang nak menang Blackberry wehhh.. bila sebut or nampak Blackberry nih aku cam teruja skit.. aku nak story skitlah kenapa Blackberry Torch nih antara yang berkenan di hati..





hmm naper korang cipta telefon canggih cam gini ek.. kan aku nih mmg teringin sangat nak pakai BB nih.. alih2 BB yang dulu2 pun tak dapat dah tangkap cintan dengan BB Torch ler pulak..

kenapa aku suka?



haaa nilah ropa BB Torch yang telah dibedah siasat


the
complete package - haa apa cerita?? apa yang complete?? haaa korang BB Torch nih ada both touch screen and QWERT keyboard yang telah disembunyikan..

the latest new BlackBerry® Torch™ 9800 is the 1st smartphone with a BlackBerry® keyboard and full 3.2 inch touch screen for an enhanced device experience.



super smart and i'm loving it

hehe well u need to slide it down in order to use the keyboard.. so kan best gitu.. kalau rasa nak menaip tarik jer keyboard tuh.. kalau rasa nak orang nampak cam 'fuyooooo hp dia touch screen ler' then guna jer the high-resolution touch screen panel tuh.. mudah kan.. aku pun suka.. korang tak suka.. then up to you lah.. sebab nih cerita aku suka..

Universal Search - haaa BB Torch nih memudahkan korang tau.. tahukah anda bahawasanya dengan menggunakan BB yang very the stylo nih korang leh search for everything tanpa membuka sebarang aplikasi lain.. hanya dengan home screen yakni skrin depan tuh korang dah boleh search tau.. kiranya cam dlam komputer lah kalau ko nak carik satu file tuh.. tak tau dok tang mana.. click jer search then computer tolong carik kat mana duduk file tuh kan so samalah jugak dengan BB Torch nih.. tidak ke senang gitu..




pic: credit to engadget


Multitasking - aku nih jenih yang tak reti nak buat satu benda jer dalam satu masa... cam kalau korang nampak ler kan dekat komputer aku nih pun.. bukannya satu aplikasi yang run sensorang dia.. tapi i have more than one.. senang kan cepat sikit buat kerja tuh.. dan yang bestnya dengan BB Torch pun boleh buat gitu tau.. tak percaya ker.. adeh korang gi lah dulu beli BB Torch then try test tengok boleh ke idak.. aku cakap nih based on my own research.. haa apa?? lain2 BB pun boleh.. owh ok.. yerlah aku mana pakai BB maa.. manalah aku tau.. so kekdahnya dari pembacaan aku dan pemprosesan otak aku mengatakan bahawa teknologi BB Torch membenarkan multi-connectivity.. ini membawa maksud wpun kita buka email, then facebook pun buka at the same time.. tapi both application mmg run simultaneously lah.. tadak la dia tutup salah satu..

Stay connected via email, mobile, internet anytime, anywhere! It allows you to receive emails from your personal and business accounts, receive and open email attachments, browse through your favorite sites, stay in contact with loved ones via Instant messaging, mobile calls, sms & much much more!



imagine holding this BB sesambil dok berblog.. ber Internet..

Multimedia - haaa kalau da ada telefon canggih tapi sebesar habuk jer memorinya nak buat apa kan.. orang kalau da ada telefon canggih nih koman2 nak simpan video, nak simpan gambar, nak simpan segala mak nenek lah dalam hp kan.. selagi terdaya...
8Gb to 32Gb of memory takkan ler tak cukup lagi kan... kira kalau ikut calculation aku ler kan.. boleh letak dekat2 30 movie tuh..

5.0MP camera - sapa blogger kat sini yang tidak guna kamera... sila mengaku lekas.. adehhh betul ker korang nih.. aku rasa ler kan sejak2 bergelar blogger nih (tak malu menggelarkan diri sendiri) aku mmg tak boleh ler kalau tadak kamera... hatta kamera hp sekalipun.. buat sementara waktu nih mmg kamera hp jer aku dok guna.. belum lagi sampai seru nak tangkap DSLR.. tapi aku rasa kalau aku dapat ler BB Torch nih (amin) mungkin gegambar dalam blog aku lebih cantik kan.. hehe.. sebab apa tau BB Torch punya camera ada image stabilization.. idakler nanti gambar goyang tak tentu pasal dan banyak lagilah best feature dia.. ada 11 option for the best picture taking modes... tak yah dh nk rungsing2.. bila nak amik gambar.. hehe

Integrated social feeds - alahai lgi mudah dengan BB Torch yang satu nih.. korang yang ala2 tak boleh nak idup tanpa tweeter, tanpa facebook, dan lain2 aplikasi yang sewaktu dengannya dapat access kepada rakan2 korang.. sebab dengan BB Torch korang leh update multiple social networks tau.. hehe.. tak percaya... ler gi beli or dapatkan BB Torch anda..


amboii senang jer kan aku suh korang gi beli lah.. gi dapatkan lah.. apa ingat free ke..hehe jgn lah marah. nih nak bagitau ler camner nak dapatkan.. ala korang nih.. rilex..

alkisah tengah ada promosi nih..

Be the 1st 100 customers to pre-register & purchase the new BlackBerry® Torch™ 9800 today to enjoy the early bird promotion exclusively with Celcom Exec Postpaid plan. Get FREE:
- Jabra Bluetooth Headset worth RM125
- 8GB Micro SD Card worth RM68
- Energizer Portable worth RM58

tak tau nak guna pelan apa.. ala dorang dah bagi suggestion nih haa... cuba korang baca tengok.. untung ke tak dapat BB Torch yang super duper cute n hensem n stylish nih dengan pelan yang disediakan oleh Celcom....



pelan yang menguntungkan dan menarik tertarik kau mmg da bomb

Celcom Blackberry gives you the best deals in town and the widest coverage wherever you go! With that, allow us to introduce the Celcom Exec 50 plan, where you can get connected with Celcom from as low as only RM50 a month! Check out some of the benefits you’ll get with the plan:

- 15 sen call rate to any number. Nothing complicated; just a simple rate to all numbers
- Automatic discounts every month.
- Talk more, save more. The more you use, the more discounts of up to 30%
every month



- Low monthly commitment of only RM50.
- FREE Celcom Broadband Basic Plan for 1 month with speeds of up to 384 Kbps

haaa amacam tak suka jugak lagi ker.. nak info lagi.. haaa aku story sikit lagi tapi bukan pasal BB tapi pasal Celcom pulak noo..

Celcom is Malaysia’s No.1 Blackberry provider, with the best Blackberry smartphones and plans!

aku mmg pengguna Celcom.. so mmg puas hati lah.. setakat harini aku tadak lagilah masalah dengan connection.. korang aku tak tahulah kan.. tapi sebab ni cerita aku so aku rasa Celcom dengan aku cam ok jer.. tadak problem

Celcom will be launching the Blackberry Torch 9800 this 29 October 2010. There’ll be amazing deals for the Blackberry Torch when you sign up with Celcom – at the event only! There’ll also be many other funactivities, prizes and giveaways on the day. So don’t wait, customers can now pre-register at: http://www.celcom.com.my/celcomexec/blackberry/bbtorch9800_register.php





fastest way to text my 'someone' when i'm in a hurry is by using my BB..
thanks to Celcom for speeding up the connection

itulah cerita yang aku nak bagi korang baca harini.. hehe.. sebab aku nak try dapatkan BB Torch nih.. huhu minta2 ada rezeki aku kan.. sebab aku mmg dah lama sangat teringin nak pakai.. Nuffnang thanks for giving us Bloggers the opportunity and to Celcom for delivering an affordable plan and a great smartphone...


Comments

  1. so what do u think ada can ke menang.. hehe..
    poyo tul aku nih

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..