Skip to main content

Berhenti or Teruskan.. korang rasa


aku rasa aku ada problem sikit laa.. tapi ala bukan problem besar mana pun cuma aku rasa problem jugaklah... hehe.. as u all know aku ada anak boy yang baru menjangkau usia 1 tahun 4 bulan lebih sikit.. dia sangatlah aktif.. dan dia sihat... alhamdulillah.. makan pun tadak masalah semua dia makan...

yang aku dok kalut sangat nih bukan apa sebab sampai la nih dia masih lagi nak bf dengan aku.. uisshhh bukan ker bf nih bagus.. yerlah mmg bagus dan amatlah digalakkan bf sampai 2 tahun.. tapi aku nih yang rasa cam 'ishhh ada lagi ker susu'.. Afi mmg waktu nak tido (malam) musti nak bf dulu... kekadang sampai tertido.. then kalau dia terjaga.. bunyi ek sikit jer then terus mencari.. aku tidaklah kisah sebenarnya.. cuma yerlah like what i wrote just now kan.. ada lagi ke susu..



itu hari sajalah try picit2 tengok.. ada kuar susu ke tidak.. ada jugak kuar.. tapi takdelah cam awal2 dulu sampai siap buat stok.. camner yer.. korang rasa aku perlu teruskan ker or berhentikan..




Comments

  1. sila teruskan....sampai 2 tahun pn ok...sian afi dia nk lg mnyusu tu..u ajar2 dia dgn fm jgk tau,sbb takut nt dia rejek terus fm, susah la. sbb by 2 tahun tu org kata susu bdn dh xde zat.i pn xtau sgt tp tula org kata...so by now, u bg ajela susu u... =))

    ReplyDelete
  2. hehe thanks sue..
    eh afi mmg da minum fm sejak dari dulu lagi.. bf nih ikut mood mama dia jer nak bagi ke idak.. tapi sebab i kadang malas nak buat tu yang bagi bf jer senang..

    tapi tulah kadang takut kot tak cukup.. and sometime i rasa cam dia isap pun as his pacifier jer kot.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata