Skip to main content

Berhenti or Teruskan.. korang rasa


aku rasa aku ada problem sikit laa.. tapi ala bukan problem besar mana pun cuma aku rasa problem jugaklah... hehe.. as u all know aku ada anak boy yang baru menjangkau usia 1 tahun 4 bulan lebih sikit.. dia sangatlah aktif.. dan dia sihat... alhamdulillah.. makan pun tadak masalah semua dia makan...

yang aku dok kalut sangat nih bukan apa sebab sampai la nih dia masih lagi nak bf dengan aku.. uisshhh bukan ker bf nih bagus.. yerlah mmg bagus dan amatlah digalakkan bf sampai 2 tahun.. tapi aku nih yang rasa cam 'ishhh ada lagi ker susu'.. Afi mmg waktu nak tido (malam) musti nak bf dulu... kekadang sampai tertido.. then kalau dia terjaga.. bunyi ek sikit jer then terus mencari.. aku tidaklah kisah sebenarnya.. cuma yerlah like what i wrote just now kan.. ada lagi ke susu..



itu hari sajalah try picit2 tengok.. ada kuar susu ke tidak.. ada jugak kuar.. tapi takdelah cam awal2 dulu sampai siap buat stok.. camner yer.. korang rasa aku perlu teruskan ker or berhentikan..




Comments

  1. sila teruskan....sampai 2 tahun pn ok...sian afi dia nk lg mnyusu tu..u ajar2 dia dgn fm jgk tau,sbb takut nt dia rejek terus fm, susah la. sbb by 2 tahun tu org kata susu bdn dh xde zat.i pn xtau sgt tp tula org kata...so by now, u bg ajela susu u... =))

    ReplyDelete
  2. hehe thanks sue..
    eh afi mmg da minum fm sejak dari dulu lagi.. bf nih ikut mood mama dia jer nak bagi ke idak.. tapi sebab i kadang malas nak buat tu yang bagi bf jer senang..

    tapi tulah kadang takut kot tak cukup.. and sometime i rasa cam dia isap pun as his pacifier jer kot.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..