Skip to main content

Berhenti or Teruskan.. korang rasa


aku rasa aku ada problem sikit laa.. tapi ala bukan problem besar mana pun cuma aku rasa problem jugaklah... hehe.. as u all know aku ada anak boy yang baru menjangkau usia 1 tahun 4 bulan lebih sikit.. dia sangatlah aktif.. dan dia sihat... alhamdulillah.. makan pun tadak masalah semua dia makan...

yang aku dok kalut sangat nih bukan apa sebab sampai la nih dia masih lagi nak bf dengan aku.. uisshhh bukan ker bf nih bagus.. yerlah mmg bagus dan amatlah digalakkan bf sampai 2 tahun.. tapi aku nih yang rasa cam 'ishhh ada lagi ker susu'.. Afi mmg waktu nak tido (malam) musti nak bf dulu... kekadang sampai tertido.. then kalau dia terjaga.. bunyi ek sikit jer then terus mencari.. aku tidaklah kisah sebenarnya.. cuma yerlah like what i wrote just now kan.. ada lagi ke susu..



itu hari sajalah try picit2 tengok.. ada kuar susu ke tidak.. ada jugak kuar.. tapi takdelah cam awal2 dulu sampai siap buat stok.. camner yer.. korang rasa aku perlu teruskan ker or berhentikan..




Comments

  1. sila teruskan....sampai 2 tahun pn ok...sian afi dia nk lg mnyusu tu..u ajar2 dia dgn fm jgk tau,sbb takut nt dia rejek terus fm, susah la. sbb by 2 tahun tu org kata susu bdn dh xde zat.i pn xtau sgt tp tula org kata...so by now, u bg ajela susu u... =))

    ReplyDelete
  2. hehe thanks sue..
    eh afi mmg da minum fm sejak dari dulu lagi.. bf nih ikut mood mama dia jer nak bagi ke idak.. tapi sebab i kadang malas nak buat tu yang bagi bf jer senang..

    tapi tulah kadang takut kot tak cukup.. and sometime i rasa cam dia isap pun as his pacifier jer kot.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...