Skip to main content

have u seen them??

amaran.. n3 ini banyak gambar.. so banyak2kan bersabar nengok yer..


cuba korang ( yg perempuan nih ) angkat tangan sapa yang tak suka berpesen aka fesyen.. haaa ada tak.. meh nak tgk ada tak... takda... haaa bagus... sebab aku sangatlah yakin walau secomel or sergorges mana pun korang (or the opposite way) korang musti teringin nak bergaya n berfesyen kan.. well aku suka jer.. wpun sekarang body aku cam perlukan kepada pembentukan yang lebih mantooopppp tapi tetap aku suka jugak berfesyen...


ini hari aku nak introduce korang pada AMMARA... haaa tau tak apa tuh.. aku pun kurang arif so korang baca sedikit sedutan yang aku telah copy n paste dari blog tuan empunya (dengan kebenaran yer)

ammara or becoming beautiful is a complete muslimah chic boutique catering women of all ages.making them elegant, beautiful and covered at the same time. ammara hijabi enterprise is co owned by 2 hijabi fashionista's , amalina and sara who search for pretty and suitable clothes for muslimah women. we also provide exclusive items which are designed and tailored specifically for all of you


hmm sebab aku suka sebab its a muslimah style.. wpun baju yang dorang ada nih.. some of them are a bit stylish tapi once they put them togehter.. naaaa its suit us as muslimah.. very trendy n yet mengekalkan ke'muslimah'an kita sebagai wanita timur yang berimamkan Islam



they (the founder of course) divided their collection into 3 parts (if i'm not mistaken).. ada


Ammara Poppy Collection - yg nih aku rasa more to ready made collection... yang aku kata telah di garap semanisnya oleh mereka agar bersesuaian dengan kita orang timur





Ammara Ritzy Collection - yang nih pulak more to their exclusive collection.. based on ideas n knowledge.. they design their own and i would say that they're adorable dan sungguh cantik... ada a few yang aku berkenan sangat - reason sebab kaler dia yang sungguh mengancam dan terancam..







then last but not least the hijab.. haaa kalau korang nengok mmg cam ala kat sini pun ada jual.. kat sana pun ada jual.. tapi.. tapi... tapi.. yang membuatkan aku tertarik dengan Ammara nih sebab it's a whole complete set... dari baju, kain sampailah ke dress n tudung semua ada kat sini .. dan aku rasa senang sikit nak menggayakan sebab ada guidance gitu kan.. hehe.. ala kita pun kalau ada fesyen2 terkini kat majalah kita nak tiru jugak kan so why not give this type of fashion a try... but yet aku masih belum mencuba pemakaian shawl cara Ammara..



Ammara's Hijabs



most of it are 1.5m shawls (please correct ek Sara if i'm wrong)..

they are selling this at RM25 each or u can buy 2 for only RM45.. hehe... i'm liking these 2.. kan cantik kan.. hehe... tengah pk nak amik or not.. sebab i'm not sure when n where to wear these beauty... (sara can reserved for me or not)




haaa cukup kot nooo.. apa tak cukup lagi.. hadehhh korang gi jer terjah blog AMMARA banyak lagi kat situ... kalau nak order ada form kat situ.. Facebook pun ada.. nak ker... hehe.. aku bagi jelah sebab aku kan suka share2 ngan korang AMMARA BOUTIQUE (haa yg nih facebook dorang)




dahlah yer.. aku pun dah koring ideo nih haaaa.. korang gi jerlah melawat blog dorang ek.. aku sekadar mengenalkan korang jer.. hehe.. muahsss




Comments

  1. thank u so much. really appreciate it!

    ReplyDelete
  2. u are welcome Ammara..
    its nice to help

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata