Skip to main content

have u seen them??

amaran.. n3 ini banyak gambar.. so banyak2kan bersabar nengok yer..


cuba korang ( yg perempuan nih ) angkat tangan sapa yang tak suka berpesen aka fesyen.. haaa ada tak.. meh nak tgk ada tak... takda... haaa bagus... sebab aku sangatlah yakin walau secomel or sergorges mana pun korang (or the opposite way) korang musti teringin nak bergaya n berfesyen kan.. well aku suka jer.. wpun sekarang body aku cam perlukan kepada pembentukan yang lebih mantooopppp tapi tetap aku suka jugak berfesyen...


ini hari aku nak introduce korang pada AMMARA... haaa tau tak apa tuh.. aku pun kurang arif so korang baca sedikit sedutan yang aku telah copy n paste dari blog tuan empunya (dengan kebenaran yer)

ammara or becoming beautiful is a complete muslimah chic boutique catering women of all ages.making them elegant, beautiful and covered at the same time. ammara hijabi enterprise is co owned by 2 hijabi fashionista's , amalina and sara who search for pretty and suitable clothes for muslimah women. we also provide exclusive items which are designed and tailored specifically for all of you


hmm sebab aku suka sebab its a muslimah style.. wpun baju yang dorang ada nih.. some of them are a bit stylish tapi once they put them togehter.. naaaa its suit us as muslimah.. very trendy n yet mengekalkan ke'muslimah'an kita sebagai wanita timur yang berimamkan Islam



they (the founder of course) divided their collection into 3 parts (if i'm not mistaken).. ada


Ammara Poppy Collection - yg nih aku rasa more to ready made collection... yang aku kata telah di garap semanisnya oleh mereka agar bersesuaian dengan kita orang timur





Ammara Ritzy Collection - yang nih pulak more to their exclusive collection.. based on ideas n knowledge.. they design their own and i would say that they're adorable dan sungguh cantik... ada a few yang aku berkenan sangat - reason sebab kaler dia yang sungguh mengancam dan terancam..







then last but not least the hijab.. haaa kalau korang nengok mmg cam ala kat sini pun ada jual.. kat sana pun ada jual.. tapi.. tapi... tapi.. yang membuatkan aku tertarik dengan Ammara nih sebab it's a whole complete set... dari baju, kain sampailah ke dress n tudung semua ada kat sini .. dan aku rasa senang sikit nak menggayakan sebab ada guidance gitu kan.. hehe.. ala kita pun kalau ada fesyen2 terkini kat majalah kita nak tiru jugak kan so why not give this type of fashion a try... but yet aku masih belum mencuba pemakaian shawl cara Ammara..



Ammara's Hijabs



most of it are 1.5m shawls (please correct ek Sara if i'm wrong)..

they are selling this at RM25 each or u can buy 2 for only RM45.. hehe... i'm liking these 2.. kan cantik kan.. hehe... tengah pk nak amik or not.. sebab i'm not sure when n where to wear these beauty... (sara can reserved for me or not)




haaa cukup kot nooo.. apa tak cukup lagi.. hadehhh korang gi jer terjah blog AMMARA banyak lagi kat situ... kalau nak order ada form kat situ.. Facebook pun ada.. nak ker... hehe.. aku bagi jelah sebab aku kan suka share2 ngan korang AMMARA BOUTIQUE (haa yg nih facebook dorang)




dahlah yer.. aku pun dah koring ideo nih haaaa.. korang gi jerlah melawat blog dorang ek.. aku sekadar mengenalkan korang jer.. hehe.. muahsss




Comments

  1. thank u so much. really appreciate it!

    ReplyDelete
  2. u are welcome Ammara..
    its nice to help

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...