Skip to main content

lagu nih mmg semua couple2 zaman sekarang kena dengar

okeh selain Maher Zain as artist of the month dalam blog aku..
aku suka sangat dengar lagu nih..
aku tak kenal sapa penyanyi nya..

korang dengarlah yer
aku suka the music
catchy gitu...
lyrics pun mengancam seiii




Kalau berpacaran, Memang banyak pantang larang,
Menjaga susila, Ibubapa adik abang.
Apabila berdua, Carilah tempat yang terang,
Agar tidak pula, Mencuba aksi terlarang.

Boleh pandang-pandang, Jangan pegang-pegang,
Duduk renggang-renggang, Bertambah sayang,
Biar malu-malu, Biar segan-segan,
Kerna malu itu, Perisai orang beriman

[Ana Raffali]
Kalau berpacaran, Jangan tunggu lama-lama,
Kalau dah berkenan, Jumpalah ayah dan mama,
Hantarlah rombongan, meminang dengan segera,
Kalau terlambat kasih mu disambar buaya.

[Altimet]
Kita sambung cerita, Kalau kamu berdua,
Aku yang ketiga, Aku penambah perasa,
Aku lah pendarab nafsu serakah,
Hai teruna bikin perangai selamba,
Hati si dara kata tak apa.

Berani buat terima padah,
Kalau tak sedia, Ucap syahadah

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...