Skip to main content

lagu nih mmg semua couple2 zaman sekarang kena dengar

okeh selain Maher Zain as artist of the month dalam blog aku..
aku suka sangat dengar lagu nih..
aku tak kenal sapa penyanyi nya..

korang dengarlah yer
aku suka the music
catchy gitu...
lyrics pun mengancam seiii




Kalau berpacaran, Memang banyak pantang larang,
Menjaga susila, Ibubapa adik abang.
Apabila berdua, Carilah tempat yang terang,
Agar tidak pula, Mencuba aksi terlarang.

Boleh pandang-pandang, Jangan pegang-pegang,
Duduk renggang-renggang, Bertambah sayang,
Biar malu-malu, Biar segan-segan,
Kerna malu itu, Perisai orang beriman

[Ana Raffali]
Kalau berpacaran, Jangan tunggu lama-lama,
Kalau dah berkenan, Jumpalah ayah dan mama,
Hantarlah rombongan, meminang dengan segera,
Kalau terlambat kasih mu disambar buaya.

[Altimet]
Kita sambung cerita, Kalau kamu berdua,
Aku yang ketiga, Aku penambah perasa,
Aku lah pendarab nafsu serakah,
Hai teruna bikin perangai selamba,
Hati si dara kata tak apa.

Berani buat terima padah,
Kalau tak sedia, Ucap syahadah

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…