Skip to main content

Love U Nuffnang.... the Best


adeh tak sangka laksss
hehe...
thanks alot to Nuffnang











i've (recently) been given 6 buffered earning



aku pun tak baper nak faham sgt pasal earning2 nih.. tapi at the same time sangat berterima kasih dengan pendapatan tambahan nih. so how do we Bloggers actually earn something from them

There are 2 types of ad campaigns from Nuffnang:

a) mCPM Campaigns

- Bloggers are paid based on the number of unique impressions an advertiser purchases from their blogs.
- Once a blog is chosen for an mCPM campaign, a new entry will be created under a ‘Buffered Earnings’ table on the Earnings page which will be updated daily according to the progress of the ads being showed to the blog’s readers.
- Once the campaign ends, it will be transferred to a new table called ‘Metered Earnings’, in which the amount will be reflected in your current earnings.
- All blogs registered under Nuffnang qualify for mCPM campaigns by default.
- Advertisers will choose which blogs they wish to advertise on based on several factors such as demographics of blog readers, desirability of ad units, membership exclusivity and writing style of the blogger.
- New bloggers to the community may take a while to be chosen for campaigns as advertisers are less confident in advertising on newly signed up blogs for mCPM campaigns.

b) CPC Campaigns
- Bloggers are paid based on the number of unique clicks registered on the ad unit showing the advertisements.
- Bloggers can opt to show CPC campaigns by selecting ‘Show Global CPC Ads’ as their Ads Preference in their Blog Manager.
- When there are no CPC campaigns, the ad unit will be minimized. When there’s an ongoing CPC campaign, the ad unit will show till the number of clicks allocated for the day has been used up. These ads will only show when your blog has not been chosen for any mCPM campaigns for that period of time.
- Earnings for CPC campaigns are updated weekly on the Earnings Page.


haa cam gitulah yer.. aku punya income pun bukanlah banyak mana tapi syukur.. thanks yer Nuffnang... nanti bagilah lagi.. hehe.. owh yer these are a few recent activities




and i loike this one.. cumanya aku tadak idea langsung nak buat entry pasal nih wpun aku mmg teringin sangat nak pakai Celcom BlackBerry Torch 9800!





ramai jugak yang dah buat n3 pasal nih.. hmm due date is on the 29th.. ada masa lagi.. so nengoklah nanti camner

Comments

  1. saya_arief: mekasih hehe.. ala nanti arief pun boleh dapat gini.. iena pun budak baru belajar jer...

    ReplyDelete
  2. ish bukan sekali dapat 6 cikserai.. setelah beberapa lama then dapat 6 hehe.. alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. an: mekasih ala jgn ler jeles.. org lain lagi banyak dr nih agaknya.. syukur rezeki org nak bagi.. hehe..

    ReplyDelete
  4. ken : yey nuffnang best (thumbs up for Nuffnang)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…