Skip to main content

Love U Nuffnang.... the Best


adeh tak sangka laksss
hehe...
thanks alot to Nuffnang











i've (recently) been given 6 buffered earning



aku pun tak baper nak faham sgt pasal earning2 nih.. tapi at the same time sangat berterima kasih dengan pendapatan tambahan nih. so how do we Bloggers actually earn something from them

There are 2 types of ad campaigns from Nuffnang:

a) mCPM Campaigns

- Bloggers are paid based on the number of unique impressions an advertiser purchases from their blogs.
- Once a blog is chosen for an mCPM campaign, a new entry will be created under a ‘Buffered Earnings’ table on the Earnings page which will be updated daily according to the progress of the ads being showed to the blog’s readers.
- Once the campaign ends, it will be transferred to a new table called ‘Metered Earnings’, in which the amount will be reflected in your current earnings.
- All blogs registered under Nuffnang qualify for mCPM campaigns by default.
- Advertisers will choose which blogs they wish to advertise on based on several factors such as demographics of blog readers, desirability of ad units, membership exclusivity and writing style of the blogger.
- New bloggers to the community may take a while to be chosen for campaigns as advertisers are less confident in advertising on newly signed up blogs for mCPM campaigns.

b) CPC Campaigns
- Bloggers are paid based on the number of unique clicks registered on the ad unit showing the advertisements.
- Bloggers can opt to show CPC campaigns by selecting ‘Show Global CPC Ads’ as their Ads Preference in their Blog Manager.
- When there are no CPC campaigns, the ad unit will be minimized. When there’s an ongoing CPC campaign, the ad unit will show till the number of clicks allocated for the day has been used up. These ads will only show when your blog has not been chosen for any mCPM campaigns for that period of time.
- Earnings for CPC campaigns are updated weekly on the Earnings Page.


haa cam gitulah yer.. aku punya income pun bukanlah banyak mana tapi syukur.. thanks yer Nuffnang... nanti bagilah lagi.. hehe.. owh yer these are a few recent activities




and i loike this one.. cumanya aku tadak idea langsung nak buat entry pasal nih wpun aku mmg teringin sangat nak pakai Celcom BlackBerry Torch 9800!





ramai jugak yang dah buat n3 pasal nih.. hmm due date is on the 29th.. ada masa lagi.. so nengoklah nanti camner

Comments

  1. saya_arief: mekasih hehe.. ala nanti arief pun boleh dapat gini.. iena pun budak baru belajar jer...

    ReplyDelete
  2. ish bukan sekali dapat 6 cikserai.. setelah beberapa lama then dapat 6 hehe.. alhamdulillah

    ReplyDelete
  3. an: mekasih ala jgn ler jeles.. org lain lagi banyak dr nih agaknya.. syukur rezeki org nak bagi.. hehe..

    ReplyDelete
  4. ken : yey nuffnang best (thumbs up for Nuffnang)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…