Skip to main content

not that hard to look younger..

dek kerana harini hari Ahad.. so kuranglah orang mengjengah blog melainkan aku yang dok plun 3-4 kali refresh sebab rajin nak tukar sini sana.. makanya aku rasa nak setkan hari Ahad sebagai hari tuk post2 berbentuk sharing info.. hehe.. korang boleh baca on Monday jugak kan...

harini aku nak share 7 ways to look younger in just 30 mins.. sapa tak mau baca sudah.. sapa nak look younger (aku nak) so boleh baca..




1. Keep your eye-cream in the fridge for quick under-eye depuffing. The cold constricts blood vessels to help swelling go down- and it feels extra refreshing.

2. An at-home gloss treatment dramatically amps up shine and refreshes your highlights, giving your face a happy boost.

3. Define your eyebrows. A pair of full, arched brows works like an instant eye lift. Pluck errant hairs and fill in sparse areas with a fine-tipped brow pencil.

4. Apply a firming body cream. Toned, taut skin is the age-defying holy grail (see: Demi Moore).

5. Have your stylist snip you some layers. Hair that moves lifts your features and just looks fun and free.

6. Take a brisk 30 minute walk whenever you can sneak one in. You'll jump start your metabolism and circulation and it'll give you a nice rosy glow.

7. Short nails, painted sheer and pink give off a young, fun vibe and make your hands look effortlessly flawless.

see tak susah kan.. senang jer.. mmg dok buat setiap hari.. give it a try then.. tak rugi pun.. utk kita jugak..

hehe.. eh korang perasan tak lately Premium Beautiful the 'golden' corset is everywhere in the blog-sphere.. sesapa yang belum ada should give it a try.. cause i'm a user my self for almost 7 years now... kalau korang tak tahu then u should go n visits Hanis's blog.. because she did very well in the biz.. others pun ada jugak tapi she is an inspiration..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...