Skip to main content

not that hard to look younger..

dek kerana harini hari Ahad.. so kuranglah orang mengjengah blog melainkan aku yang dok plun 3-4 kali refresh sebab rajin nak tukar sini sana.. makanya aku rasa nak setkan hari Ahad sebagai hari tuk post2 berbentuk sharing info.. hehe.. korang boleh baca on Monday jugak kan...

harini aku nak share 7 ways to look younger in just 30 mins.. sapa tak mau baca sudah.. sapa nak look younger (aku nak) so boleh baca..




1. Keep your eye-cream in the fridge for quick under-eye depuffing. The cold constricts blood vessels to help swelling go down- and it feels extra refreshing.

2. An at-home gloss treatment dramatically amps up shine and refreshes your highlights, giving your face a happy boost.

3. Define your eyebrows. A pair of full, arched brows works like an instant eye lift. Pluck errant hairs and fill in sparse areas with a fine-tipped brow pencil.

4. Apply a firming body cream. Toned, taut skin is the age-defying holy grail (see: Demi Moore).

5. Have your stylist snip you some layers. Hair that moves lifts your features and just looks fun and free.

6. Take a brisk 30 minute walk whenever you can sneak one in. You'll jump start your metabolism and circulation and it'll give you a nice rosy glow.

7. Short nails, painted sheer and pink give off a young, fun vibe and make your hands look effortlessly flawless.

see tak susah kan.. senang jer.. mmg dok buat setiap hari.. give it a try then.. tak rugi pun.. utk kita jugak..

hehe.. eh korang perasan tak lately Premium Beautiful the 'golden' corset is everywhere in the blog-sphere.. sesapa yang belum ada should give it a try.. cause i'm a user my self for almost 7 years now... kalau korang tak tahu then u should go n visits Hanis's blog.. because she did very well in the biz.. others pun ada jugak tapi she is an inspiration..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata