Skip to main content

not that hard to look younger..

dek kerana harini hari Ahad.. so kuranglah orang mengjengah blog melainkan aku yang dok plun 3-4 kali refresh sebab rajin nak tukar sini sana.. makanya aku rasa nak setkan hari Ahad sebagai hari tuk post2 berbentuk sharing info.. hehe.. korang boleh baca on Monday jugak kan...

harini aku nak share 7 ways to look younger in just 30 mins.. sapa tak mau baca sudah.. sapa nak look younger (aku nak) so boleh baca..




1. Keep your eye-cream in the fridge for quick under-eye depuffing. The cold constricts blood vessels to help swelling go down- and it feels extra refreshing.

2. An at-home gloss treatment dramatically amps up shine and refreshes your highlights, giving your face a happy boost.

3. Define your eyebrows. A pair of full, arched brows works like an instant eye lift. Pluck errant hairs and fill in sparse areas with a fine-tipped brow pencil.

4. Apply a firming body cream. Toned, taut skin is the age-defying holy grail (see: Demi Moore).

5. Have your stylist snip you some layers. Hair that moves lifts your features and just looks fun and free.

6. Take a brisk 30 minute walk whenever you can sneak one in. You'll jump start your metabolism and circulation and it'll give you a nice rosy glow.

7. Short nails, painted sheer and pink give off a young, fun vibe and make your hands look effortlessly flawless.

see tak susah kan.. senang jer.. mmg dok buat setiap hari.. give it a try then.. tak rugi pun.. utk kita jugak..

hehe.. eh korang perasan tak lately Premium Beautiful the 'golden' corset is everywhere in the blog-sphere.. sesapa yang belum ada should give it a try.. cause i'm a user my self for almost 7 years now... kalau korang tak tahu then u should go n visits Hanis's blog.. because she did very well in the biz.. others pun ada jugak tapi she is an inspiration..


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…