Skip to main content

sakit hati dengan broadband... boleh gitu


ishhh sakit ati sungguh ler dengan connection bband nih.. kalau dulu aku pakai yang Celcom punya tapi skarang cuba yang CSL punya bband... Hn saja suggest me to try out this bband... mmg ler murah cuma rm 24/month.. tapi adeh connection dia cam apa jer.. sekejap2 disconnect.. tp yang agak ok adalah the connection bila dalam keadaan baik.. adalah sangat baik..


so if u were wondering camner aku leh online secara sakan sangat di waktu siang (sejak dua menjak nilah kan) adalah disebabkan oleh aku kan tengah berkursus.. dan di tempat kursus pulak adalah pusat kegiatan guru yang mmg ada wi-fi connection... so mmg best ler.. but that doesn't mean yang aku tak buat or dengar segala taklimat dan ilmu yang disampaikan.. well actually aku sangat suka berada di situ sebabnya we are able to produce teaching material yang kekadang mmg tak sempat nka buat di sekolah.. wpun kat sekolah ada internet connection semua tapi mmg tak sempat nak buat all the teaching material.. kalau setakat nak buat or prepare worksheet n slide for lesson tu sempat ler.. cuma kalau nak cari bahan yang lebih menarik contoh video or songs or prepare worksheet yang lebih value nya.. sorry tak sempat...

eh aku nih nak story apa sebenarnya.. pasal bband ker pasal kerja aku.. hmm let me decide first ok....


see dalam aku dok buat entry nih pun dah baper kali connectionnya terputus.. aku mmg nak sangat install streamyx ke rumah nih.. tapi tak boleh sebab orang telekom cakap kat kawasan rumah aku tadak line tepon.. boleh ker jawab gitu.. walhal orang sebelum aku duduk nih mmg pasal phone line dalam rumah.. wayar telefon punada lagi kat dalam umah nih.. geram aku nengok rasa cam nak cabut buang jer kabel tuh.. sakit ati dengan jawapan orang telekom tuh tau..

kalau aku nih duduk kawasan pendalaman ker mana ker mungkin ler boleh jawab gitu.. tapi nih aku duduk kawasan Bandar Di Raja maaa... mana boleh bagi alasan gitu.. huuuu geram nya.. tu pasal ler kena guna bband.. dan tu pasal jugak ler kekadang aku malas nk online sebab connection cam hampeh jer..


adeh tengah mode marah nih.. sorrryyy




Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..