Skip to main content

tadi aku gi C-mart..

nak belikan my twin kasut sebabnya kasut dorang cam dah lunyai dikerjakan setiap hari.. hehe.. nak pergi rombongan lah katakan.. sian lak kat dorang pakai kasut yang dah tak comey gitu.. so inform Hn (yg nun jauh di N9) pastu sejurus selepas Afi bangun dari his morning nap cargasss gi CM..




aku try bawak stroller utk Afi.. see if he want to sit on it.. and mmg penuh ler Kancil kecikku itu dengan stroller, twin, Afi ngan carseatnya... padat cam sardin.. sian tak selesa my twin di tempat duduk belakang.. i had a few things to buy also.. mmg cantik sangatlah dapat gi CM nih.. arrived safely then set the stroller n off we go.. hehe Afi cam tak kisah jer duduk di stroller tuh.. maybe sebab once in a while twin akan bawak Afi naik stroller pusing2 kat depan rumah..



masuk jer CM benda pertama yang aku carik adalah kasut tuk twin.. (sorry yer no pics sebab x sempat pun nak kuarkan hp aku tuk amik gambar).. dekat CM ni adalah 2-3 kedai kasut tapi most of them hanya menjual kasut tuk adults.. kuciwa den.. sebab mmg niat nak beli tuk twin kan.. so usaha jugak tuk pastikan dapat kasut wpun murah.. kasut dorang sebelum nih adalah jenama C tuh..




so kalau boleh nak carikler yang lain tapi ala gitu lah jugak.. kalau ikutkan hati mmg tadak yang berkenan di hati.. sebab semua cam ala2 sandal gitu.. susah ler nak bergerak nanti.. so pusinglah kami 4 beranak dalam CM tuh mencarik kasut.. then aku nampak ler kasut flat nih yang oklah .. kalau nak dibandingkan dgn yang lain.. so tanpa berfikir panjang aku terus suh both of them cuba then terus gi amik shower gel, instant coffee, roti n gi bayar.. takut kang kalau lama2 Afi meragam so susah pulak.. hehe..


terus turun bawah.. i bought a new watch for me... sebabnya dah dekat sebulan aku 'watchless'.. so terible aku rasa bila kan wrist aku tadak jam tangan.. huhu.. all this while i had to depend to my hp jer.. sian kan dekat aku.. i prefer digital watch rather than analog.. so korang susahler nak nengok aku pakai jam tangan yang ala2 ladies gitu.. hehe.. pastu tangkap losyen mustajab sebab dah nak abis dah aku pakai.. sedap arrr lotion nih tau.. aku suka bau dia..


lega sebab semua benda yang nak dibeli dah dibeli.. terus balik rumah.. turunkan semua barang then tuk lunch kami sambung makan murtabak maggi yang aku buat pagi tadi.. twin nak makan dengan sosej yang ada cheese tuh so aku buatkan same goes to Afi.. malam kang rasanya kena masak nasi lah kot sebab lunch dorang tak makan nasi.. hmm..




skrg tengah pk nih.. should i bring the stroller along with me to our rombongan cik kiah ke KL n Cameron or not.. sebab aku plan just nak carry Afi using Bjorn jer.. tapi terdayakah aku.. he is already 11kg++ .... di KL nanti tak lama just nak gi jalan2 tour Masjid Jamek (katanya) then terus gi CH.. so perlu ke tidak bawak stroller...


Comments

  1. Take a stroller around. You won't want to carry "a rice bag" by hand in Cameron Highlands while picking up strawberries :)

    ReplyDelete
  2. poser kid.. haha.. shopping is fun :)

    ReplyDelete
  3. alert : thanks.. yup i'm thinking of taking along the stroller.. because it seems like i wont be able to carry my 11kg boy all the time right

    ReplyDelete
  4. keh : yeah they like to pose lately.. dont know why.. but i think that what kids do best right.. hehe.. shopping is fun

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…