Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010

tak susah mana pun

berubah lagi.. hopefully u like it.. if do.. please like my fan page too.. hehe..

kenapa perlu ada anon dlm blog...

harini nak tulis pasal apa yer.. hmm let see.. last nite tido at 1 am.. dunno why cannot sleep pas tidokan Afi aku online jap then terus melalut sampai 1am.. pastu tetiba jer terasa mengantuk terus tutup laptop then tido



tapi sebelum tuh sempat le terjah di beberapa blog yg aku follow.. huhu.. ada ka dah tengah malam baru nak gi ziarah.. bukan gitu.. aku pi dah beberapa kali ke blog korang.. jgn risau yer... aku nih rajin gi menziarah.. hehe... so masa dok lawat2 n tinggal2 komen tuh sempat ler aku baca2 komen dalam blog kawan2... dan ada beberapa komen yang menarik perhatian aku.. bukan menarik sebab its really important ke apa cumanya aku pelik ler dengan kewujudan anon aka orang2 yg berani meninggalkan komen yang kadangkala boleh membuatkan orang sakit hati dengan penulisan komen dorang tuh... 



alhamdulillah so far aku belum lagi lah smp ke tahap mempunyai anon dalam blog aku.. tapi cian aku nengok blog kawan2 yang dah di serang kritikan dan komen2 sebegitu.. for me its simple when u…

Blue Me

hmm cuti2 sekolah nih tetiba rindu pulak ngan bebudak nih..  huhu.. dorang da tadak dah pasni.. dorang da nak masuk Form 1..


aku doakan dorang berjaya dalam hidup dorang all of them are budak kampung dan aku yakin mereka akan berjaya  sebab mereka mmg berusaha ke arah itu



eh terselit plak gambar aku hehe.. the blue in me eh silap on me hehe.. aku tak reti mekap2 nih so muka gi sekolah mmg plain gila babas nak harap lipstick jer kot ada tapi waktu nih dah abis ilang dah

port tempat lepak pagi2 sek aku setiap pagi ada assembly formal on Monday  n the rest is informal
so inilah tempat kami lepak sebab kekadang nak tunggu di dewan terbuka tuh cam ramai jer beg kuning tuh aku punya.. walahai sempoiii tul gi sekolah aku segan nak usung handbag so mmg tak bawak unless perlu

pusing hp then press sendirik pastu kawan2 kata alahai tak abis2 amik gambar  hehe.. akakku inilah duniaku ambik gambar tak kira tempat.. mujur lagi tadak kamera besar gabak or else lagi jenuh kan

erksss serius gila apa kes nih

tata korang semua teacher sa…

Table for 2.5?

salam... hehe.. harini nak cherita pasal makan di luar.. pernah ker?? amboi takkan tak pernah kan?? anak2 aku kalau cakap nak makan di luar amboiii seronok sungguh.. padahal p makan kat kedai depan umah jer pun.. belum lagi bawak gi makan fast food or benda2 lain  kan.. tapi tulah byk benda kena pk sebelum bawak dorang makan di luar.. yang pstinya bila makan di luar aku akan jadi orang yg paling susah nak makan.. sebab apa ?? sebab aku kena pegang Afi.. 
sejak 2 menjak nih.. Afi susah sungguh nak duduk dalam highchair tuh.. kalau dduk kejap jer then terus lompat nak bangun n turun ke bawah...he prefer to walk around n move around.. so aku dalam dok ada mood nak makan terus ilang.. orang lain jer lah yang makan.. korang pernah ker rasa gitu.. 
kadang bila nengok kengkawan lain cam senang jer bawak baby dorang gi jalan sana sini.. then boleh lak singgah lepak2 n makan2.. aku cam cemburu gila babas... camner korang buat.. aku mmg fail bab nih.. korang cuba lah ajarkan aku yer.. kot ler tips…

tips on Make Up by

suatu ketika dulu aku pernah dah tulis pasal awek nih.. hehe.. aku suka ler cara dia mekap2 nih.. so simple n yet nampak cantik so today aku nak share ngan korang satu video nih..
Everyday Bronzey Makeup


Promo skit tentang CelcomBiz

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

hmm dalam hati mmg teringinkan smartphone yang satu nih.. ntahlah kenapa.. kalau di suruh buat pilihan BB mmg jawapan no 1.. adeh... kronik kan.. tapi yerlah nak cekau BB kena buat tabung dulu.. sebab reganya agak mencabar kan.. (hehe) tapi sekarang dengan plan baru dari Celcom rasanya mungkin (kalau orang kasi beli) boleh pakai ler BB nih.. cuba study tengok plan dari Celcom (di bawah ) then baru ler kita sama2 pk nak cekau hat mana satu 

Ada dua pilihan smartphone yang agak tertarik da bomb lah... yakni..




1.  BlackBerry® Bold™ 9780
RRP RM1,888
Leave the dull to the masses. With BlackBerry® Bold™9780's, you're one of a kind. Its rich features and stylish look will make fans of even non-believers

5MP camera512MB on boardBB OS 6lain2 boleh gi tengok kat sini



ataupun amik yang nih



2.BlackBerry® Torch™ 9800
RRP RM2,188

Add a dazzling new dimension to everyday tasks with BlackBerry’s most ad…

bosan = what shud i do??

kalau korang ler kan.. kebosanan tak tau nak buat apa di rumah.. apa korang buat..(eh apa punya soklan nih).. hmm aku selalu gak rasa bosan sebab tak tau nak buat.. tapi sudahnya ada jer benda yang akan aku buat.. apa yang aku selalu buat :
blog surfing - hmm ni mmg selalu aku buat.. tapi bergantung kepada keadaan sebab kalau time Afi is awake mmg susah ler nak duduk depan laptop jer kan.. kena lah entertain dia.. tapi kalau time dia tido mmg layan ler blog2 yang ada.. best jugak sebab dapat kenal kawan2 baru.. baca2 cherita orang.. 

facebook - nih pun sama kes dengan no 1.. tapi kadang2 tuh bosan jugak dengan fb nih .. most of the time benda2 yang sama jer nak kuar.. aku selalu check untuk status updates jer.. then belek2 gegambar kawan2.. layan cerita2 di channel 701-712 - haaa tu my fav channels ler tuh.. start dari AXN sampai ler ke E!.. kalau 701 tuh aku suka CSI (all 3 okeh) then masak2 cam Nigella n Jamie Oliver, then 710 aku suka NCIS, Criminal Minds and latest aku suka nengok B…

kalau boleh nari gini.. musti fit lagi mantap arrr

aku suka cerita2 yang dance gini.. HSM aku kureng minat sebab cam ala2 slow gitu.. tapi yang gini aku suka
i love the way they move

awal pagi punya cherita..

ingatkan awal2 pagi connection will be superb sebab kalau malam selalu sangkut.. but i guess now dah tak kira time mana.. asyik tersangkut2 jer connectionnya.. huhu.. terima jelah.. nak pasang streamyx orang tak sudi nak mai pasang kat umah kami.. huhu.. nak kata apa lagi kan.. well arini dah rasa kurang sikit sakit di tekak tuh.. harapnya dapat betul2 pulih lah.. dah tak larat ler asyik sakit2 nih.. (uiksss semua tuh ujian dari Allah tuh terima dengan redha) apapun syukur sebab masih ada daya tuk bersama anak2 cuma kadang2 tuh mengamuk jugak tak tentu pasal..

okeh apa nak tulis pagi2 nih.. hmmm.. sejak dua menjak nih aku selalu sangat blogwalking ke daerah2 yang aku tak pernah singgah.. reason is to get new friends.. tak salah ka... sebab that is one of the reason why i blog.. seronok tengok blog orang yang kadang2 boleh membuatkan aku senyum sorang2.. dan kadang2 info yang ditulis tuh menyedarkan aku tentang something.. dan aku terus follow blog dorang sebab aku suka dengan apa yg b…

bila tak tau nak cakap lagu mana.. sendiri mau ingatlah apa kesannya

ingat nak tido awal.. sebabnya kan i had my tonsil.. (doc yang kata - hmm aku mmg tadak sejarah dengan tonsil nih) tapi alih2 tak boleh nak tido pulak tapi petang mmg nak sangat tido sebab pas makan ubat i felt so sleepy tapi tak boleh nak tido sebabnya my kids tadak sapa nak pantau..
aku tak risau tentang twin... but Afi.. uishhh susah kalau tadak sapa yg tolong nengokkan.. Hn pulak busy.. end of story.. so aku mmg nak tido tapi tak boleh



mmg ngamuk kejap ler tadi ngan the kids.. sian dorang.. cumanya aku harap sangat Hn akan ada dirumah tuk handle the kids while i had my rest.. bukannya sesaja nak rest.. tapi mmg aku betul2 need the rest to recover.. 







arghhh benda da jadi.. let it be jerlah.. then tadi gi pasar malam di Arau.. banyaknya gerai jual tudung.. wpun i'm in the mood to shop tapi cam tak rasa pulak nak membeli.. huhu byknya tudung2 yang menarik.. berkenan degan gypsy shawl tapi sebab  tadak rasa nak beli so tak beli.. wpun murah sangat..

contoh yang aku berkenan cam nih ha


last day at school...

sekolah dah mula cuti kan.. hehe.. dah seminggu lebih dah tapi aku pulak kena attend course kan.. actually mmg dah agak dah  due to banjir itu hari so mmg course ditunda..
but am not going to talk about the course lah.. so far aku masih blur this was what happen sebelum kami bercuti panjang


meeting  yang tak bestnya  ia diadakan pada hari terakhir sekolah.. pastu abis agak lewat.. then tak sempat nak jumpa ngan bebudak year 6 tak sempat nak beramah mesra buat kali terakhir.. sedih ler.. hopefully korang tak lupakan teacher yer

hari last tu jugak  adalah hari graduasi tuk pelajar pra sekolah jadi agak kelam kabut dibuatnya..

hmm wajah2 yang bakal aku ajar tahun depan tekun jer kan menantikan apa yang bakal berlaku

yg heran tuh hari last nih ramai pulak yang datang ingatkan semua da pakat2 bercuti hehe bad assumption kan..

pelajar2 lain yang kalut menanti dah tak tahu apa nak buat.. menjadi pemerhati jer.. terpaksa buat simple sebab ada meeting.. lagipun pastu ada jemuan plak..

owh bekas air ijauku tetiba terlekat gam…

tak yah gambar lah yer... aku tak baper sihat ler...

kalau last week aku kena lenguh2 satu badan then followed by diarrhea..



now today i'm down with sakit tekak n started to feel the headache coming and the feeling of down with fever is there already.. oh my.. i've been sick for these past 2 week (lebih kurang kan) takpelah aku redha terima semua nih as ujian dari Allah sebab aku pernah baca kalau kita diuji (oleh Allah) itu tandanya Allah sayangkan kita dan sentiasa ingat pada kita..




nak kata buat kerja teruk sangat tak jugak sebab all this while aku cuma berkursus dan di rumah pun sementara aku kursus nih anak2 ada di rumah mak so agak relax.. ntahlah.. i dunno why..

jom nyanyi lagi.. lagu best wooo

sapa tak pernah dengar lagu nih meh nak ajar.. jom nyanyi


tadak masalah kalau pitching ke laut  atau ke longkang atau perfect with 5 stars..

janji korang had fun kami tadi dok nyanyi lagu ni lah..

kenapa dorang nih super cute.. dan aku tidak??

aku tau aku nih bukannya muda remaja lagi adehh ayat  tapi aku suka nengok  apa yang berlaku dengan fashion sekarang especially those related to us wearing hijabs nih..
i know beberapa bloggers yang aku read  adalah remaja belia semuanya  that's why the way the dress themselves  or so nice n so up to date but still they managed to keep themselves in the good manner since they are wearing hijab..


cam dak Fatin nih.. adeh can believe it she's going to be a doctor musti ramai patient nak jumpa doktor Fatin pasnih kan
i love the way she dressed up n wore her hijabs... aku mungkin tak sesuai nak berfesyen cam dia yerlah dengan status aku yang dah jadi mak budak nih kan.. tapi aku suka jer nengok cara dia bergaya.. (wanna know her just click the link above)


should i really introduce her.. semua orang kenal kan.. i lost track when i started to like her but i really like her song 'Dan Sebenarnya' pernah aku jadikan lagu dia my caller ringtone dan ramai yang suka dengan CR aku tuh aren't she gorgeo…

in jer dinner aku..

sian tak kat aku.. sian kan...


my hot white coffee my Maggi Ayam with egg n sosej


balik dari kursus tadi  salin2 baju terus aku kemas2 rumah.. kalau bebudak ada susah sikit nak mengemop semua.. so nih da alang2 dorang ada kat umah tok dorang.. so aku decide to clean the house a bit..
sejak Seri tadak nih keadaan umah aku cam agak tunggang langgang.. di tambah dengan ke'tidak sihat'an aku sejak mingu lepas jadi rumah aku dah cam apa lagi..
skrg cuma tinggal nak lipat kain jer.. ada kot 2 bakul hehe..

i wish to have some fun

am at a course right now.. i dont know is it just me or what.. tapi aku sungguh kebosanan..
i tought it's going to be fun.. but its the way around.. i hate to have this kind of feeling when attending a course..
i love to participate.. i want to be an active participant.. but i dont know why i couldn't be..

am featured as top 8 in innit... tq...

tak percaya? percayalah..

biar benar?? benarlah nih...

adeh.. yerlah aku nih kan blogger besa2 jer (adeh bila nak puji diri sendirik nih) so once dah ter'featured' kat top 8 post dalam innit category photography tuh

macam mimpi jer.. hehe.. 
wpun dengan hanya 7 nanged  tapi korang yang nanged aku tuh kan mekasih yer.. nang ler post aku lagi.. hehe..

hmm post mana korang tanya.. alah yang ni lah... beautiful clouds




a new me??

tetiba aje mood bershopping datang.. adeh duit tak seberapa tapi nak menghabiskan jua.. hehe sejak dua menjak nih.. minat terarah kepada tudung jenis shawl pulak hmm macam2 pesen ada kan.. manik2 lah, ala gypsy lah.. itulah inilah.. naik poning pala den..
pastu kan cam geran jer nengok budak2 chumel menggayakan tudung jenis shawl nih... yerlah aku bukannya budak lagi.. dah mak budak dah.. tapi tetap perasan diri tu budak.. tu pasal suka jadi budak2.. sebab budak2 cam best jer.. budak2 tadak masalah nak pikir.. eh apa kes nih.. dari nak cerita shawl jadi cerita nak jadi budak pulak..








hmm ingat 2011 nak pakai shawl secara besar2an..
hehe sebab 2010 dah dengan imej tudung instant kan..
ada masalah ker kalau tukar2 jenih tudung nih..

tadaklah
sebab budak2 sek jer yang nak nengok..
hehe..

kontest menambat hari saya_arief

salam...  okeh harini aku nak letak satu lagi post special tuk Arief atau saya_arief.. hehe..  serius aku tak kenal pun sapa arief nih.. cuma kenal2 dalam blogsphere jer.. tapi sejak 2 menjak nih rajin jugak dia datang menziarah dan meninggalkan jejak kat blog aku.. so kekdahnya mcam best jugak kan dapat kawan2 baru..
 apa nak tulis pasal blog arief yer..
Pasal Arief simple, green person, cute kot and friendly
Pasal Blog Arief seperti orangnya simple tidak sarat dengan gambar2 atau apa2 widget ada header yang cute dan melambangkan mungkin orangnya yang  cintakan kehijauan

pemilihan warna yang jelas dan terang melambangkan identiti hijaunya entry yang dia buat simple but yet ada info yang berguna..
okehlah Arief nak komen lebih2 kami pun budak baru belajar.. kalau yang lebih arif tu mungkin boleh bercherita pasal traffic lah speed lah bagai tapi ini apa yang boleh  aku cheritakan pasal blog Arief dan diri Arief yang aku tak  pernah kenal dan tengok..
harap sudilah terima cherita nih

erkss which remind me …

awan lagi...

petang2 nih layan lagi gambar awan yang aku amik haritu.. nih bukan dari gegambar yang sama cam prev post.. tapi nih paling latest ler kiranya... hehe.. gila tangkap gambar awan ler pulak.. dek kerana kerap ujan di utara nih so kekdahnya bila ada matahari boleh ler nangkap gambar awan cantik kan.. hehe.. so korang tengok n judge lah sendiri samada cantik ke idak bentuk awan nih.. 



aku paling suka awan no 3 nih la... cam kelompok2 awan dia.. kan..awan pun nampak biru jer.. mujur jugak lampu trafik tuh kaler merah kalau tak.. idakler sempat aku nak nangkap gambar nih.. hehe.. well aku idakler pro cuma suka2 jer tangkap2 gambar nih.. selain gambar awan aku suka tangkap gambar aku n gambar anak2 aku.. tak kisah ler masa mana pun.. sampai haritu ada budak kat sekolah cakap 'teacher nih asik tangkap gambar jer... benda makan pun nak amik gambar' hehe... ko tak tau cikgu ko nih mmg gila sikit tetambah bila menjadi blogger nih harusle kena amik gambar banyak2 kan.. senang sikit nak tep…