Skip to main content

as for today...





my kids are down with fever, diarrhea and vomiting.. 
all three of them..


mula dengan Annisa... on Friday...
kami bawak dorang gi makan chicken chop dekat C-mart..
then the next day dia start ulang alik gi toilet..

on Sunday aku nak bawak dorang gi klinik sebab cam tak kurang pun 
asyik dok ngadu sakit perut jer..
so mmg terus bawak gi check

tapi klinik banyak tak buka.. so aku minta dia sabar sampai Monday..
lagipun on Monday Hn da balik dari KL...
kami tapau jer kuay teow goreng then sampai rumah waktu nak makan
it turn out that it is too spicy... budak dah la sakit perut takkan nak bagi mkn pedas pulak kan..
so i gave her milk n bread...

tapi that nite tetiba jer Adriana muntah2 n same goes to Afi..
Sunday nite mmg aku tido2 ayam jer..
tak jerap langsung.. sebab Afi asyik muntah.. 
abis 3 lai toto n 2 cadar di muntahkan Afi..
mujur aku ngan Afi tido atas tilam lain bukan atas our bed (katil utama lah)

Monday morning.. mujur Afi tido nyenyak sikit waktu aku siap2 nak gi sekolah..
Hn around 630am baru sampai rumah.. 
the twin mmg nampak sungguh tidak bermaya but i asked them to go to school jua..
sebab knowing them kekadang they just pretend so that takyah gi sekolah
(hmm kejamkah tindakan aku nih)

at 9am Hn called cakap nak amik mykid budak2 
ropanya cikgu sek twin dah called Hn suh gi amk bebudak..
(uuuu so not goodlah this mother. )
Hn bawak dorang g klinik tapi waktu tuh doktor belum sampai..
around 10++am Hn called cakap doc said they kena food poisoning..
adeh.. blame me...

Afi pulak kami bawak gi klinik lepas aku balik dari sekolah
i had to go to school sebab terlalu banyak kerja perlu disettlekan
n i trust pengasuh Afi will do her best for Afi..
lagipun Hn ada di sekolah so not too worried 
(but hey am so worried ok.. tu pasal status FB aku feeling so down today)


check Afi... he had fever and diarrhea.. 
balik rumah bagi makan ubat n then fetch Adriana n Annisa dari rumah IL..









and now all three dah tido...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…