Skip to main content

as for today...





my kids are down with fever, diarrhea and vomiting.. 
all three of them..


mula dengan Annisa... on Friday...
kami bawak dorang gi makan chicken chop dekat C-mart..
then the next day dia start ulang alik gi toilet..

on Sunday aku nak bawak dorang gi klinik sebab cam tak kurang pun 
asyik dok ngadu sakit perut jer..
so mmg terus bawak gi check

tapi klinik banyak tak buka.. so aku minta dia sabar sampai Monday..
lagipun on Monday Hn da balik dari KL...
kami tapau jer kuay teow goreng then sampai rumah waktu nak makan
it turn out that it is too spicy... budak dah la sakit perut takkan nak bagi mkn pedas pulak kan..
so i gave her milk n bread...

tapi that nite tetiba jer Adriana muntah2 n same goes to Afi..
Sunday nite mmg aku tido2 ayam jer..
tak jerap langsung.. sebab Afi asyik muntah.. 
abis 3 lai toto n 2 cadar di muntahkan Afi..
mujur aku ngan Afi tido atas tilam lain bukan atas our bed (katil utama lah)

Monday morning.. mujur Afi tido nyenyak sikit waktu aku siap2 nak gi sekolah..
Hn around 630am baru sampai rumah.. 
the twin mmg nampak sungguh tidak bermaya but i asked them to go to school jua..
sebab knowing them kekadang they just pretend so that takyah gi sekolah
(hmm kejamkah tindakan aku nih)

at 9am Hn called cakap nak amik mykid budak2 
ropanya cikgu sek twin dah called Hn suh gi amk bebudak..
(uuuu so not goodlah this mother. )
Hn bawak dorang g klinik tapi waktu tuh doktor belum sampai..
around 10++am Hn called cakap doc said they kena food poisoning..
adeh.. blame me...

Afi pulak kami bawak gi klinik lepas aku balik dari sekolah
i had to go to school sebab terlalu banyak kerja perlu disettlekan
n i trust pengasuh Afi will do her best for Afi..
lagipun Hn ada di sekolah so not too worried 
(but hey am so worried ok.. tu pasal status FB aku feeling so down today)


check Afi... he had fever and diarrhea.. 
balik rumah bagi makan ubat n then fetch Adriana n Annisa dari rumah IL..









and now all three dah tido...

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…