Skip to main content

beli barang2 sikit.. boleh release tension jugak wooo


dapat jugak kuar dari rumah ( i mean kuar tuk berjalan2 yer..) kalau setakat kuar depan umah mmg boleh jer buat.. tapi nih aku nak kuar gi mana2... buhsan sesangat asyik terperap dalam rumah jer.. selain main dengan anak n Internet.. lain tadak.. aku sungguh buhsan ok.. 

so tadi tetiba jer en somi ajak gi Giant.. buleh ler dari asyik duk di rumah jer kan.. (kalau rumah sendiri aku tahu gak nak buat apa nih umah mama) so siap2 then terus pergi wpun aku dalam mood yang masih tidak keruan.. am so bored..

i bought myself few things just to make myself happy.. its like a therapy.. wpun kekadang bukanlah beli apa sangat pun.. tapi dapat beli something adalah sesuatu yang membuatkan aku a bit release

masuk dalam Giant aku tangkap 2 buah buku (story book for twin) english n malay.. saja tambah koleksi buku cerita di rumah.. dorang boleh baca aku pun boleh baca.. then belikan Afi new bottle sebab yang dok guna nih dah agak lama.. pastu adik aku beli ayam tuk bakar malam nih.. serius aku tadak mood tuk masak (dan juga aku kurang gemar memasak unless aku betul2 rajin so mmg aku buat) pastu beli beberapa jenis roti tuk kudapan.. n terus gi kaunter.. i thought of paying for the breads tapi alih2 en somi suruh letak sekali dengan barang2 yang dia amik.. hmm 




so aku terus ke Guardian.. tengok2 apa boleh beli.. pusing2 then aku amik kotak nih.. hehe.. uuuu berani tuh publish kat sini.. (ala nak malu apa semua orang guna maaa) aku berkenan ngan kotak tuh... dan kebetulan pulak mmg aku nak beli pun.. pasni box nih boleh diguna pakai untuk tujuan lain.. hehe.. pastu ronda2 lagi then aku teringat nak belikan Afi his first toothbrush.. hmm dah setahun lebih dah so kena start guna toothbrush yer..


pastu ronda2 pulak kat luar aku tangkap 2 lai inner.. hehe.. saja jer beli.. sebabnya ingat nak guna balik shawl yang aku pernah beli dulu.. asyik terperap dalam lemari jer.. tak guna so this time nak guna balik shawl2 itu.. hehe.. bila ada inner senang sikit nak pakai shawl..


satu line merah n satu lagi rona agak2 greyish gitu.. hehe.. nantikan aku pakai yer.. seronok nengok orang pakai tudung ala2 kat Ammara tuh tau.. chumel kan dorang pakai gini.. hehe.. aku tengah tunggu nih nak balik Perlis then terus nak gi post office amik bebarang yang AmmaraBoutique dah post tuk aku..

 

pastu kan sekarang ada pulak fesyen letak sepit kat inner tuh.. comey jugak.. cuba korang nengok gambar nih.. hehe..alamak cam tak nampak pulak sepit dia. hehe.. korang click jer dekat gambar tuh or else korang gi lawat facebook dak Qistina nih..



apapun yang pasti.. biarlah ianya bersesuaian dengan kita.. jgn terlalu asyik berfesyen sampai orang nengok kita atas bawah dan menggeleng kepala.. hehe.. aku cuma menyatakan pendapat dan pandangan aku jer.. sebab aku suka jugak kadang2 nak berfesyen nih..


last but not least .. 
which one is U??

Comments

  1. bila tengok orang pakai tudung tu, macam chanteekkkkk jer... tapi sendiri nak pakai tak confident plak... :)

    ReplyDelete
  2. heheh ayin..
    mmg selalu gitu kan..
    iena pun sama..
    tapi teringin nak cuba
    so tu pasal kalau cuba pun takat dalam rumah or jalan dekat2

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...