Skip to main content

beli barang2 sikit.. boleh release tension jugak wooo


dapat jugak kuar dari rumah ( i mean kuar tuk berjalan2 yer..) kalau setakat kuar depan umah mmg boleh jer buat.. tapi nih aku nak kuar gi mana2... buhsan sesangat asyik terperap dalam rumah jer.. selain main dengan anak n Internet.. lain tadak.. aku sungguh buhsan ok.. 

so tadi tetiba jer en somi ajak gi Giant.. buleh ler dari asyik duk di rumah jer kan.. (kalau rumah sendiri aku tahu gak nak buat apa nih umah mama) so siap2 then terus pergi wpun aku dalam mood yang masih tidak keruan.. am so bored..

i bought myself few things just to make myself happy.. its like a therapy.. wpun kekadang bukanlah beli apa sangat pun.. tapi dapat beli something adalah sesuatu yang membuatkan aku a bit release

masuk dalam Giant aku tangkap 2 buah buku (story book for twin) english n malay.. saja tambah koleksi buku cerita di rumah.. dorang boleh baca aku pun boleh baca.. then belikan Afi new bottle sebab yang dok guna nih dah agak lama.. pastu adik aku beli ayam tuk bakar malam nih.. serius aku tadak mood tuk masak (dan juga aku kurang gemar memasak unless aku betul2 rajin so mmg aku buat) pastu beli beberapa jenis roti tuk kudapan.. n terus gi kaunter.. i thought of paying for the breads tapi alih2 en somi suruh letak sekali dengan barang2 yang dia amik.. hmm 




so aku terus ke Guardian.. tengok2 apa boleh beli.. pusing2 then aku amik kotak nih.. hehe.. uuuu berani tuh publish kat sini.. (ala nak malu apa semua orang guna maaa) aku berkenan ngan kotak tuh... dan kebetulan pulak mmg aku nak beli pun.. pasni box nih boleh diguna pakai untuk tujuan lain.. hehe.. pastu ronda2 lagi then aku teringat nak belikan Afi his first toothbrush.. hmm dah setahun lebih dah so kena start guna toothbrush yer..


pastu ronda2 pulak kat luar aku tangkap 2 lai inner.. hehe.. saja jer beli.. sebabnya ingat nak guna balik shawl yang aku pernah beli dulu.. asyik terperap dalam lemari jer.. tak guna so this time nak guna balik shawl2 itu.. hehe.. bila ada inner senang sikit nak pakai shawl..


satu line merah n satu lagi rona agak2 greyish gitu.. hehe.. nantikan aku pakai yer.. seronok nengok orang pakai tudung ala2 kat Ammara tuh tau.. chumel kan dorang pakai gini.. hehe.. aku tengah tunggu nih nak balik Perlis then terus nak gi post office amik bebarang yang AmmaraBoutique dah post tuk aku..

 

pastu kan sekarang ada pulak fesyen letak sepit kat inner tuh.. comey jugak.. cuba korang nengok gambar nih.. hehe..alamak cam tak nampak pulak sepit dia. hehe.. korang click jer dekat gambar tuh or else korang gi lawat facebook dak Qistina nih..



apapun yang pasti.. biarlah ianya bersesuaian dengan kita.. jgn terlalu asyik berfesyen sampai orang nengok kita atas bawah dan menggeleng kepala.. hehe.. aku cuma menyatakan pendapat dan pandangan aku jer.. sebab aku suka jugak kadang2 nak berfesyen nih..


last but not least .. 
which one is U??

Comments

  1. bila tengok orang pakai tudung tu, macam chanteekkkkk jer... tapi sendiri nak pakai tak confident plak... :)

    ReplyDelete
  2. heheh ayin..
    mmg selalu gitu kan..
    iena pun sama..
    tapi teringin nak cuba
    so tu pasal kalau cuba pun takat dalam rumah or jalan dekat2

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata