Skip to main content

bosan = what shud i do??



kalau korang ler kan.. kebosanan tak tau nak buat apa di rumah.. apa korang buat..(eh apa punya soklan nih).. hmm aku selalu gak rasa bosan sebab tak tau nak buat.. tapi sudahnya ada jer benda yang akan aku buat.. apa yang aku selalu buat : 

blog surfing - hmm ni mmg selalu aku buat.. tapi bergantung kepada keadaan sebab kalau time Afi is awake mmg susah ler nak duduk depan laptop jer kan.. kena lah entertain dia.. tapi kalau time dia tido mmg layan ler blog2 yang ada.. best jugak sebab dapat kenal kawan2 baru.. baca2 cherita orang.. 


facebook - nih pun sama kes dengan no 1.. tapi kadang2 tuh bosan jugak dengan fb nih .. most of the time benda2 yang sama jer nak kuar.. aku selalu check untuk status updates jer.. then belek2 gegambar kawan2..
layan cerita2 di channel 701-712 - haaa tu my fav channels ler tuh.. start dari AXN sampai ler ke E!.. kalau 701 tuh aku suka CSI (all 3 okeh) then masak2 cam Nigella n Jamie Oliver, then 710 aku suka NCIS, Criminal Minds and latest aku suka nengok Bones.. 712 aku suka G and Bill, then kadang2 nengok Kimora, E! News etc..



play around with the kids - i have to admits most of the time aku tak reti nak main apa ngan dorang.. esp the twin.. dorang nih prefer layan CD n sometime they play computer game so aku jadi cam blur jer what to do with them eh.. teringin gak kekadang tuh nak main mekap2 ker ngan dorang .. tapi aku tak reti.. masalah kan.. mommies out there please help me.. rasa cam teruk sangat sebab aku tak reti nak main dengan anak2 aku.. kalau dengan Afi mmg layan main kereta dia n lori dia 


kemas rumah - ni kalau nak buat kena tengok mood aku jugak sebab kalau tadak mood nak kemas mmg tak menjadi.. tapi kalau mood ada aku akan siap redeco the house furniture.. but then Hn akan bising2 lah sebab aku ubah2 lagi... tapi most of the time aku cuma buat benda2 biasa jer lah cam sapu, mop, susun2 buku, mags and so on

living room yang simple giler.. but cool
 
alahai alangkah indah kalau umah aku cantik gini


hmm what else yer..

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…