Skip to main content

bosan = what shud i do??



kalau korang ler kan.. kebosanan tak tau nak buat apa di rumah.. apa korang buat..(eh apa punya soklan nih).. hmm aku selalu gak rasa bosan sebab tak tau nak buat.. tapi sudahnya ada jer benda yang akan aku buat.. apa yang aku selalu buat : 

blog surfing - hmm ni mmg selalu aku buat.. tapi bergantung kepada keadaan sebab kalau time Afi is awake mmg susah ler nak duduk depan laptop jer kan.. kena lah entertain dia.. tapi kalau time dia tido mmg layan ler blog2 yang ada.. best jugak sebab dapat kenal kawan2 baru.. baca2 cherita orang.. 


facebook - nih pun sama kes dengan no 1.. tapi kadang2 tuh bosan jugak dengan fb nih .. most of the time benda2 yang sama jer nak kuar.. aku selalu check untuk status updates jer.. then belek2 gegambar kawan2..
layan cerita2 di channel 701-712 - haaa tu my fav channels ler tuh.. start dari AXN sampai ler ke E!.. kalau 701 tuh aku suka CSI (all 3 okeh) then masak2 cam Nigella n Jamie Oliver, then 710 aku suka NCIS, Criminal Minds and latest aku suka nengok Bones.. 712 aku suka G and Bill, then kadang2 nengok Kimora, E! News etc..



play around with the kids - i have to admits most of the time aku tak reti nak main apa ngan dorang.. esp the twin.. dorang nih prefer layan CD n sometime they play computer game so aku jadi cam blur jer what to do with them eh.. teringin gak kekadang tuh nak main mekap2 ker ngan dorang .. tapi aku tak reti.. masalah kan.. mommies out there please help me.. rasa cam teruk sangat sebab aku tak reti nak main dengan anak2 aku.. kalau dengan Afi mmg layan main kereta dia n lori dia 


kemas rumah - ni kalau nak buat kena tengok mood aku jugak sebab kalau tadak mood nak kemas mmg tak menjadi.. tapi kalau mood ada aku akan siap redeco the house furniture.. but then Hn akan bising2 lah sebab aku ubah2 lagi... tapi most of the time aku cuma buat benda2 biasa jer lah cam sapu, mop, susun2 buku, mags and so on

living room yang simple giler.. but cool
 
alahai alangkah indah kalau umah aku cantik gini


hmm what else yer..

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...