Skip to main content

Hari ke 2 banjir vs Taklimat PBS



Transformasi Pendidikan bakal berlaku dalam tahun 2011..
itulah agenda utama taklimat yang aku hadiri yesterday..
mulai tahun depan 2011 sedikit demi sedikit pelan pendidikan negara bakal berubah..


we are trying to adapt our education system as to follow what is happening in other country
and we choose Australia as our model of education..
this should be interesting kan..


taklimat kami menjurus kepada pengendalian PBS di sekolah..
agak mengelirukan sebenarnya tapi towards the end aku rasa aku leh faham
apa yang cuba disampaikan.. it shouldn't be that hard
cumanya tugas guru sekarang betul2 kena kenal pelajar..



sebab selepas ini 40% penilaian di sekolah adalah berasaskan 
penilaian guru terhadap kemahiran dan kebolehan murid..
tidak lagi tertumpu sepenuhnya pada peperiksaan..
maksudnya selepas nih murid ada peluang tuk tonjolkan what they are able to do..




aku rasa hanya 2 jam pertama jer taklimat nih yang aku dapat beri tumpuan sepenuhnya..
sebab lepas tuh cam semua dah kalut keluar masuk 
dan menerima panggilan telefon..
sebab kat luar tuh dah banjir maaa..

dan taklimat yang sepatutnya berakhir jam 4:30 ptg
terpaksa di tamatkan lebih awal yakni kul 130 lepas lunch semua terus pulang..
hmmm dan Fasa ke 2 yang sepatutnya berlangsung harini di tunda ke tarikh lain




(my new watch.. see i love digital watch)

semua nih sebab kawasan tempat taklimat dan rumah aku
wpun agak tinggi tapi di sekelilingnya adalah kawasan tanah rendah..
so bila ujan gini.. dan paras air naik..
kami akan jadi pulau..
mmg kami takdapat keluar ke mana...

begitulah hari ke 2 banjir di Arau..
aku ingat nak try keluar ke depan kejap lagi..
tengok air tinggi mana..
boleh lalu ke tidak...

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...