Skip to main content

Hari ke 2 banjir vs Taklimat PBS



Transformasi Pendidikan bakal berlaku dalam tahun 2011..
itulah agenda utama taklimat yang aku hadiri yesterday..
mulai tahun depan 2011 sedikit demi sedikit pelan pendidikan negara bakal berubah..


we are trying to adapt our education system as to follow what is happening in other country
and we choose Australia as our model of education..
this should be interesting kan..


taklimat kami menjurus kepada pengendalian PBS di sekolah..
agak mengelirukan sebenarnya tapi towards the end aku rasa aku leh faham
apa yang cuba disampaikan.. it shouldn't be that hard
cumanya tugas guru sekarang betul2 kena kenal pelajar..



sebab selepas ini 40% penilaian di sekolah adalah berasaskan 
penilaian guru terhadap kemahiran dan kebolehan murid..
tidak lagi tertumpu sepenuhnya pada peperiksaan..
maksudnya selepas nih murid ada peluang tuk tonjolkan what they are able to do..




aku rasa hanya 2 jam pertama jer taklimat nih yang aku dapat beri tumpuan sepenuhnya..
sebab lepas tuh cam semua dah kalut keluar masuk 
dan menerima panggilan telefon..
sebab kat luar tuh dah banjir maaa..

dan taklimat yang sepatutnya berakhir jam 4:30 ptg
terpaksa di tamatkan lebih awal yakni kul 130 lepas lunch semua terus pulang..
hmmm dan Fasa ke 2 yang sepatutnya berlangsung harini di tunda ke tarikh lain




(my new watch.. see i love digital watch)

semua nih sebab kawasan tempat taklimat dan rumah aku
wpun agak tinggi tapi di sekelilingnya adalah kawasan tanah rendah..
so bila ujan gini.. dan paras air naik..
kami akan jadi pulau..
mmg kami takdapat keluar ke mana...

begitulah hari ke 2 banjir di Arau..
aku ingat nak try keluar ke depan kejap lagi..
tengok air tinggi mana..
boleh lalu ke tidak...

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…