Skip to main content

How Am I.. ok or not OK??



hi u guys.. hehe.. apa cerita harinih.. aku biasa2 jer.. dek kerana sekolah masih bercuti (refer to my prev entry kalau nak tau kenapa) so dah siap basuh baju n Afi pun selamat tido jadi aku dapatlah chance tuk berblog n berfb dan segala yang sewaktu dengannya.. hmm kenapa tak masak?? well the truth is dah tadak apa benda pun dalam peti sejuk tuh.. ishhh takkan tak dak benda langsung.. eh ada.. ada vitagen. jus oren.. telur 6 biji  dan beberapa bag kentang goreng yang belum digoreng (biz kecil2an kami)


nak kena tunggu gi beli barang2 rumah ler dulu nooo.. hehe...jadik sementara tak tau pe nak buat nih.. tadi sajalah tekan2 iklan nuffnang kat blog aku tuh.. hehe syukur nuffnang bagi lagi buffered earning kat aku.. rezeki semua nih.. insyaallah semua nih untuk keselesaan aku n anak2.. 




owh back to iklan tadi.. haaa ada iklan pasal Nestle Malaysia.. dorang kan nak anjurkan NestleWalk on Nov 21.. haaa nantikan ads aku di tweet berkenaan nih yer.. (kalau diluluskan oleh Churp Churp n Nestle ler).. so tadi dah alang2 masuk website Nestle hehe.. pastu aku terjah facebook dorang.. banyaklah info kat situ.. hehe.. ada soal selidik pasal How Am I? just to let us know how well are we and method on self-discovery n improvement..





aku kan sedang berusaha untuk hidup lebih baik n sihat... jadi info2 sebegini mmg membuatkan aku tertarik ler. ala untuk kita jugak kalaupun bukan untuk orang lain kan.. so tangan pun gatal ler nak buat macam2 benda kat situ.. termasuklah BMI.. bukan nya aku tak tau tapi alah bukan susah pun masuk jer all the data required then tekan button calculate dah kuar keputusan..



all this while aku dok ingat aku nih overweight.. alih2 masih lagi normal.. tapi dah ujung2 duniaa lah..tunggu masa jer nak tergolek masuk overweight.. huhu.. not good.. jadi kenalah banyakkan amik healthy n balanced food n need to try hard to do some exercise.. hehe.. ada lagi rahsia aku nak mudahkan proses menurunkan berat badan sebenarnya... is by wearing my PB aka Premium Beautiful lah apa lagi kan.. aku tidak mahu memaksa diri aku tuk lose weight dengan cara pantas yakni tidak makan.. tapi let my body do the jobs on its own.. paksa2 kang jadi benda lain pulak kan.. huhu..

itulah yang aku dok pk sangat sekarang.. to lose weight, to make our life comfortable and to...

Tentang Mereka : Nestle Malaysia

Comments

  1. wah banyak BE tengah terbang2 dalam blog ni.. tahniah2

    ReplyDelete
  2. mekasih...
    tulah syukur alhamdulillah..
    mudah2an murah rezeki
    kita semua kan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…