Skip to main content

How Am I.. ok or not OK??



hi u guys.. hehe.. apa cerita harinih.. aku biasa2 jer.. dek kerana sekolah masih bercuti (refer to my prev entry kalau nak tau kenapa) so dah siap basuh baju n Afi pun selamat tido jadi aku dapatlah chance tuk berblog n berfb dan segala yang sewaktu dengannya.. hmm kenapa tak masak?? well the truth is dah tadak apa benda pun dalam peti sejuk tuh.. ishhh takkan tak dak benda langsung.. eh ada.. ada vitagen. jus oren.. telur 6 biji  dan beberapa bag kentang goreng yang belum digoreng (biz kecil2an kami)


nak kena tunggu gi beli barang2 rumah ler dulu nooo.. hehe...jadik sementara tak tau pe nak buat nih.. tadi sajalah tekan2 iklan nuffnang kat blog aku tuh.. hehe syukur nuffnang bagi lagi buffered earning kat aku.. rezeki semua nih.. insyaallah semua nih untuk keselesaan aku n anak2.. 




owh back to iklan tadi.. haaa ada iklan pasal Nestle Malaysia.. dorang kan nak anjurkan NestleWalk on Nov 21.. haaa nantikan ads aku di tweet berkenaan nih yer.. (kalau diluluskan oleh Churp Churp n Nestle ler).. so tadi dah alang2 masuk website Nestle hehe.. pastu aku terjah facebook dorang.. banyaklah info kat situ.. hehe.. ada soal selidik pasal How Am I? just to let us know how well are we and method on self-discovery n improvement..





aku kan sedang berusaha untuk hidup lebih baik n sihat... jadi info2 sebegini mmg membuatkan aku tertarik ler. ala untuk kita jugak kalaupun bukan untuk orang lain kan.. so tangan pun gatal ler nak buat macam2 benda kat situ.. termasuklah BMI.. bukan nya aku tak tau tapi alah bukan susah pun masuk jer all the data required then tekan button calculate dah kuar keputusan..



all this while aku dok ingat aku nih overweight.. alih2 masih lagi normal.. tapi dah ujung2 duniaa lah..tunggu masa jer nak tergolek masuk overweight.. huhu.. not good.. jadi kenalah banyakkan amik healthy n balanced food n need to try hard to do some exercise.. hehe.. ada lagi rahsia aku nak mudahkan proses menurunkan berat badan sebenarnya... is by wearing my PB aka Premium Beautiful lah apa lagi kan.. aku tidak mahu memaksa diri aku tuk lose weight dengan cara pantas yakni tidak makan.. tapi let my body do the jobs on its own.. paksa2 kang jadi benda lain pulak kan.. huhu..

itulah yang aku dok pk sangat sekarang.. to lose weight, to make our life comfortable and to...

Tentang Mereka : Nestle Malaysia

Comments

  1. wah banyak BE tengah terbang2 dalam blog ni.. tahniah2

    ReplyDelete
  2. mekasih...
    tulah syukur alhamdulillah..
    mudah2an murah rezeki
    kita semua kan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...