Skip to main content

How Am I.. ok or not OK??



hi u guys.. hehe.. apa cerita harinih.. aku biasa2 jer.. dek kerana sekolah masih bercuti (refer to my prev entry kalau nak tau kenapa) so dah siap basuh baju n Afi pun selamat tido jadi aku dapatlah chance tuk berblog n berfb dan segala yang sewaktu dengannya.. hmm kenapa tak masak?? well the truth is dah tadak apa benda pun dalam peti sejuk tuh.. ishhh takkan tak dak benda langsung.. eh ada.. ada vitagen. jus oren.. telur 6 biji  dan beberapa bag kentang goreng yang belum digoreng (biz kecil2an kami)


nak kena tunggu gi beli barang2 rumah ler dulu nooo.. hehe...jadik sementara tak tau pe nak buat nih.. tadi sajalah tekan2 iklan nuffnang kat blog aku tuh.. hehe syukur nuffnang bagi lagi buffered earning kat aku.. rezeki semua nih.. insyaallah semua nih untuk keselesaan aku n anak2.. 




owh back to iklan tadi.. haaa ada iklan pasal Nestle Malaysia.. dorang kan nak anjurkan NestleWalk on Nov 21.. haaa nantikan ads aku di tweet berkenaan nih yer.. (kalau diluluskan oleh Churp Churp n Nestle ler).. so tadi dah alang2 masuk website Nestle hehe.. pastu aku terjah facebook dorang.. banyaklah info kat situ.. hehe.. ada soal selidik pasal How Am I? just to let us know how well are we and method on self-discovery n improvement..





aku kan sedang berusaha untuk hidup lebih baik n sihat... jadi info2 sebegini mmg membuatkan aku tertarik ler. ala untuk kita jugak kalaupun bukan untuk orang lain kan.. so tangan pun gatal ler nak buat macam2 benda kat situ.. termasuklah BMI.. bukan nya aku tak tau tapi alah bukan susah pun masuk jer all the data required then tekan button calculate dah kuar keputusan..



all this while aku dok ingat aku nih overweight.. alih2 masih lagi normal.. tapi dah ujung2 duniaa lah..tunggu masa jer nak tergolek masuk overweight.. huhu.. not good.. jadi kenalah banyakkan amik healthy n balanced food n need to try hard to do some exercise.. hehe.. ada lagi rahsia aku nak mudahkan proses menurunkan berat badan sebenarnya... is by wearing my PB aka Premium Beautiful lah apa lagi kan.. aku tidak mahu memaksa diri aku tuk lose weight dengan cara pantas yakni tidak makan.. tapi let my body do the jobs on its own.. paksa2 kang jadi benda lain pulak kan.. huhu..

itulah yang aku dok pk sangat sekarang.. to lose weight, to make our life comfortable and to...

Tentang Mereka : Nestle Malaysia

Comments

  1. wah banyak BE tengah terbang2 dalam blog ni.. tahniah2

    ReplyDelete
  2. mekasih...
    tulah syukur alhamdulillah..
    mudah2an murah rezeki
    kita semua kan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…