Skip to main content

i want Afi to be with me...



update: Afi is sleeping next to me right now...
am so glad and happy when this evening my IL came by n send Afi to my hand..
despite the road yang dah mmg tenggelam..
thanks alot to Mak, Ayah n Pak Ngah E..





.........................................................................................................................

its unpredictable i know..
i cant help it but trying hard to calm my self..
i know this is what HE plan for..
so i just have to wait... and wait .. and be patience..



sebagaimana yang korang mungkin dah tahu..
ye sejarah 2006 bakal berulang di Perlis..
kita tunggu dan lihat ..
aku amat mengharapkan di saat ini berlaku aku bersama anak2 ku
memandangkan Hn berada di KL so i can't do anything about it..
i just wish to be with my kids..

tapi Allah dah rancang semuanya...
semalam something happen to us..
it was scary.. and how i'm thankful that Afi is not around
and i'm glad that Adriana realized about it... 
i should blame my self for what had happen..


and today..
the rain still pouring... and showing no sigh of stopping..
and guess what.. 
kawasan di sekeliling sekolah dah dinaiki air..
kedua2 jalan keluar dari sekolah ke Kangar or Mata Ayer dah ditutup..
so kami terperangkap dalam kawasan sekolah.. 
dan yang agak menyedihkan aku..
Afi is not with me..
i want him badly..


at this time around i really want him to be with me..
i did asked MIL is she could try n send Afi back to me..
she said she will try to..
i know i'm not supposed to do that.. 
i shouldn't ask her to send my baby to me..
but the problem is i'm not that brave to simply go through the water with my Kancil
just to fetch Afi...


maybe others would say that he should be fine being there with my family
but that is not the problem. the problem is I want him to be with me..
i even texted my SIL asking her to try n asked FIL if he is able to send Afi to me..
she said she will try to do that..






kalau betul banjir bakal berlaku..
ianya mungkin lama...
dan aku tak mahu berpisah dari Afi selama itu kerana aku tahu
jarak antara rumah ke rumah mertuaku tidak jauh
(kalau jauh mungkin aku boleh terima)
(kalau kebetulan aku menghadiri kursus mungkin aku boleh terima)
tapi tidak dalam keadaan ini..







am i being too emotional..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...