Skip to main content

i want Afi to be with me...



update: Afi is sleeping next to me right now...
am so glad and happy when this evening my IL came by n send Afi to my hand..
despite the road yang dah mmg tenggelam..
thanks alot to Mak, Ayah n Pak Ngah E..





.........................................................................................................................

its unpredictable i know..
i cant help it but trying hard to calm my self..
i know this is what HE plan for..
so i just have to wait... and wait .. and be patience..



sebagaimana yang korang mungkin dah tahu..
ye sejarah 2006 bakal berulang di Perlis..
kita tunggu dan lihat ..
aku amat mengharapkan di saat ini berlaku aku bersama anak2 ku
memandangkan Hn berada di KL so i can't do anything about it..
i just wish to be with my kids..

tapi Allah dah rancang semuanya...
semalam something happen to us..
it was scary.. and how i'm thankful that Afi is not around
and i'm glad that Adriana realized about it... 
i should blame my self for what had happen..


and today..
the rain still pouring... and showing no sigh of stopping..
and guess what.. 
kawasan di sekeliling sekolah dah dinaiki air..
kedua2 jalan keluar dari sekolah ke Kangar or Mata Ayer dah ditutup..
so kami terperangkap dalam kawasan sekolah.. 
dan yang agak menyedihkan aku..
Afi is not with me..
i want him badly..


at this time around i really want him to be with me..
i did asked MIL is she could try n send Afi back to me..
she said she will try to..
i know i'm not supposed to do that.. 
i shouldn't ask her to send my baby to me..
but the problem is i'm not that brave to simply go through the water with my Kancil
just to fetch Afi...


maybe others would say that he should be fine being there with my family
but that is not the problem. the problem is I want him to be with me..
i even texted my SIL asking her to try n asked FIL if he is able to send Afi to me..
she said she will try to do that..






kalau betul banjir bakal berlaku..
ianya mungkin lama...
dan aku tak mahu berpisah dari Afi selama itu kerana aku tahu
jarak antara rumah ke rumah mertuaku tidak jauh
(kalau jauh mungkin aku boleh terima)
(kalau kebetulan aku menghadiri kursus mungkin aku boleh terima)
tapi tidak dalam keadaan ini..







am i being too emotional..


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..