Skip to main content

i want Afi to be with me...



update: Afi is sleeping next to me right now...
am so glad and happy when this evening my IL came by n send Afi to my hand..
despite the road yang dah mmg tenggelam..
thanks alot to Mak, Ayah n Pak Ngah E..





.........................................................................................................................

its unpredictable i know..
i cant help it but trying hard to calm my self..
i know this is what HE plan for..
so i just have to wait... and wait .. and be patience..



sebagaimana yang korang mungkin dah tahu..
ye sejarah 2006 bakal berulang di Perlis..
kita tunggu dan lihat ..
aku amat mengharapkan di saat ini berlaku aku bersama anak2 ku
memandangkan Hn berada di KL so i can't do anything about it..
i just wish to be with my kids..

tapi Allah dah rancang semuanya...
semalam something happen to us..
it was scary.. and how i'm thankful that Afi is not around
and i'm glad that Adriana realized about it... 
i should blame my self for what had happen..


and today..
the rain still pouring... and showing no sigh of stopping..
and guess what.. 
kawasan di sekeliling sekolah dah dinaiki air..
kedua2 jalan keluar dari sekolah ke Kangar or Mata Ayer dah ditutup..
so kami terperangkap dalam kawasan sekolah.. 
dan yang agak menyedihkan aku..
Afi is not with me..
i want him badly..


at this time around i really want him to be with me..
i did asked MIL is she could try n send Afi back to me..
she said she will try to..
i know i'm not supposed to do that.. 
i shouldn't ask her to send my baby to me..
but the problem is i'm not that brave to simply go through the water with my Kancil
just to fetch Afi...


maybe others would say that he should be fine being there with my family
but that is not the problem. the problem is I want him to be with me..
i even texted my SIL asking her to try n asked FIL if he is able to send Afi to me..
she said she will try to do that..






kalau betul banjir bakal berlaku..
ianya mungkin lama...
dan aku tak mahu berpisah dari Afi selama itu kerana aku tahu
jarak antara rumah ke rumah mertuaku tidak jauh
(kalau jauh mungkin aku boleh terima)
(kalau kebetulan aku menghadiri kursus mungkin aku boleh terima)
tapi tidak dalam keadaan ini..







am i being too emotional..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…