Skip to main content

its happening again


penduduk di Perlis memulakan bulan November 2010 dengan BANJIR
sabar jelah kan.. 
semua nih ujian dari Allah

ujan yang turun sejak 2 hari lepas
sudah dijangka akan menyebabkan banjir nih





 aku cilok dari google jer.. 
tadi ingat nak amik jugak gambar masa lalu kat depan Taman Bersatu
tapi sebab dalam otak aku cuma fikir camner nak gi amik Afi
so terus cam lupa...




aku rasa belah utara Perlis lebih teruk terjejas sebabnya
air dari empangan dan jugak mungkin dari Siam turun ke sini..
syukur sangat sebab kawasan aku 
yakni di SMV Arau nih tinggi..
wpun terpaksa di'pulau'kan tapi 
yang penting selamat



tadi baru je dapat call dari member yang di Arau jugak
katanya Pengarah dah umum beberapa sekolah akan ditutup esok (Tuesday)
tapi yang best tuh.. guru2 yang terperangkap
tidak dapat ke sekolah perlulah mendaftarkan diri di sekolah berhampiran

i was like
What is wrong with this fella... 


cam kes aku kan.. 
sekolah rendah terdekat sudah pun di umum cuti...
the next school will be sk Pauh.. 
nak terpa pi tuh kena lalu kot laluan2 yang dah di tutup
so nak p camner
(haaa emo kejap)


nampak gayanya nak ber'rombongan' pun tak jadi nih..
hehe sebab aku dengar tadi highway changlun pun dah tutup...
sian dekat organizer akak aku yang sorang tuh..


apapun kita doakan ler semoga semuanya selesai dengan baik...
dan dipermudahkan oleh Allah setiap urusan kita..
 

Do'a Mohon Terlepas dari Musibah



Artinya: "Ya Tuhanku, aku berlindung kepada-Mu dari bisikan-bisikan setan. Dan aku berlindung pula kepada-Mu, ya Tuhan kami dari kedatangan mereka kepadaku." (OS. Al-Mukmin�n: 97-98).

Penjelasan:
Doa di atas dibaca dalam berbagai keadaan agar selamat dari tipu daya syathan, baik dalam beramal maupun dalam pergaulan. Dan doa diatas merupakan perintah Allah agar kita memperbanyak membacanya ketika terjadi musibah. (QS. Al-Mukmin�n ayat 93-94)

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…