Skip to main content

its happening again


penduduk di Perlis memulakan bulan November 2010 dengan BANJIR
sabar jelah kan.. 
semua nih ujian dari Allah

ujan yang turun sejak 2 hari lepas
sudah dijangka akan menyebabkan banjir nih





 aku cilok dari google jer.. 
tadi ingat nak amik jugak gambar masa lalu kat depan Taman Bersatu
tapi sebab dalam otak aku cuma fikir camner nak gi amik Afi
so terus cam lupa...




aku rasa belah utara Perlis lebih teruk terjejas sebabnya
air dari empangan dan jugak mungkin dari Siam turun ke sini..
syukur sangat sebab kawasan aku 
yakni di SMV Arau nih tinggi..
wpun terpaksa di'pulau'kan tapi 
yang penting selamat



tadi baru je dapat call dari member yang di Arau jugak
katanya Pengarah dah umum beberapa sekolah akan ditutup esok (Tuesday)
tapi yang best tuh.. guru2 yang terperangkap
tidak dapat ke sekolah perlulah mendaftarkan diri di sekolah berhampiran

i was like
What is wrong with this fella... 


cam kes aku kan.. 
sekolah rendah terdekat sudah pun di umum cuti...
the next school will be sk Pauh.. 
nak terpa pi tuh kena lalu kot laluan2 yang dah di tutup
so nak p camner
(haaa emo kejap)


nampak gayanya nak ber'rombongan' pun tak jadi nih..
hehe sebab aku dengar tadi highway changlun pun dah tutup...
sian dekat organizer akak aku yang sorang tuh..


apapun kita doakan ler semoga semuanya selesai dengan baik...
dan dipermudahkan oleh Allah setiap urusan kita..
 

Do'a Mohon Terlepas dari Musibah



Artinya: "Ya Tuhanku, aku berlindung kepada-Mu dari bisikan-bisikan setan. Dan aku berlindung pula kepada-Mu, ya Tuhan kami dari kedatangan mereka kepadaku." (OS. Al-Mukmin�n: 97-98).

Penjelasan:
Doa di atas dibaca dalam berbagai keadaan agar selamat dari tipu daya syathan, baik dalam beramal maupun dalam pergaulan. Dan doa diatas merupakan perintah Allah agar kita memperbanyak membacanya ketika terjadi musibah. (QS. Al-Mukmin�n ayat 93-94)

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...