Skip to main content

jom layan otak penjenayah pulak..



asal malam jer connection mesti cam hampeh.. alahai naper lah bband nih.. bband yang problem or line yang problem ek.. line ler kot kan sebab kalau siang ok jer.. malam jer musti tersengguk2... hmm nak buat camner orang nak pasang streamyx.. tapi TM tak baper cooperation.. duhh



hmm nak story apa malam nih.. (autopublish ke pagi esok).. tadi layan NCIS pastu Criminal Mind S5 and Warehouse 13.. best sangat cerita2 nih.. aku mmg suka lah.. kalau astro selain dari AXN aku suka FOX.. citer kat situ best2 la.. hehe.. dengan anak2 aku sekali layan citer2 kat situ.. tapi twin kan besides cartoon they like to watch Channel 703.. ala citer masak2 tuh.. aku pun suka tapi dorang mmg kalau aku pegang remote jer musti nak suruh tekan 703,, oklah kan.. kot esok besau senang nak memasak sebab mak dorang tak baper reti memasak.. huahahaha..



Saturday.. banyak sekolah di Perlis yang kena sekolah ganti.. sekolah aku tak kena.. hehe.. sek anak aku pun katanya cuma year 4-6 jer yang kena pi sekolah.. yorlah nak membersihkan sekolah dorang yang separas pinggang ditenggelamkan dek air.. abis aku nengok jalan kat sekolah tuh kotor.. kerusi meja.. barang2 dalam kelas haruslah rosak.. huhu.. sian kat dorang..tapi nak buat camner bencana alam maaa.. bukan kita leh halang...



so esok lepak di rumah jer lah.. Hn pun sibuk ada game rugby di sekolah.. pastu malam dia ada dinner ngan bebudak rugby (kalau tak silap) then terus dia nak gi KL ada Cobra (rugby ler tuh) kat sana.. huhu.. kebosanan lagi lah kami  4 beranak di rumah.. apa nak buat ek.. korang ada cadangan??




Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…