Skip to main content

kenapa perlu ada anon dlm blog...



harini nak tulis pasal apa yer.. hmm let see.. last nite tido at 1 am.. dunno why cannot sleep pas tidokan Afi aku online jap then terus melalut sampai 1am.. pastu tetiba jer terasa mengantuk terus tutup laptop then tido




tapi sebelum tuh sempat le terjah di beberapa blog yg aku follow.. huhu.. ada ka dah tengah malam baru nak gi ziarah.. bukan gitu.. aku pi dah beberapa kali ke blog korang.. jgn risau yer... aku nih rajin gi menziarah.. hehe... so masa dok lawat2 n tinggal2 komen tuh sempat ler aku baca2 komen dalam blog kawan2... dan ada beberapa komen yang menarik perhatian aku.. bukan menarik sebab its really important ke apa cumanya aku pelik ler dengan kewujudan anon aka orang2 yg berani meninggalkan komen yang kadangkala boleh membuatkan orang sakit hati dengan penulisan komen dorang tuh... 




alhamdulillah so far aku belum lagi lah smp ke tahap mempunyai anon dalam blog aku.. tapi cian aku nengok blog kawan2 yang dah di serang kritikan dan komen2 sebegitu.. for me its simple when u entered someone's blog.. its either u will like the writing or not but please dont leave all those nasty word about the writer... kalau suka then go ahead pujilah or buatlah macam mana pun tapi kalau dah tak suka kenapa perlu tinggalkan komen2 yang boleh menjatuhkan orang lain.. yg best tuh sebab kalau komen bukan main berapi2 ayatnya tapi tidak pulak berani nak tinggalkan nama or whatever to trace where were you... but hey no worries about that since nowadays we are able to track you down kan.. so kenapalah yang korang nak komen marah2 lah kutuk2 lah itu lah inilah kat blog orang... not goodlah.. 





aku pun bukannya bagus sangat tapi i look at it this way.. kalau kita berani buat dekat orang who knows one day benda yang sama akan berlaku dekat kita.. well u might say alamak dia nih.. konon baik sgtlah tuh... nope.. aku bukannya baik sgt sampai tak pernah buat silap tapi aku tak suka nak kutuk2 orang or maki2 orang.. kalau aku suka then aku akan terus support dia in my own way tapi kalau dah tak suka (hmm so far tadak lagilah orang yang aku tak suka) then will see.. but i promised myself yang aku takkan kutuk2 orang.. 







okehlah.. kang tulis lebih2 tak pasal2 pulak berkunjung anon ke blog aku.. hehe.. aku tak kisah.. korang nak datang datanglah blog aku mmg open tuk semua datang berkunjung dan membaca n memberi komen.. sebab manalah tahu komen tuh membina tuk aku.. terima kasih sbb baca dan terima kasih jugak sebab sudi tinggalkan komen.. 

owh ye gambar2 di atas tiadalah kena mengena dengan sesapa.. aku cuma x tau nak ltk gmbr apa..


Comments

  1. orang anon is okay..
    tapi if they tembak.. then is coward! :)

    ReplyDelete
  2. a'ah if they stay silent than its ok..
    but when they started to shout aloud..
    i dont get it .. for what eh??

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...