Skip to main content

my cerita korban

hmm dah cuti2 nih.. jumlah kawan2 yg terjah pun semakin kurang.. takpelah.. its time for a break kan.. takkan setiap hari nak ngadap pc or notebook jer.. takkan setiap hari nak terjah blog orang jer. kan.. but insyaallah i will do that.. for u my friends.. hehe.. 

so how was Eid ul-Adha.. mine was ok but not that good... sebab si kakak masih lagi with diarrhea n Afi pun badan dia masih kurang sihat.. 



so ala kadar jer.. we were at my grandma's house.. adik aku angkut kepala ikan merah 7ketul seiii.. besar2 gabak gitu.. so kami buat gulai kepala ikan.. adeh.. sedap sangat.. tapi tulah.. agak liat so agak kureng ler time nak meratah isinya.. tapi apapun thanks Bro.. it was nice... buatla selalu... hahahaa...

second day raya.. aku diatas katil jer.. serius aku mmg tak larat langsung nak bangun.. kaki aku dua2 belah rasa sangat lenguh n i dont think i can stand more than 5 mins... i dunno why... tapi itulah realitinya... aku memang terpk2 dah macam2.. pastu di tambah pulak dengan badan aku yang sejuk semacam jer.. nak kata demam tidak pulak panas.. tapi mmg badan aku sentiasa sejuk.. bila kena air kat badan tuh rasa cam menyucuk2 badan aku.. wpun IL buat kenduri aku mmg tak dapat tolong apa2.. sorry sesangat...mana dengan Afi yang asyik memerap... mana dengan badan aku yang sungguh tidak sedap.. so most of the time aku mmg tido jer dalam bilik.. MIL bagi jugak minyak2 tuk aku sapu


then i realized yang aku tak boleh nak minum air sejuk.. bila minum jer lidah aku rasa cam.. camner yer nak describe.. hmm korang pernah minum air bergas kan.. haa dia rasa cam tulah.. wpun aku cuma minum air sejuk kosong.. once telah mmg lidah aku jadi tak rasa apa but pedih.. kesimpulannya mmg rasa tak sedap langsung.. huhu... so all this while aku cuma minum air masak or air panas jer (Nescafe).. sampai ke saat aku menaip nih pun mmg dok rasa lagi sengal2 kat seluruh badan.. lenguh2... kenapa yer.. aku silap makan ker.. apakah??


so there u go.. my story tentang raya haji kami.. yang sungguh tidak sedap...sebab aku tidak begitu sihat.. korang punya raya macam mana...





last but not least.. hehe.. jom join twitter aku and follow my blog..

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…