Skip to main content

nak komen.. komenlah aku tak kisah pun


petang kemarin.. akak kat office sekolah call cakap ada parcel tuk aku.. hehe.. aku mmg dah boleh bayang apakah isi kandungan parcel itu.. sebab before that i was planning to go to the PO to pick my parcel.. alih2 dia gi antar ke sekolah sebab tertulis di depan PO yang ianya masih belum beroperasi.. so pagi tadi gi sekolah dengan rasa tidak sabarnya terus gi office nak amik barang..




yup the parcel was from Ammara Hijab yang aku belum dah agak lama tapi sebab Perlis dilanda banjir itu hari so parcel aku tak dapat sampai ke tangan.. tak pelah janji ia selamat di PO... dipendekkan cerita balik jer rumah tak sempat lagi nak try sebab dok kalut ngan Afi.. email yang aku kena check from akak Ayu pun tak sempat nak tengok.. hehe ada project... 




lepas Asar... Hn bawak Afi gi main kat padang then twin pun lepak2 main kat luar rumah barulah aku ada peluang nak nengok n try test tudung baru.. hehe.. teruja sungguh.. memula try yang AMMARA'S OMOROSE 2 TONE COTTON SPANDEX ... sedap sangat pakai tudung dia sebab kain dia cotton pastu cam senang nak lilit2 n terletak kat muka.. hehe.. tapi nape muka aku monyok jer gitu heh.. tak chumel langsung.. 

silalah abaikan muka yang sungguh tak siap itu.. aku mmg tak tepek hapa pun.. fresh le kengkonon padahal mata tuh sebam gila.. 


then tudung nomot 2 aku pakai adalah dari koleksi AMMARA'S QASIMA SHAWLS yang nih pun best jugak.. sebab wpun ada cam manik2 tuh tapi sebab kain dia very easy to handle so senang jer letak pin tengah dagu tuh.. then lilit jer.. aku tak sempat nak kemaskan... kira terus lilit then terus amik gambar.. hahah.. punyalah gigih kan..

napelah muka aku cam tak siap jer nih.. hehe..

kengkonon serius gila lah tuh.. piraaahhhh hahah.. lawak ler aku rasa


haa last sekali amik gambar dalam bilik pulak.. sempat tuh.. tumpang anak2 semua kat luar.. boleh ler bereksperimen.. nanti nak eksperimen ngan make up pulak.. for the time being inilah yang terbaik aku leh buat.. hehe..

korang tak suka ker nengok muka aku penuh dalam blog nih.. eh apa kes pulakkan. blog nih aku yang punya... so tak kira nak letak jugak (cehhh cam budak2 ler engkau nih).. itu jer nak tulis.. sebab aku tengah teruja ngan tudung nih.. ingat nak beli lagi pasnih.. or maybe nak try yang gipsi punya shawl pulak.. 

Tentang Mereka : Ammara

p/s : tunggu apa lagi gi lah tengok koleksi dorang... sesuai tuk kita nih

Comments

  1. tudung last tu macam Zaila punya tapi Zaila kaler hitam;)

    ReplyDelete
  2. hehe.. memula ingat nak beli itam jugak zaila..
    tapi pk2 ala asyik itam jer.. pastu cam tak baper sesuai ngan muka iena tu pasal amik kaler lain

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…