Skip to main content

Pen'chenta' Coffee


alahai korang dah jemu ker dengar cerita aku suka Nescafe nih.. jgnlah yer.. sebabnya aku mmg suka sangat sama ari2 berkafein nih (sungguh tidak bagus kan - sendiri mau ingat) harini aku nak introduce new drink pulak... nama dia OldTown White Coffee.. heran tul lah nama white coffee tapi tak white pun coffeenya.. hehe.. lawak bodoh ke hapa nih.. 



kat umah mama.. di Kulim adik aku mmg hantu jugak.. hehe.. ada geng.. aku siap pernah suruh dia bancuh dekat aku Nescafe Ais sebabnya segan nak kuar so adik aku tolong buatkan.. hehe satu tebiat (buruk) aku adalah kalau nak minum mesti nak suruh orang buatkan.. especially kalau Nescafe Ais.. kalau aku buat cam ala2 kureng gitu.. hehe.. tapi kalau panas.. takkan nak suruh orang tolong tuang air panas pulak kan.. kalau itu pun aku tak boleh buat baik tak yah kawin..muahahahahahaaa


White Coffee nih ada perasa hazelnut.. sedap ler.. tapi sebab kuantitinya agak banyak.. serius kalau letak dalam mug biasa (cam di bawah nih) mmg separuh mug hanyalah dengan the coffee belum lagi tuang air panas.. itu pasal aku kalau buat air nih (spesifik yang nih ok) mmg kena guna mug extra big.. sebab aku tak sukan minum kalau air sikit2.. tak puas..



hmmm sedap2.. tapi sebab mug extra big dah di amik oleh adik aku so kena jugak guna yang biasa nih.. mmg aku tuang air panas sampai max ler.. sebab kalau tak coffee nih agak pekat rasanya...




berebut dengan Afi ler pulak... hmm budak kecik nih bukan boleh nengok aku masuk dapur.. nak ngekor jer jawabnya.. so terpaksa bagi dia 1 sachet.. buat pegang2 kejap then pastu dia letak jer tah  di mana2.. adeh abis ler sekali balik umah tok tunggang langgang jadiknya.. huhu...






inilah hasilnya coffee aku pagi tuh.. hmm yummy... kenapa dorang buat coffee sedap ginih yer.. hmm minum coffee boleh tambah berat badan tak.. sebab aku mmg hantu coffee2 gini.. kang tak pasal2 pulak kan..

Tentang Mereka : OldTown White Coffee Hazelnut

Comments

  1. saya pun suka coffee hazelnut ni! heheheeee

    ReplyDelete
  2. ina... wow ina jugak.. hehe
    sedap kan... saya nih suka sebarang coffee yg instant nih.. kopi asli jer tak suka.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...