Skip to main content

Pen'chenta' Coffee


alahai korang dah jemu ker dengar cerita aku suka Nescafe nih.. jgnlah yer.. sebabnya aku mmg suka sangat sama ari2 berkafein nih (sungguh tidak bagus kan - sendiri mau ingat) harini aku nak introduce new drink pulak... nama dia OldTown White Coffee.. heran tul lah nama white coffee tapi tak white pun coffeenya.. hehe.. lawak bodoh ke hapa nih.. 



kat umah mama.. di Kulim adik aku mmg hantu jugak.. hehe.. ada geng.. aku siap pernah suruh dia bancuh dekat aku Nescafe Ais sebabnya segan nak kuar so adik aku tolong buatkan.. hehe satu tebiat (buruk) aku adalah kalau nak minum mesti nak suruh orang buatkan.. especially kalau Nescafe Ais.. kalau aku buat cam ala2 kureng gitu.. hehe.. tapi kalau panas.. takkan nak suruh orang tolong tuang air panas pulak kan.. kalau itu pun aku tak boleh buat baik tak yah kawin..muahahahahahaaa


White Coffee nih ada perasa hazelnut.. sedap ler.. tapi sebab kuantitinya agak banyak.. serius kalau letak dalam mug biasa (cam di bawah nih) mmg separuh mug hanyalah dengan the coffee belum lagi tuang air panas.. itu pasal aku kalau buat air nih (spesifik yang nih ok) mmg kena guna mug extra big.. sebab aku tak sukan minum kalau air sikit2.. tak puas..



hmmm sedap2.. tapi sebab mug extra big dah di amik oleh adik aku so kena jugak guna yang biasa nih.. mmg aku tuang air panas sampai max ler.. sebab kalau tak coffee nih agak pekat rasanya...




berebut dengan Afi ler pulak... hmm budak kecik nih bukan boleh nengok aku masuk dapur.. nak ngekor jer jawabnya.. so terpaksa bagi dia 1 sachet.. buat pegang2 kejap then pastu dia letak jer tah  di mana2.. adeh abis ler sekali balik umah tok tunggang langgang jadiknya.. huhu...






inilah hasilnya coffee aku pagi tuh.. hmm yummy... kenapa dorang buat coffee sedap ginih yer.. hmm minum coffee boleh tambah berat badan tak.. sebab aku mmg hantu coffee2 gini.. kang tak pasal2 pulak kan..

Tentang Mereka : OldTown White Coffee Hazelnut

Comments

  1. saya pun suka coffee hazelnut ni! heheheeee

    ReplyDelete
  2. ina... wow ina jugak.. hehe
    sedap kan... saya nih suka sebarang coffee yg instant nih.. kopi asli jer tak suka.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..