Skip to main content

Pen'chenta' Coffee


alahai korang dah jemu ker dengar cerita aku suka Nescafe nih.. jgnlah yer.. sebabnya aku mmg suka sangat sama ari2 berkafein nih (sungguh tidak bagus kan - sendiri mau ingat) harini aku nak introduce new drink pulak... nama dia OldTown White Coffee.. heran tul lah nama white coffee tapi tak white pun coffeenya.. hehe.. lawak bodoh ke hapa nih.. 



kat umah mama.. di Kulim adik aku mmg hantu jugak.. hehe.. ada geng.. aku siap pernah suruh dia bancuh dekat aku Nescafe Ais sebabnya segan nak kuar so adik aku tolong buatkan.. hehe satu tebiat (buruk) aku adalah kalau nak minum mesti nak suruh orang buatkan.. especially kalau Nescafe Ais.. kalau aku buat cam ala2 kureng gitu.. hehe.. tapi kalau panas.. takkan nak suruh orang tolong tuang air panas pulak kan.. kalau itu pun aku tak boleh buat baik tak yah kawin..muahahahahahaaa


White Coffee nih ada perasa hazelnut.. sedap ler.. tapi sebab kuantitinya agak banyak.. serius kalau letak dalam mug biasa (cam di bawah nih) mmg separuh mug hanyalah dengan the coffee belum lagi tuang air panas.. itu pasal aku kalau buat air nih (spesifik yang nih ok) mmg kena guna mug extra big.. sebab aku tak sukan minum kalau air sikit2.. tak puas..



hmmm sedap2.. tapi sebab mug extra big dah di amik oleh adik aku so kena jugak guna yang biasa nih.. mmg aku tuang air panas sampai max ler.. sebab kalau tak coffee nih agak pekat rasanya...




berebut dengan Afi ler pulak... hmm budak kecik nih bukan boleh nengok aku masuk dapur.. nak ngekor jer jawabnya.. so terpaksa bagi dia 1 sachet.. buat pegang2 kejap then pastu dia letak jer tah  di mana2.. adeh abis ler sekali balik umah tok tunggang langgang jadiknya.. huhu...






inilah hasilnya coffee aku pagi tuh.. hmm yummy... kenapa dorang buat coffee sedap ginih yer.. hmm minum coffee boleh tambah berat badan tak.. sebab aku mmg hantu coffee2 gini.. kang tak pasal2 pulak kan..

Tentang Mereka : OldTown White Coffee Hazelnut

Comments

  1. saya pun suka coffee hazelnut ni! heheheeee

    ReplyDelete
  2. ina... wow ina jugak.. hehe
    sedap kan... saya nih suka sebarang coffee yg instant nih.. kopi asli jer tak suka.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata