Skip to main content

some said its worst than 2006


dalam post aku kemarin aku cakap this could be my last entry tuk sementara waktu kan.. tapi sebab elektrik masih ada so aku rasa why not buat jer post (auto publish) so that blog aku tak sunyi... huhu.. pada waktu aku dok menaip nih anak2 semua dah tido.. aku cam tak boleh nak tido sebab earlier Hn ada bgtau yang budak2 asrama akan dipindahkan dari sini.. sebabnya dorang nak tutup bekalan letrik.. so aku cam a bit worried.. what will happen to us kan.. as i remember masa 2005/2006 dulu kalau dipotong bekalan letrik bukan sehari dua weiii..




yerlah kalau bebudak asrama dah dipindahkan kami yang kat dalam sekolah ni apa cerita kan..huhu pastu semalam my dad called.. asking our condition.. sebab dia nengok dalam news cam sungguh kritikal kan... i told him we were ok.. cuma kawasan di sekitar Arau yang teruk di landa banjir..actually ramai yagn ingat rumah aku pun dilanda banjir whereas no lah.. rumah aku selamat tidak dilanda banjir.. cumanya jalan masuk ke sekolah (main road) yakni jalan ke pekan arau tuh yang dipenuhi air...



i also told him that i think i want to ask my bro to try and pick us from here.. and he said that is a good idea.. but at the same time he will try to ask his friends on what is the condition n how to get out from here.. i called my bro and unfortunately on Wednesday dia ada Hari Terbuka UniKL.. so dia tak dapat lah nak rescue kami di sini..




then talked to my mom.. she is worried also tapi i wont let her drive all the way from Kulim to Perlis to get us out from here.. huhu.. takpelah biar kami duduk di sini jer.. then after that i smsed my dad informing that my bro can't fetch us so he told me to wait n see what will happen tonight n if thing are getting worst by tomorrow i should call him..



from his voice i knew he is worried bout us here.. ye lah when i told him yang bekalan air dah tadak.. pastu nak potong bekalan letrik pulak lagilah dia susah hati.. yerlah makan 4-5 hari jugak tuh.. ingat air boleh surut dalam masa sehari ker.. i doubt it... pastu i heard tadi cam budak2 dah riuh bawak turun bag masing2 (maybe dah nak dipindahkan kot) i dont know... terus cam dalam diri aku dilanda perasan 'owh dear what will happen to us' tapi takpelah janji aku ada dengan anak2..



gegambar nih semua aku amik masa aku bawak twin gi tengok air banjir di Taman Bersatu (umah cikgu sharul tuh) they were excited especially kakak.. macam nak terpa jer masuk dalam air tuh bila dia tengok ada yang dok berendam sakan sangat dalam air tuh.. tapi mmg NO NO ler jawabnya.. ish aku tak mau ler depa main air banjir nih.. takat nak tengok tuh takpa..





gambar yang sempat aku snap on the way balik ker rumah.. ni masa pagi aku p around 11 gitu kot.. tapi waktu aku kuar petang tuh around 6 air dah surut.. tapi kat belah nak ke Arau nun masih di paras pinggang..camner tuh.. 

eh my friend Kak Chik yang duduk di Bintong pun dah teruk rumah dia masuk air.. she said this time its worst compared to the previous one.. owh dear... Kak Su doakan semuanya selamat buat Kak Chik.. barang2 yang rosak tuh takpelah nak buat camner.. janji kak chik n family selamat...


Comments

  1. harap2 semuanya selamat la kak...:)

    ReplyDelete
  2. tulah..
    doakan lah kami semua selamat yer

    ReplyDelete
  3. alahai siannyer sis .. apa2 bgtau ler kami apa2 status ..meh ler utrun kl cuti deepavali nie ..katanya mama pun nak turun kl cause ada kwn abah buat kenduri kawin

    ReplyDelete
  4. nurul..we are all fine here.. hehe dah selamat smapai di Kulim pun.. sorry tak dapat join abg zam tak nak p.. dia penat kursus

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…