Skip to main content

some said its worst than 2006


dalam post aku kemarin aku cakap this could be my last entry tuk sementara waktu kan.. tapi sebab elektrik masih ada so aku rasa why not buat jer post (auto publish) so that blog aku tak sunyi... huhu.. pada waktu aku dok menaip nih anak2 semua dah tido.. aku cam tak boleh nak tido sebab earlier Hn ada bgtau yang budak2 asrama akan dipindahkan dari sini.. sebabnya dorang nak tutup bekalan letrik.. so aku cam a bit worried.. what will happen to us kan.. as i remember masa 2005/2006 dulu kalau dipotong bekalan letrik bukan sehari dua weiii..




yerlah kalau bebudak asrama dah dipindahkan kami yang kat dalam sekolah ni apa cerita kan..huhu pastu semalam my dad called.. asking our condition.. sebab dia nengok dalam news cam sungguh kritikal kan... i told him we were ok.. cuma kawasan di sekitar Arau yang teruk di landa banjir..actually ramai yagn ingat rumah aku pun dilanda banjir whereas no lah.. rumah aku selamat tidak dilanda banjir.. cumanya jalan masuk ke sekolah (main road) yakni jalan ke pekan arau tuh yang dipenuhi air...



i also told him that i think i want to ask my bro to try and pick us from here.. and he said that is a good idea.. but at the same time he will try to ask his friends on what is the condition n how to get out from here.. i called my bro and unfortunately on Wednesday dia ada Hari Terbuka UniKL.. so dia tak dapat lah nak rescue kami di sini..




then talked to my mom.. she is worried also tapi i wont let her drive all the way from Kulim to Perlis to get us out from here.. huhu.. takpelah biar kami duduk di sini jer.. then after that i smsed my dad informing that my bro can't fetch us so he told me to wait n see what will happen tonight n if thing are getting worst by tomorrow i should call him..



from his voice i knew he is worried bout us here.. ye lah when i told him yang bekalan air dah tadak.. pastu nak potong bekalan letrik pulak lagilah dia susah hati.. yerlah makan 4-5 hari jugak tuh.. ingat air boleh surut dalam masa sehari ker.. i doubt it... pastu i heard tadi cam budak2 dah riuh bawak turun bag masing2 (maybe dah nak dipindahkan kot) i dont know... terus cam dalam diri aku dilanda perasan 'owh dear what will happen to us' tapi takpelah janji aku ada dengan anak2..



gegambar nih semua aku amik masa aku bawak twin gi tengok air banjir di Taman Bersatu (umah cikgu sharul tuh) they were excited especially kakak.. macam nak terpa jer masuk dalam air tuh bila dia tengok ada yang dok berendam sakan sangat dalam air tuh.. tapi mmg NO NO ler jawabnya.. ish aku tak mau ler depa main air banjir nih.. takat nak tengok tuh takpa..





gambar yang sempat aku snap on the way balik ker rumah.. ni masa pagi aku p around 11 gitu kot.. tapi waktu aku kuar petang tuh around 6 air dah surut.. tapi kat belah nak ke Arau nun masih di paras pinggang..camner tuh.. 

eh my friend Kak Chik yang duduk di Bintong pun dah teruk rumah dia masuk air.. she said this time its worst compared to the previous one.. owh dear... Kak Su doakan semuanya selamat buat Kak Chik.. barang2 yang rosak tuh takpelah nak buat camner.. janji kak chik n family selamat...


Comments

  1. harap2 semuanya selamat la kak...:)

    ReplyDelete
  2. tulah..
    doakan lah kami semua selamat yer

    ReplyDelete
  3. alahai siannyer sis .. apa2 bgtau ler kami apa2 status ..meh ler utrun kl cuti deepavali nie ..katanya mama pun nak turun kl cause ada kwn abah buat kenduri kawin

    ReplyDelete
  4. nurul..we are all fine here.. hehe dah selamat smapai di Kulim pun.. sorry tak dapat join abg zam tak nak p.. dia penat kursus

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...