Skip to main content

some said its worst than 2006


dalam post aku kemarin aku cakap this could be my last entry tuk sementara waktu kan.. tapi sebab elektrik masih ada so aku rasa why not buat jer post (auto publish) so that blog aku tak sunyi... huhu.. pada waktu aku dok menaip nih anak2 semua dah tido.. aku cam tak boleh nak tido sebab earlier Hn ada bgtau yang budak2 asrama akan dipindahkan dari sini.. sebabnya dorang nak tutup bekalan letrik.. so aku cam a bit worried.. what will happen to us kan.. as i remember masa 2005/2006 dulu kalau dipotong bekalan letrik bukan sehari dua weiii..




yerlah kalau bebudak asrama dah dipindahkan kami yang kat dalam sekolah ni apa cerita kan..huhu pastu semalam my dad called.. asking our condition.. sebab dia nengok dalam news cam sungguh kritikal kan... i told him we were ok.. cuma kawasan di sekitar Arau yang teruk di landa banjir..actually ramai yagn ingat rumah aku pun dilanda banjir whereas no lah.. rumah aku selamat tidak dilanda banjir.. cumanya jalan masuk ke sekolah (main road) yakni jalan ke pekan arau tuh yang dipenuhi air...



i also told him that i think i want to ask my bro to try and pick us from here.. and he said that is a good idea.. but at the same time he will try to ask his friends on what is the condition n how to get out from here.. i called my bro and unfortunately on Wednesday dia ada Hari Terbuka UniKL.. so dia tak dapat lah nak rescue kami di sini..




then talked to my mom.. she is worried also tapi i wont let her drive all the way from Kulim to Perlis to get us out from here.. huhu.. takpelah biar kami duduk di sini jer.. then after that i smsed my dad informing that my bro can't fetch us so he told me to wait n see what will happen tonight n if thing are getting worst by tomorrow i should call him..



from his voice i knew he is worried bout us here.. ye lah when i told him yang bekalan air dah tadak.. pastu nak potong bekalan letrik pulak lagilah dia susah hati.. yerlah makan 4-5 hari jugak tuh.. ingat air boleh surut dalam masa sehari ker.. i doubt it... pastu i heard tadi cam budak2 dah riuh bawak turun bag masing2 (maybe dah nak dipindahkan kot) i dont know... terus cam dalam diri aku dilanda perasan 'owh dear what will happen to us' tapi takpelah janji aku ada dengan anak2..



gegambar nih semua aku amik masa aku bawak twin gi tengok air banjir di Taman Bersatu (umah cikgu sharul tuh) they were excited especially kakak.. macam nak terpa jer masuk dalam air tuh bila dia tengok ada yang dok berendam sakan sangat dalam air tuh.. tapi mmg NO NO ler jawabnya.. ish aku tak mau ler depa main air banjir nih.. takat nak tengok tuh takpa..





gambar yang sempat aku snap on the way balik ker rumah.. ni masa pagi aku p around 11 gitu kot.. tapi waktu aku kuar petang tuh around 6 air dah surut.. tapi kat belah nak ke Arau nun masih di paras pinggang..camner tuh.. 

eh my friend Kak Chik yang duduk di Bintong pun dah teruk rumah dia masuk air.. she said this time its worst compared to the previous one.. owh dear... Kak Su doakan semuanya selamat buat Kak Chik.. barang2 yang rosak tuh takpelah nak buat camner.. janji kak chik n family selamat...


Comments

  1. harap2 semuanya selamat la kak...:)

    ReplyDelete
  2. tulah..
    doakan lah kami semua selamat yer

    ReplyDelete
  3. alahai siannyer sis .. apa2 bgtau ler kami apa2 status ..meh ler utrun kl cuti deepavali nie ..katanya mama pun nak turun kl cause ada kwn abah buat kenduri kawin

    ReplyDelete
  4. nurul..we are all fine here.. hehe dah selamat smapai di Kulim pun.. sorry tak dapat join abg zam tak nak p.. dia penat kursus

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…