Skip to main content

why my beautiful cloud??

korang..
cantik tak gambar awan yang aku amik nih..



aku rasa nilah first time aku dapat amik gambar awan secantik nih
yup aku edit sikit level n contrast dia
tp auto jer..
tak banyak godek2 pun effect dia..


huhu..
aku sukalah
(heh takkan hasil kerja sendiri nak cakap suka pun tak boleh kan)
serius jatuh chenta dah dengan awan2 nih..


aku amik gambar awan nih guna Nokie E72 aku jer..
masa nak balik dari sekolah..
kat sinilah tempat yang agak teruk (or paling teruk)
di landa banjir di kawasan Arau itu hari..
mmg tenggelam langsung jalan nih..
tapi masa aku amik nih hari sungguh terang
dan panas terik..


biru jer langit tuh kan..


nilah jalan yang aku lalu setiap hari..
gila lah sambil drive sambil pegang hp amik gambar awan
hehe..
don't follow me ok..
so not good..


uwaa cantik.. 
nih yang nak beli camera lagi canggih nih
tapi aku rasa hp aku pun dah cukup cantik nih..



di akhiri dengan gambar
deretan pokok yang melitupi jalan masuk ke Uitm n SMV Arau
aku suka jugak lalu sini
sebab kadang2 nampak cam duduk kat negara omputeh jer
especially bila time daun2 mula luruh..
so cantik..


Comments

  1. cantik cantik.. very the clear weather

    ReplyDelete
  2. nurul amira : kan sungguh cantik ciptaan Allah.. pasni nak tangkap lagi lah

    ReplyDelete
  3. kak ayu : hehe mekasih.. so clear tapi petang ujan

    ReplyDelete
  4. eeee geramnya nengok awan2 nih..

    ReplyDelete
  5. lawa lah!! padai iena! an x penah godek2 e72.
    slalu off flash dah tu amik close up. haha

    ReplyDelete
  6. an..
    eh bukan edit pakai E72 sayang..
    edit guna photoscape..
    hehe..
    amik gmbr mmg jarang guna flash..
    tak suka ler.. gambar jadi tak cantik
    unless kalau malam kan..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..