Skip to main content

18 months and counting...


agak lama tak cerita pasal budak kecik nih kan.. 
he is no longer a baby boy.. he is a big boy now.. 18mo old.. 
urggghhh cepatnya masa berlalu.. meaning u are becoming my big boy now.. 
well to be honest dia sebenarnya sungguh 'dewasa' berbanding usianya.. 
i dont know why.. 
tapi perwatakan dan kelakuannya menggambarkan that he is not a baby anymore..




alhamdulillah aku bersyukur dengan kelahirannya.. 
wpun saat ini agak sukar untuk meramal what will happen next when i'm with him.. 
tapi having him around with me... is a precious moments.. 
and i'm enjoying it... wpun kadang tuh sakit2 abis badan aku digigit dek si kecik nih... 
tidak dilupakan badan aku juga menjadi tempat di belajar cubit.. 
wpun aku marah tapi aku biarkan jer dia buat begitu.. 




kalau dulu masa dengan twin aku tak belajar cara bf dengan baik.. 
dan aku hanya mampu bf twin semasa tempoh berpantang saja tapi dengan Afi.. 
until now he still want to bf with me.. haritu cam da stop kejap.. 
aku pun andaikan yg aku pun dah tak ada susu.. 
tapi recently (i can't remember when) mungkin masa Afi demam2 itu hari. 
dia start nak bf semula.. ramai jugak yang kata dok bagi isap buat apa lagi.. 
ada ka susu.. aku pun cam ada lagi ke susu yagn Afi dok isap nih.. 
tapi dia still nak jugak.. 

everytime he want to bf dia akan touch my body n said 'nak nak nih' sampailer aku bagi.. 
kalau tak lagi tulah dia dok sebut.. sambil pukul2 badan aku.. 
so i let him bf and sometimes when i asked him 
'adik, ada lagi ke susu' he will answered 'hmm' 
i guess that meas yes lah kot kan.. 
kalau tak takkan dia nak isap lagi.. kadang tuh sampai tertido dibuatnya.. 
and most of the time kalau dia terjaga waktu malam
i will try to bf him n he will fall asleep again..



indah kan perasaan itu.. 
aku yakin semua ibu mempunyai perasaan sebegitu
be it u bf full or not..



wpun dah agak notti sekarang.. 
tapi mama tetap sayang adik..
hehe..
kakak selalu jadi mangsa Afi.. 
but i know they do love him alot



i just want u to know
that i'll will always love u




One of the most obvious results of having a baby around the house is to turn two good people into complete idiots who probably wouldn't have been much worse than mere imbeciles without it.  ~Georges Courteline, La Philosophie de Georges Courteline

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…