Skip to main content

18 months and counting...


agak lama tak cerita pasal budak kecik nih kan.. 
he is no longer a baby boy.. he is a big boy now.. 18mo old.. 
urggghhh cepatnya masa berlalu.. meaning u are becoming my big boy now.. 
well to be honest dia sebenarnya sungguh 'dewasa' berbanding usianya.. 
i dont know why.. 
tapi perwatakan dan kelakuannya menggambarkan that he is not a baby anymore..




alhamdulillah aku bersyukur dengan kelahirannya.. 
wpun saat ini agak sukar untuk meramal what will happen next when i'm with him.. 
tapi having him around with me... is a precious moments.. 
and i'm enjoying it... wpun kadang tuh sakit2 abis badan aku digigit dek si kecik nih... 
tidak dilupakan badan aku juga menjadi tempat di belajar cubit.. 
wpun aku marah tapi aku biarkan jer dia buat begitu.. 




kalau dulu masa dengan twin aku tak belajar cara bf dengan baik.. 
dan aku hanya mampu bf twin semasa tempoh berpantang saja tapi dengan Afi.. 
until now he still want to bf with me.. haritu cam da stop kejap.. 
aku pun andaikan yg aku pun dah tak ada susu.. 
tapi recently (i can't remember when) mungkin masa Afi demam2 itu hari. 
dia start nak bf semula.. ramai jugak yang kata dok bagi isap buat apa lagi.. 
ada ka susu.. aku pun cam ada lagi ke susu yagn Afi dok isap nih.. 
tapi dia still nak jugak.. 

everytime he want to bf dia akan touch my body n said 'nak nak nih' sampailer aku bagi.. 
kalau tak lagi tulah dia dok sebut.. sambil pukul2 badan aku.. 
so i let him bf and sometimes when i asked him 
'adik, ada lagi ke susu' he will answered 'hmm' 
i guess that meas yes lah kot kan.. 
kalau tak takkan dia nak isap lagi.. kadang tuh sampai tertido dibuatnya.. 
and most of the time kalau dia terjaga waktu malam
i will try to bf him n he will fall asleep again..



indah kan perasaan itu.. 
aku yakin semua ibu mempunyai perasaan sebegitu
be it u bf full or not..



wpun dah agak notti sekarang.. 
tapi mama tetap sayang adik..
hehe..
kakak selalu jadi mangsa Afi.. 
but i know they do love him alot



i just want u to know
that i'll will always love u




One of the most obvious results of having a baby around the house is to turn two good people into complete idiots who probably wouldn't have been much worse than mere imbeciles without it.  ~Georges Courteline, La Philosophie de Georges Courteline

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…