Skip to main content

18 months and counting...


agak lama tak cerita pasal budak kecik nih kan.. 
he is no longer a baby boy.. he is a big boy now.. 18mo old.. 
urggghhh cepatnya masa berlalu.. meaning u are becoming my big boy now.. 
well to be honest dia sebenarnya sungguh 'dewasa' berbanding usianya.. 
i dont know why.. 
tapi perwatakan dan kelakuannya menggambarkan that he is not a baby anymore..




alhamdulillah aku bersyukur dengan kelahirannya.. 
wpun saat ini agak sukar untuk meramal what will happen next when i'm with him.. 
tapi having him around with me... is a precious moments.. 
and i'm enjoying it... wpun kadang tuh sakit2 abis badan aku digigit dek si kecik nih... 
tidak dilupakan badan aku juga menjadi tempat di belajar cubit.. 
wpun aku marah tapi aku biarkan jer dia buat begitu.. 




kalau dulu masa dengan twin aku tak belajar cara bf dengan baik.. 
dan aku hanya mampu bf twin semasa tempoh berpantang saja tapi dengan Afi.. 
until now he still want to bf with me.. haritu cam da stop kejap.. 
aku pun andaikan yg aku pun dah tak ada susu.. 
tapi recently (i can't remember when) mungkin masa Afi demam2 itu hari. 
dia start nak bf semula.. ramai jugak yang kata dok bagi isap buat apa lagi.. 
ada ka susu.. aku pun cam ada lagi ke susu yagn Afi dok isap nih.. 
tapi dia still nak jugak.. 

everytime he want to bf dia akan touch my body n said 'nak nak nih' sampailer aku bagi.. 
kalau tak lagi tulah dia dok sebut.. sambil pukul2 badan aku.. 
so i let him bf and sometimes when i asked him 
'adik, ada lagi ke susu' he will answered 'hmm' 
i guess that meas yes lah kot kan.. 
kalau tak takkan dia nak isap lagi.. kadang tuh sampai tertido dibuatnya.. 
and most of the time kalau dia terjaga waktu malam
i will try to bf him n he will fall asleep again..



indah kan perasaan itu.. 
aku yakin semua ibu mempunyai perasaan sebegitu
be it u bf full or not..



wpun dah agak notti sekarang.. 
tapi mama tetap sayang adik..
hehe..
kakak selalu jadi mangsa Afi.. 
but i know they do love him alot



i just want u to know
that i'll will always love u




One of the most obvious results of having a baby around the house is to turn two good people into complete idiots who probably wouldn't have been much worse than mere imbeciles without it.  ~Georges Courteline, La Philosophie de Georges Courteline

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...