Skip to main content

aku tinggalkan korang...

buat seketika..
sebabnya insyaallah esok aku n family nak gi jalan2


ke mana.. 
hehe.. 




hint 1 : tadi dah gi buat border pass

mula2 cam risau jugak takut tak boleh buat sebab aku manalah
bawak segala birth cert anak2 aku kan..
alkisah semua ini tidak dirancang..

dek kerana my dad akan bercuti esok
pastu my sis pun balik cuti the whole week
lerrr tak tau cuti apa
Awal Muharam kan on Tuesday..
adehhh korang nih...

so we plan to go somewhere




so kami pun pegilah JPN tadi 
dengan harapan boleh ler buat dengan menggunakan myKids bebudak nih
kalau tak alkisah aku balik Perlis jer lah esok..
huhu..

so pergi n tanya dekat kaunter 
mula2 tuh cam teragak2 skit nak jawab soklan aku
which is aku tanya

boleh ker anak bawah umur 12 tahun buat border pass guna Mykids


pegawai tuh cam susah jer nak jawab soklan aku
adakah kerana dia tidak paham

so aku  bagi lagi satu statement

saya duduk di Perlis n nak buat border pass
tapi tak bawak surat beranak anak2 saya.. boleh ker kalau guna Mykids



instead of him answering my Q
tetiba ada orang lagi pegawai cakap 

BOLEH..

wah aku time nih dah cukup seronok dah

TAPI akak kena pastikan dulu mykids tu boleh guna

okeh macammana nak check whether mykids leh guna or not
so aku serahkan ler mykids anak2 aku  to the pegawai 
n then dia bagitau kalau chip tuh boleh di baca n semua 
maklumat berkenaan anak ada then boleh guna tuk buat border pass
kalau tidak kena guna surat beranak jugak




dalam hati dok berdoa semoga leh guna
then dia pun check ler pakai alat dia tuh..
and then dia bagitau 


BOLEH...



next step kena p tangkap gambar 
gila ke mahal
RM 12 untuk 4 keping.. adeh..
kami berempat campur mama aku
then buat photocopy tuk mycard n mykids....
abis RM62

huhu..
tak boleh ker bagi rega murah sikit.. 



then turun bawah dah dekat kul 4
terus bagi all the docs to the counter 
n then waits...

Afi bukan main bersuka ria kat situ
abis semua tempat di nak masuk..


then selesai...

eh aku baru bagi satu hint kan..
hehe..

hint 2 : tempat shopping yang agak menarik dan tertarik


wpun aku duduk idakler jauh mana dari tempat yang nak dituju
tapi last sekali aku pi adalah sewaktu sebelum melahirkan si kembar..


waduh lama bangat sih..
kenapa tidak pergi??
dont ask me







Comments

  1. gmbr yg no 2 tu, hg mcm kakak je pd anak2 hg..mcm bdk2 muka hg time tu..

    ReplyDelete
  2. wah jgn gitu ben..
    adeh mudanya diriku..
    cewah. perasan.. hehe..
    apepun mekasih yer

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…