Skip to main content

aku tinggalkan korang...

buat seketika..
sebabnya insyaallah esok aku n family nak gi jalan2


ke mana.. 
hehe.. 




hint 1 : tadi dah gi buat border pass

mula2 cam risau jugak takut tak boleh buat sebab aku manalah
bawak segala birth cert anak2 aku kan..
alkisah semua ini tidak dirancang..

dek kerana my dad akan bercuti esok
pastu my sis pun balik cuti the whole week
lerrr tak tau cuti apa
Awal Muharam kan on Tuesday..
adehhh korang nih...

so we plan to go somewhere




so kami pun pegilah JPN tadi 
dengan harapan boleh ler buat dengan menggunakan myKids bebudak nih
kalau tak alkisah aku balik Perlis jer lah esok..
huhu..

so pergi n tanya dekat kaunter 
mula2 tuh cam teragak2 skit nak jawab soklan aku
which is aku tanya

boleh ker anak bawah umur 12 tahun buat border pass guna Mykids


pegawai tuh cam susah jer nak jawab soklan aku
adakah kerana dia tidak paham

so aku  bagi lagi satu statement

saya duduk di Perlis n nak buat border pass
tapi tak bawak surat beranak anak2 saya.. boleh ker kalau guna Mykids



instead of him answering my Q
tetiba ada orang lagi pegawai cakap 

BOLEH..

wah aku time nih dah cukup seronok dah

TAPI akak kena pastikan dulu mykids tu boleh guna

okeh macammana nak check whether mykids leh guna or not
so aku serahkan ler mykids anak2 aku  to the pegawai 
n then dia bagitau kalau chip tuh boleh di baca n semua 
maklumat berkenaan anak ada then boleh guna tuk buat border pass
kalau tidak kena guna surat beranak jugak




dalam hati dok berdoa semoga leh guna
then dia pun check ler pakai alat dia tuh..
and then dia bagitau 


BOLEH...



next step kena p tangkap gambar 
gila ke mahal
RM 12 untuk 4 keping.. adeh..
kami berempat campur mama aku
then buat photocopy tuk mycard n mykids....
abis RM62

huhu..
tak boleh ker bagi rega murah sikit.. 



then turun bawah dah dekat kul 4
terus bagi all the docs to the counter 
n then waits...

Afi bukan main bersuka ria kat situ
abis semua tempat di nak masuk..


then selesai...

eh aku baru bagi satu hint kan..
hehe..

hint 2 : tempat shopping yang agak menarik dan tertarik


wpun aku duduk idakler jauh mana dari tempat yang nak dituju
tapi last sekali aku pi adalah sewaktu sebelum melahirkan si kembar..


waduh lama bangat sih..
kenapa tidak pergi??
dont ask me







Comments

  1. gmbr yg no 2 tu, hg mcm kakak je pd anak2 hg..mcm bdk2 muka hg time tu..

    ReplyDelete
  2. wah jgn gitu ben..
    adeh mudanya diriku..
    cewah. perasan.. hehe..
    apepun mekasih yer

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…