Skip to main content

mama, adik nak balik Arau la




ala esok adik aku pulak tadak di rumah.. 
dia join konvoi ke Johor.. 
ala sedih arrr gini..
tinggal aku ngan anak2 jer di rumah..

aku nengok anak2 aku pun cam da bosan gilosss....
mana taknya asyik terperap dalam rumah jer.. 
abis nak buat camner.. 
abah dorang busy.. 
mama aku pulak kena g sekolah (she a HM okeh)
takkan nak aku bawak Merc abah aku pulak 
nak bawak anak2 gi jalan2.. adeh.. 

Annisa bangun tido jer terus tanya boleh main game tak.. 
main game komputer tuh sampai dah naik jemu..



Adriana kadang2 boleh jugak dok layan sembang dengan kawan imaginasi dia..
so tak ler bosan sangat kot..
tapi tadi petang aku nengok anak2 aku bosan tahap gaban dah..
sebab memasing siap tarik muka bila aku minta dorang stop playing game
yer lah dari pagi sampai ke petang hadap game jer
tapi kadang2 dorang layan jugak tv..

pastu tadi call abahnya
tanya bila nak amik..
dah nak balik rumah pulak...
hmm apa leh buat...
patah kaki jgk bila balik sini hanya aku dan anak2..


budak nih mungkin ler tak terasa sangat
sebab mmg hectic..
main jer kerjanya.. 

tapi sabtu nih abah aku balik.. 
then ahad pulak adik aku yang kerja di KL tuh pun nak balik..
hehe kot time tuh ler baru boleh nak gi jalan2..
*crossing finger*




Comments

  1. akak doakan awk dapat pegi jalan2 minggu depan hehe :)

    ReplyDelete
  2. haha..
    mekasih akak..
    hehe cam desperate jer bunyinya kan..
    nak sangat bercuti..
    yerlah cuti sekolah meh..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...