Skip to main content

mama, adik nak balik Arau la




ala esok adik aku pulak tadak di rumah.. 
dia join konvoi ke Johor.. 
ala sedih arrr gini..
tinggal aku ngan anak2 jer di rumah..

aku nengok anak2 aku pun cam da bosan gilosss....
mana taknya asyik terperap dalam rumah jer.. 
abis nak buat camner.. 
abah dorang busy.. 
mama aku pulak kena g sekolah (she a HM okeh)
takkan nak aku bawak Merc abah aku pulak 
nak bawak anak2 gi jalan2.. adeh.. 

Annisa bangun tido jer terus tanya boleh main game tak.. 
main game komputer tuh sampai dah naik jemu..



Adriana kadang2 boleh jugak dok layan sembang dengan kawan imaginasi dia..
so tak ler bosan sangat kot..
tapi tadi petang aku nengok anak2 aku bosan tahap gaban dah..
sebab memasing siap tarik muka bila aku minta dorang stop playing game
yer lah dari pagi sampai ke petang hadap game jer
tapi kadang2 dorang layan jugak tv..

pastu tadi call abahnya
tanya bila nak amik..
dah nak balik rumah pulak...
hmm apa leh buat...
patah kaki jgk bila balik sini hanya aku dan anak2..


budak nih mungkin ler tak terasa sangat
sebab mmg hectic..
main jer kerjanya.. 

tapi sabtu nih abah aku balik.. 
then ahad pulak adik aku yang kerja di KL tuh pun nak balik..
hehe kot time tuh ler baru boleh nak gi jalan2..
*crossing finger*




Comments

  1. akak doakan awk dapat pegi jalan2 minggu depan hehe :)

    ReplyDelete
  2. haha..
    mekasih akak..
    hehe cam desperate jer bunyinya kan..
    nak sangat bercuti..
    yerlah cuti sekolah meh..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…