Skip to main content

not that ok lah...

sambung sikit lagi story pasal our holiday
dek kerana memasing dah kelaparan so we decided to have our lunch here
adeh sorry tak sempat nak amik gambar sebab waktu sampai kedai nih
aku kena uruskan si kecik

aka tukar diaper.. 





sejak dari dulu lagi ini mmg tmpt kitaorg lunch
dulu masa aku kecik2 abah aku rajin jugak bawak kami sekeluarga
gi Hadyai..
so dari dulu kedai nih cam biasa2 jer 
sampai sekarang dah elok sangat dia buat..

sebab ada separate room air condition lagi
aku suka makan bubur kat sini..
macam2 jenis bubur ada...


lunch di sponsor oleh my abah..
hehe..



sebelum terjah ke hotel
kami jalan2 ker..



hmm oklah not too bad..
tapi manusia punya ramai 
aku ngan Hn tangkap baju2 tuk bebudak
dpat ler sorang sepasang...
eh silap twin dapat 2 pasang...

alkisah aku tak bawak baju jalan tuk twin
so tangkap ler selai sorang..
hehe..


then aku pun sambar suar jean selai..

ada 2 shopping complex yang kami pergi
satu lagi tak ingat da apa dia..
hehe..
then baru gi check in hotel...



mmg selalu duduk sini..
best sebab depan tu ada Central
shopping complex n oso ada pasar malam



rega sebilik pun idakler mahal sgt
RM150
n bilik sungguh luas ok..

tuh gambar Annisa dok tengah berkomunikasi dengan kakaknya
kira dia ada di living hall


haa ni gambar kat living area..
masuk2 terus tanya mana katil..
ropanya tersorok di ruang sebelah..


minta sekali extra bed for the kids..
huhu.. 
dek kerana Afi yang terlalu aktif
telefon kena sorok
kalau tak takut dimainkan nanti..


malam tuh kami turun dengan niat nak shopping2
alih2 ujan.. adeh potong tul
mood tengah baik punya nak beli belah
alih2 terpaksa di tunda ke next morning..


gi terjah Central
pun tak sempat nak beli apa sebabnya
dorang dah nak close
walhal belum pun kul 10 lagi
waktu siam okeh...


Hn n my adik borong beli pulut ngan buah pelam
n oso pulut ngan ayam goreng..
pastu terus naik hotel n lepak kat bilik my parents tuk dinner..
itu jer kami makan tapi mak ai mmg sedap 

silap tak beli pulut dgn durian ..
tapi da ada sign durian not allowed in the hotel..


- dek kerana tiada lagi gambar yg di ambil so aku story jer lah yer -

next morning mmg semangat nak gi jalan2
membeli dan membelah..
tapi mood aku dipotong terus dgn perangai 
my twin yang lately agak menduga kesabaran ku..
huhu..

sempat tour kejap
n then terpaksa balik semula ke bilik sebab Afi tido..
i dont mind carrying Afi tapi sebab da alang2 in 1 hour dah nak check out
so instead of going here n there..
kami decide to pack our things n then baru gi jalan2..

owh did i told u breakfast kat situ sungguh mendukacitakan..
since we are in Thailand so kitaorg idakler menjamah sarapan 
yang di masak aka cam nasi goreng ke apa ker

sebaliknya kami makan toast n waffle jer..
tapi time kami pi turun bfast.. 
makanan dah tadak.. terpaksa tungguh dorang sediakan yang lain.
tension tul..

Comments

  1. murah nya bilik hotel tu. siap ada sofa mcm di rumah dh! hehe

    ReplyDelete
  2. a'ah murah kan an..
    hehe.. nanti leh ler ajak cik abang gi sana..
    pas kawin yer...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...