Skip to main content

not that ok lah...

sambung sikit lagi story pasal our holiday
dek kerana memasing dah kelaparan so we decided to have our lunch here
adeh sorry tak sempat nak amik gambar sebab waktu sampai kedai nih
aku kena uruskan si kecik

aka tukar diaper.. 





sejak dari dulu lagi ini mmg tmpt kitaorg lunch
dulu masa aku kecik2 abah aku rajin jugak bawak kami sekeluarga
gi Hadyai..
so dari dulu kedai nih cam biasa2 jer 
sampai sekarang dah elok sangat dia buat..

sebab ada separate room air condition lagi
aku suka makan bubur kat sini..
macam2 jenis bubur ada...


lunch di sponsor oleh my abah..
hehe..



sebelum terjah ke hotel
kami jalan2 ker..



hmm oklah not too bad..
tapi manusia punya ramai 
aku ngan Hn tangkap baju2 tuk bebudak
dpat ler sorang sepasang...
eh silap twin dapat 2 pasang...

alkisah aku tak bawak baju jalan tuk twin
so tangkap ler selai sorang..
hehe..


then aku pun sambar suar jean selai..

ada 2 shopping complex yang kami pergi
satu lagi tak ingat da apa dia..
hehe..
then baru gi check in hotel...



mmg selalu duduk sini..
best sebab depan tu ada Central
shopping complex n oso ada pasar malam



rega sebilik pun idakler mahal sgt
RM150
n bilik sungguh luas ok..

tuh gambar Annisa dok tengah berkomunikasi dengan kakaknya
kira dia ada di living hall


haa ni gambar kat living area..
masuk2 terus tanya mana katil..
ropanya tersorok di ruang sebelah..


minta sekali extra bed for the kids..
huhu.. 
dek kerana Afi yang terlalu aktif
telefon kena sorok
kalau tak takut dimainkan nanti..


malam tuh kami turun dengan niat nak shopping2
alih2 ujan.. adeh potong tul
mood tengah baik punya nak beli belah
alih2 terpaksa di tunda ke next morning..


gi terjah Central
pun tak sempat nak beli apa sebabnya
dorang dah nak close
walhal belum pun kul 10 lagi
waktu siam okeh...


Hn n my adik borong beli pulut ngan buah pelam
n oso pulut ngan ayam goreng..
pastu terus naik hotel n lepak kat bilik my parents tuk dinner..
itu jer kami makan tapi mak ai mmg sedap 

silap tak beli pulut dgn durian ..
tapi da ada sign durian not allowed in the hotel..


- dek kerana tiada lagi gambar yg di ambil so aku story jer lah yer -

next morning mmg semangat nak gi jalan2
membeli dan membelah..
tapi mood aku dipotong terus dgn perangai 
my twin yang lately agak menduga kesabaran ku..
huhu..

sempat tour kejap
n then terpaksa balik semula ke bilik sebab Afi tido..
i dont mind carrying Afi tapi sebab da alang2 in 1 hour dah nak check out
so instead of going here n there..
kami decide to pack our things n then baru gi jalan2..

owh did i told u breakfast kat situ sungguh mendukacitakan..
since we are in Thailand so kitaorg idakler menjamah sarapan 
yang di masak aka cam nasi goreng ke apa ker

sebaliknya kami makan toast n waffle jer..
tapi time kami pi turun bfast.. 
makanan dah tadak.. terpaksa tungguh dorang sediakan yang lain.
tension tul..

Comments

  1. murah nya bilik hotel tu. siap ada sofa mcm di rumah dh! hehe

    ReplyDelete
  2. a'ah murah kan an..
    hehe.. nanti leh ler ajak cik abang gi sana..
    pas kawin yer...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata