Skip to main content

saki baki gambar d Penang

nak karang panjang2 aku tak punya masa
agak terhad sekarang..
so aku cuma nak letak gegambar (saki baki) masa aku gi Penang itu hari




decorations for Christmas..
aku suka sebab cam chumel n cute jer


nih makan malam kami berdua 
on 12am..
haaa gila ker apa kan.. kul 12 baru nak makan malam
mana taknya kuar dari wayang dah dekat kul 10 mlm pastu
kalut2 cari hotel.. 
last2 waktu nih baru nak gi carik makan..

murah tau
total kami makan hanyalah RM20++
aku rasa cam dia silap kira...
sebab set nih jer dah dekat RM20 
pastu kami order lagi air lain (tambah)


gambar masa nak kuar gi dinner..


ni breakfast aku..
huhu..
tak sedap ler..
dah ler mahal..
per pax dekat RM50.. tapi makanan langsung tak sedap..
pasni tau dah tak akan amik bfast dia..
gi sarapan kat luar lagi sedap


pas bfast jalan2 dekat pool
kalau ada anak2 aku nih harus pakat buat muka minta nak mandi
hehe..
insyaallah nanti mmg nak bawak dorang ke sini..


see cantik ler..


aku layan pakai suar aladin jer..
nengok suar nih dalam blog kak red masa dia pakai gi Bangkok
terus gi carik dekat Padang Besar.. 
murah jer..
hehe.. terasa cam nak beli lagi kaler lain pulak


waktu nih dah nak check out tuk ronda2 di QB
(second day)
hehe sempoi jer dan senang nak siap sebab tadak kids..


pantang ler jumpa cermin


i kinda like this shawl..
tapi kena pakai ngan tudung lain kat dalam sebab bila lilit2 nih
dia jadi agak pendek kat belakang


rest n go di QB.. mula letak RM1 for 3 min..
pastu Hn cakap suh letak RM5 for 15 mins..

sedap gak dapat urut2..
alkisah tak dapat gi spa..
so dapat urut kat sini pun ok lah


mesin urut..


masa kena urut ini lah view yang ada depan mata aku


mesin urut Rest n Go



kalau malam sebelum tuh nengok
The Social Network
so on our anniversary we watched Harry Potter..
tapi aku agak blur sebab cerita sebelum nih aku tak nengok..

tapi mmg best..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…