Skip to main content

sentap tul aku dengan perangai dorang





salam semua.. pe kabar.. sihat ke tak.. harap2 sihatlah nooo.. 
aku ok jer.. cuma mengalami masalh batuk2 sejak 2-3 hari nih.. 
tapi overall ok jer.. anak2 pun ok.. 
Hn pun ok.. 
cuma keadaan ujan yang turun sejak kemarin 
membuatkan keadaan agak sejuk kat sini.. huhu..


nak story pasal our family holiday last week..
it was unplanned actually.. 
dek kerana my dad balik for cuti awal muharam 
n also my sis yang amik 1 week leave so kami decide to go somewhere for a holiday..
tu pasal yang kuar n3 nih .. 
hehe.. yup kami gi Hadyai.. saja jer jalan2.. 
kebetulan dah ada belaka kan..





Hn joined us di Changloon.. hehe.. 
he arrived at Perlis that early morning then terus aku minta dia follow us to Hadyai.. 
sian kan dia musti penat.. tapi sebab dia sudi ikut tuh yang cayang sangat kat dia tuh.. 
hehe.. thanks dear.. 
mujur jugak kami gerak agak lewat so sempatlah dia berehat dulu di rumah..



cuaca pun mmg elok sepanjang kami bergerak ke sana. 
n Afi pun all the way dari Kulim smp Changloon tido jer.. 
so cam sedikit aman ler di dalam kereta..  
bila sampai di Changloon my dad n Hn uruskan hal money exchange 
n insurans kereta bagai (aku tak tau okeh) n then terus gerak ke border.. 



en somi yang kepenatan tapi terpaksa melayan karenah si isteri 
yang tak abis2 memaksa dia suh ikut. hehe.. 
kejam kan aku.. muahaaahhhaaaa (gelak jahat okeh)..
 


dekat Kompleks Bebas Cukai BKH
aku tak pernah pun masuk
sian aku kan



kereta bapak punya banyak waktu nih..
adeh dah ler lapar kan..
waktu nih dah dekat kul 2
my twin dok buat perangai sebab lapar..

mmg ada bekalan buah2 di bawa
but both of them tak makan buah
(dorang cukup tak suka makan aku pun heran naper)
so kelaparan lah jawabnya



tapi bila suruh bergambar berposing.. 
buat jugakler muka manis kan..
hehe..


haaa tengok banyakkan kereta
tengah beratur menunggu giliran nak pass border..


adik aku punya
tapi dah selamat jadi hakmilik dorang
tapi si kakak yang dok pegang benda alah nih

n jadilah bergaduh dorang berdua
uuuu geram betul aku..



see tak lepas2 lagi

muka happy sebab dapat turun dari kereta
kira cam puas hatiler sebab dapat kuar jalan2 
walhal nak pi cop border pass jer pun
huhu...


sementara tunggu my dad 
siapkan urusan


see 
dorang tengah kena ceramah
by both my mom n Hn
sebab kes berebut benda alah yang dok pegang tadi tuh..
adeh pening tul ler bebudak dua orang nih tau


suka noo dok bergaduh..
nanti aku sambung lagi yer.. 
takder banyak gambar masa kat sana
sebab most of the time aku carry Afi..
dia agak aktip tahap gaban lah waktu di sana...



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata