Skip to main content

sorry gambar tak boleh nak upload...

arini bangun sedikit awal berbanding sebelumnya... i guess i need to because i need to clean the house b4 everyone wake up.. especially si kecik.. wpun dah pasti kemas tuh bertahan sekejap jer tapi at least biarlah nampak cam kemas waktu dorang bangun..




so bangun then solat then terus dengan aktiviti sapu2 dalam rumah.. menyapu jer pun boleh kuar peluh tau.. tapi harini tak berapa nak berpeluh sebab kat luar tuh ujan jer.. hehe.. takpelah janji buat sedikit senaman ringan.. owh i forgot to mention aku sudah terlupa membawa balik my PB set.. ada di umah my mom di Kulim (eh perlu ke bagitau) so now am feeling agak tidak selesa.. sebab badan dah biasa pakai tetiba tak pakai so jadik lainler.. hmm dont know when nak gi balik sana pulak.. sebab next week akan gi Pulau Langkawi.. Hn bawak pengawas asrama tuk Kursus Kepimpinan until 22nd... maybe pastu kot.. 



okeh back to my cleaning mission.. lepas da kemas2 rumah elok2 jer aku plan nak rehat.. budak kecik sudah bangun.. so how to rehat.. tadak makna lah rehat kalau budak nih dah bangun. hehe.. bersambung sesi senaman bagi aku.. tapi kan aku rasa aku cam tuh jugak.. wpun Afi nih aktip ke sana ke mari (tido jer senyap) tapi aku susah jugak nak lose weight.. so bila dah bangun tuh... Hn pun ajak gi pasar carik barang tuk masak.. off we go n sampai sana hujan ala renyai2.. tgk ada tudung2 yang menarik perhatian tapi sebab nak gi beli barang2 basah dulu so nantilah otw balik baru aku nengok semula..



Hn cakap nak beli tulang buat sup.. sumpah aku takpernah lagi buat sup tulang.. (haaa ketawalah aku tak kisah..mmg aku bukan orang dapur) so bila dah Hn cakap nk buat sup terus ingat dekat SIL aku yang terror buat sup tuh.. hehe aku tak call sebab mmg bising so sms jer.. mujur dia balas kalau tak nganga aku tak tau pe nak beli.. (duhhh humble sungguh aku ) lepas da siap beli segala pekakas nak buat sup tulang.. then otw balik Hn tapaukan bfast tuk twin.. nasi lemak, apom balik, tapai (aku suka tapai) 



sebelum sampai kereta kami lalu kedai2 yang jual kain baju, tudung n kasut.. masa baru masuk pasar tadi mmg dah aim satu kasut nih.. ala kasut mai dari Siam... mmg bias ajer.. tapi sebab wedges aku dah hancussss so aku ingat nak tangkap ler satu.. ala aku nih senang jer.. kasut murah pun jadik.. so dah berkenan dengan satu kasut alih2 tadak size.. tak puas hati tul.. tapi sebab nak jugak beli so aku tangkap 2nd option.. hehe.. senang cerita.. pastu ingat nak beli tudung tapi sebab Hn dah nak seberang jalan so cancel lah.. lain kali beli..



then balik rumah terus tungkus lumus siapkan sup.. yerlah mana de pressure cooker pe semua (nama jer da 8 thn kawin tapi tak betul complete jugak lagi) hehe.. jadik dah tau nak masak tulang tuh makan masa so siapkan yg tuh dulu.. hmmmm









akhirnya sup pun siap dah kami pun da selesai makan.. hehe.. aku ratah tulang jer sebab sejak 2 hari lalu aku sudah melancarkan kempen NO RICE for me.. aku jer tak makan nasi orang lain makan.. tapi semalam makan juga sikt sebab balik umah MIL kan..kang dia masak aku tak makan kecik pulak ati ibu mertuaku itu.. hehe.. tu pun aku cuma abiskan nasi yang aku suap Afi...



hmm naper nih tak boleh nak upload gambar.. adeh.. boring tul lah.. bband nih selalu jer buat hal.. sorry yer korang.. tadak gambar entry nih.. len kali aku tepek gambar yer.. enjoy your weekend..


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…