Skip to main content

sorry gambar tak boleh nak upload...

arini bangun sedikit awal berbanding sebelumnya... i guess i need to because i need to clean the house b4 everyone wake up.. especially si kecik.. wpun dah pasti kemas tuh bertahan sekejap jer tapi at least biarlah nampak cam kemas waktu dorang bangun..




so bangun then solat then terus dengan aktiviti sapu2 dalam rumah.. menyapu jer pun boleh kuar peluh tau.. tapi harini tak berapa nak berpeluh sebab kat luar tuh ujan jer.. hehe.. takpelah janji buat sedikit senaman ringan.. owh i forgot to mention aku sudah terlupa membawa balik my PB set.. ada di umah my mom di Kulim (eh perlu ke bagitau) so now am feeling agak tidak selesa.. sebab badan dah biasa pakai tetiba tak pakai so jadik lainler.. hmm dont know when nak gi balik sana pulak.. sebab next week akan gi Pulau Langkawi.. Hn bawak pengawas asrama tuk Kursus Kepimpinan until 22nd... maybe pastu kot.. 



okeh back to my cleaning mission.. lepas da kemas2 rumah elok2 jer aku plan nak rehat.. budak kecik sudah bangun.. so how to rehat.. tadak makna lah rehat kalau budak nih dah bangun. hehe.. bersambung sesi senaman bagi aku.. tapi kan aku rasa aku cam tuh jugak.. wpun Afi nih aktip ke sana ke mari (tido jer senyap) tapi aku susah jugak nak lose weight.. so bila dah bangun tuh... Hn pun ajak gi pasar carik barang tuk masak.. off we go n sampai sana hujan ala renyai2.. tgk ada tudung2 yang menarik perhatian tapi sebab nak gi beli barang2 basah dulu so nantilah otw balik baru aku nengok semula..



Hn cakap nak beli tulang buat sup.. sumpah aku takpernah lagi buat sup tulang.. (haaa ketawalah aku tak kisah..mmg aku bukan orang dapur) so bila dah Hn cakap nk buat sup terus ingat dekat SIL aku yang terror buat sup tuh.. hehe aku tak call sebab mmg bising so sms jer.. mujur dia balas kalau tak nganga aku tak tau pe nak beli.. (duhhh humble sungguh aku ) lepas da siap beli segala pekakas nak buat sup tulang.. then otw balik Hn tapaukan bfast tuk twin.. nasi lemak, apom balik, tapai (aku suka tapai) 



sebelum sampai kereta kami lalu kedai2 yang jual kain baju, tudung n kasut.. masa baru masuk pasar tadi mmg dah aim satu kasut nih.. ala kasut mai dari Siam... mmg bias ajer.. tapi sebab wedges aku dah hancussss so aku ingat nak tangkap ler satu.. ala aku nih senang jer.. kasut murah pun jadik.. so dah berkenan dengan satu kasut alih2 tadak size.. tak puas hati tul.. tapi sebab nak jugak beli so aku tangkap 2nd option.. hehe.. senang cerita.. pastu ingat nak beli tudung tapi sebab Hn dah nak seberang jalan so cancel lah.. lain kali beli..



then balik rumah terus tungkus lumus siapkan sup.. yerlah mana de pressure cooker pe semua (nama jer da 8 thn kawin tapi tak betul complete jugak lagi) hehe.. jadik dah tau nak masak tulang tuh makan masa so siapkan yg tuh dulu.. hmmmm









akhirnya sup pun siap dah kami pun da selesai makan.. hehe.. aku ratah tulang jer sebab sejak 2 hari lalu aku sudah melancarkan kempen NO RICE for me.. aku jer tak makan nasi orang lain makan.. tapi semalam makan juga sikt sebab balik umah MIL kan..kang dia masak aku tak makan kecik pulak ati ibu mertuaku itu.. hehe.. tu pun aku cuma abiskan nasi yang aku suap Afi...



hmm naper nih tak boleh nak upload gambar.. adeh.. boring tul lah.. bband nih selalu jer buat hal.. sorry yer korang.. tadak gambar entry nih.. len kali aku tepek gambar yer.. enjoy your weekend..


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…