Skip to main content

tips to get bodylicious..




salam 
apa cerita.. ada bagus ka..
hehe..
nak share ngan korang satu email yang aku terima tadi..


wpun ko HOT n SEXY bebeh tapi.....


Anyone who is overweight will testify that losing weight is not as easy as it seems. The people that are lean, or have gone from fat to skinny will say it’s just a matter of motivation and elbow grease. Although it is not as simple as that. Our environments have waged war on us. Their weapons are sedentary lives and Trans fats of mass destruction. All is not lost though, here are some quick simple tips to get ahead!


1. Substitute Water

Our bodies are about 65-70% water. It follows that water would be not only essential, but the best possibly choice of liquids to ingest. In fact, our bodies will sometimes simulate a hunger response, when in reality the body is craving hydration. When hungry, drink a glass or two of water to check if it suppresses your hunger.

2. Chew Your Food

Chewing our food very slowly and deliberately has several benefits that are often overlooked. It gives us the ability to relax, and enjoy our meal. Slow chewing is the first, and highly important, step in a complex system of digestion. Besides, if we eat slowly, we might feel full before finishing the whole meal, and can leave the rest for the next meal. 

3. Exercise daily

How silly of me to include something as obvious as exercise. I did a 30 day trial with waking up, and walking for 30 minutes first thing in the morning. My journal records that I was feeling amazing during the period of time that I was following this habit. 
 

Aim for fitness.
Build a healthy base.
Choose sensibly.



4. Publicize your intentions

Start a blog, join a forum, and have other people keep you accountable to help. Tell other people your plan, it would help you get the motivation to go with it!

5. Create a food schedule

Plan your day so that you’re eating at approximately the same time each day. This scheduling will incorporate itself into your circadian rhythm, and aid in digestion.

6. Do not over eat

Know your limit and stop eating when you are full. I have often been a victim of wanting to finish a meal so that it doesn’t go to waste. This has left me with many a stomach ache. Next time, doggy bag it for later, and don’t hurt yourself! 






7. Choose your snacks wisely

Put down the Lays® and cheese puffs. Pick up the apple and baby carrots. Make the right decision, I know you can do it. 





walahai gambar apple aku.. sungguh

8. Lifestyle.

Remember, it’s not about special diets, or special exercise programs. The real secret is in turning your health into a lifestyle, and focusing on this healthy lifestyle with every choice you make.




hmm ini satu tips yang boleh digunapakai kan.. sebab tidak susah
semua orang boleh buat..
tapi aku boleh tambah satu lagi
hehe.. 



sebab aku ada PB
so lagi senang aku nak turun berat badan
ramai dah buktikan..
tak caya.. 
hmm gi jer terjah blog otai2 dengan PB nih..
aku hanyalah user
for the time being.. masih lagi berusaha tuk lose some weight
ramai dah berjaya
so why not
u guys give it a try

ada nampak cam kurus tak.. ke masih chubbylicious lagi



Comments

  1. bdn kak su dah ok dah tuh... nak kurus lg ker??? kak long nih kurus sbb tak cukup tdo... normal la tuh..... + stress dengan kejer.. ini yg kdg2 meraung gak tuh.... lau nak diet bab makan... tak la kot..kak long hentam jerk mkn sumer....

    ReplyDelete
  2. hehe.. tlah org kata jugak kan kalau stress nih senang nak turun berat badan..
    hmm kena kumpul stress banyak2 lah.. hehe..

    tapi kak long tuh kurus sangat ler..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…