Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2011

eh korang tahu tak nih..

hehe.. senang ler tuk orang2 yang pakai lense cam aku nih haa yang susah sangat nak kuar gi tempat2 yg sepatutnya pergi nih kan.. so semua mmg aku harap pada online pages jer..

hehe dengan adanya lens.page nih aku rasa pasni kalau nak beli lense senangler beli dari sini jer.. hehe..

uuu i like betullah.. jom tengok

sakit

uwaaa sakit kepala.. sakit tekak.. sakit2 badan..
huhu.. petanda nak demam sudah datang.. hari pas settle 2 kelas Year 1 aku rasa lagi teruk.. huhu cam nak balik jer..

korang dah minum petang ker

dah kul 6 nih baru perasan aku bawak bread gi sekolah n terlupa nak makan.. its a peanut butter with choc rice topping.. huhu.. bengong betul...

so sambil layan udara petang yang sepoi2 bahasa pekena pearl punya kopi n roti tuh.. sempat ler layan dunia cyber sekejap... huhu..


Afi dah diangkut abahnya ke padang... hampir setiap petang mmg nak gi main di padang.. mujur ada budak2 yang sudi menjaga while Hn coaching 
twin pulak aku bagi main kat luar tuh.. main pun penting.. kot nanti cerdik pandai tapi tak sihat.. huhu.. takmo gitu.. biar balance...

Jom shopping

Jom shopping lagi di @Jipaban.Tak payah dah susah2 cari parking, bayar tiket semua.. Online jer
dah nak raya cina nih.. korang dah shopping ke belum.. hehe... orang lain nak raya kita pun kalut ler nak shopping..

shopping sekarang semudah mengetuk kekunci keyboard jer kan.. tambah mudah dengan Online Shopping @Jipaban
nak apa semua ada banyak koleksi2 menarik tertarik kau mmg da bomb kat situ.. so tunggu apa lagi jom





terjah

my way to release some tense

hmm let see what to write eh.. nothing much i guess since nowadays i'm quite busy with school works.. seriously busy.. but hey in between that i still managed to upload something to me blog kan..






reason why because i need a time out.. uishh tak boleh ler mngadap data dari pagi ke tengah hari.. then break dengan classes.. pastu ngadap numbers lagi.. so i decide the best way to take a rest is by browsing through the Net.. rehat minda ku kejap


nengok gambar dak kecik nih pun boleh tenang sekejap..
pastu nengok kakak dia yg makin hari makin banyak karenah buat aku pening kejap tapi itu adatler.. dorang sedang membesar..

sekarang dah tak boleh duduk diam dah  asal duduk dalam trolley tuh ada jer  cara tuk try to get out from there.. mmg kena tunggu dengan trolley
my first baby dah jadi big girl dah makin bijak sekarang.. wpun dia agak slow compared to her sis dalam soal akademik but i believe in her biar lambat tapi jgn sampai keciciran

uuuuuu dah lama tak makan aiskrim
benda2 yang mmg kena top up setiap bulan…

segelap .....

gelap pulak dah rumah aku nih.... hehe.. sikit perubahan sempena dengan tahun baru nih.. actually aku pun tak tau kenapa nak ubah2 nih... so u guys just be with me for a while ok.. coz i really need it..

air yang tenang jgn di sangka tiada....

sebelum korang teruskan membaca  aku nak ingatkan yang post ini  akan mengandungi sebanyak 15 keping gambar.. so korang kalau nak teruskan membaca please go ahead.. or kalau korang rasa caam nak escape jer then go ahead also.. tiada paksaan yer di sini..



alkisah ini adalah cerita jalan2 di waktu petang kami sekeluarga  di Mengkuang Dam



berjalan2 dengan Paksu dia mmg suka lah  sebab Paksu suka melayan.. tetambah lagi Paksu ada motor besar.. Afi mmg suka layan motor besar Paksu dia tuh..


jauh lagi ke nak berjalan nih .. Afi dah letih ler.. see his face.. cute kan.. korang cakap ler cute..

bebudak berdua nih tak perlu di halang lagi mmg sampai jer terus bawak diri  berjalan  melusuri laluan kat empangan tuh.. masa kami sampai dah tak ramai orang beriadah di situ.. mungkin dah agak lewat lagipun cuaca cam nak ujan


mmg cantik kan..  rumput cam ijau jer..  hehehe.. air pun cam tenang.. tapi jgn disangka air yang tenang tiada ....

nak jugak amik gambar diri sendiri.. abis aku kan yang paling gila mengambil gambar.. ora…

choose between being healthy or sexy or hot or what ever

Want to find out if you’re living a healthy lifestyle? Take a profile test to a journey of self-discovery and improvement. #NestleProfiler


healthy or sexy.. hehe.. apakah.. tidak bersungguh betul.. well actually i've joined Churp2 for quite sometime now.. the concept is to share all these great things with ur friends.. so am doing it here in my blog beside my tweet n fb..



this one is quite interesting too when it comes to being healthy  sapa yang tak mahu kan..

jadi pelah salahnya  korang2 yg ada acc FB tuh amik ler peluang tak lama pun gi kat fb acc tuh and try out the quiz just to know 
adakah kita cukup healty or not


 bukan susah mana pun soklannya.. just to let u know whether  u are doing good or not with what u eat n what u do




i've got my result.. what about u
click

Iklan Milo kejap yer..

when i'm feeling like nothing...

tak sempat nak update.. busy like bee right now..









now i know why  being a mother is full with everything

aku sudah puas menanti

kalau orang lain rasanya tak yah tunggu2 mmg sentiasa ada BE nih kan.. tapi aku nih bukannya rajin sesangat mengupdate sejak dua menjak nih
so bila tetiba dapat satu BE for the new year 2011 cam excited jer.. walhal tadak apa pun sebenarnya..







thanks for still believing in me n trusting me on this 


aku gayat naik basikal weiiii

arini ada latihan tuk merentas desa this Sat.. bawak twin gi sekolah since malas nak tinggal dorang kat umah berdua jer so bila dah sampai sek.. budak2 dah kumpul.. then ada geng ajak naik basikal follow bebudak.. hehe terus nak ikut walhal naik basikal nih kira dah berpuluh tahun tinggal.. huhu nerbes jugak tapi bantai jer..


mula ingat nak bawak Nisa.. dan Yana naik dengan member sorang lagi.. hehe thanks yer Ustazah Siti.. puas dia kayuh bawak anak aku yang sorg tuh then aku bawak Nisa.. tapi nak dijadikan cerita tuh sebab excited sangat nak naik basikal so i dont even bother to check the condition of the bike.. hehe naik basikal budak jer weeiii.. nampak yang ada tempat duduk belakang terus rembat.. alih2 condition tidak bagus.. agak melelong dibuatnya.. hehe.. tambah pulak aku tidak pro.. so banyak kali jugak nak terjatuh dari basikal..  mana dengan brek mengejut sebab bawak sekali dengan budak dok berlari kot depan aku tuh kan.. hehe... so last2 pass Nisa to my fren yang naik moto.. aku naik sorang…

BENCIntha betul lah

dengan internet connection from this broadband eiiiii aku dah taip abis satu n3 alih2 ko disconnect n tadak save aku punya n3.. kan dah kena taip lain..





haaa gambar ikan peliharaan kami sekarang.. aku suka sangat..

nampak tak anak2 ikan yang kecik2 warna itam kat atas tuh hehe.. alkisah ropanya dah beranak ikan molly tuh.. hehe.. 


hmm sesat plak gambar aku di sini.. hmm like i said before kalau boleh tahun nih nak berimej'kan memakai shawl alhamdulillah so far mmg pakai at least 3 days/week.. harapnya tidak menyesakkan mata sesapa dengan gaya aku  yang kadangkala nampak cam serabut or selekehnya.. hehe.. am still trying to make it look neat n nice

shawl yang bawah nih aku suka from Ammara.. adeh senang sgt nak pakai tau.. the material is so nice n easy to manipulate.. pastu kan cantik sebab ada manik2 kat badan tudung tuh
kalau tak silapAmmara nak kuarkan latest collection... ingat nak sambar lagi lah

inner tuh mmg dah sedia ada jahitan manik kat atas..  so aku tak yah lagi nak letak pin or sepit or wh…

i know i need u...

cam tak caya lah.. tak lama blog ini akan memiliki 100 orang follower.. haha yerlah bukannya 1000 or 10000 baru 100 jer..






tapi nak dapat 100 pun aku rasa cukup mencabar wehh sebab aku cuma blogger biasa2 jer.. bukan sehebat blogger2 lain yang dah punya nama.. aku jugak tidak semeriah blogger2 lain..


 - yg nih tak perlu diperkenalkan lagi serata ceruk event pasti ada i guess the most happening blogger in my list tapi aku mmg salute ler.. dia mencapai apa yang dia ada sekarang hasil kerja keras dia n RD n her family..


tidak sesweet or sechantek adik Fatin Liyana


 - bakal doktor nih mmg cute kan.. so tak heran follower dia ribu riban tapi aku tak dengki pun ngan dia aku ikhlas meminati dia sebab  kadang2 aku jadikan dia cam model  nak pakai tudung sweet2



si gorgeous Nurul,

 - kalau tadi bakal doktor nih pulak bakal lawyer.. hehe model jugak nih i loike the way she play around with her outfits n her hijabs..


the happening scarflets yang serius super gempak dengan fashion dorang..


- hmm korang for sure kenal si pe…

jom layan sekarang jugak di Astro Diva - The Reading Room

hey u guys out there.. am watching The Reading Room kat channel Diva di Astro.. owh my  at first aku ingat cam boring jer  tapi menarik ler..

kisah sorang abg yang cuba menunaikan wasiat terakhir seoranadik or kakak menubuhkan sebuah pusat bacaan di sebuah kawasan yang agak 'panas'
wpun dia bukan seorang guru tapi dia berjaya mengajar seorang anak kecil  yang bermasalah dalam pembelajaran membaca.. slow n steady. i hope i have a vision n as patient as he is.. menarik ler story nih..

alkisah.. membedah siasat.. camner korang buat

baru selesai membedah siasat sang sotong.. hehe... ish tetiba lak aku cam tak tau apa yang perlu di buat tuk membasuh n mencucikan  sang sotong..







korang selalu kalau basuh sotong per ye yang korang buang.. cuba share jap










aku nak buat tomyam sotong.. sebab bebudak nih suka makan tomyam n suka makan sotong..




terpaksa ler kami semua makan  benda yang sama wpun Hn tak baper gemar dah makan tomyam..


mood dah ke laut...

ntahler cam lately tadak benda nak tulis dalam nih.. walhal banyak benda yang berlaku sebenarnya.. mood aku dah kelaut dah... ntah bila lah pulak mood nih dah datang semula.. huhu.. korang thanks for keep coming back to blog aku yang dah ala2 terbiar sikit nih.. insyaallah aku akan usahakan tuk updates..
anak2 tengah dok bermain di luar tuh ha.. mujur jugak ada geng dalam kawasan sekolah nih.. kalau tak jenuh ler aku nak melayan sorang2.. Afi lak dah ikut abah dia naik motor ronda2 sekeliling kampung kot.. ntah aku pun tak pasti.. sebetulnya malam nih ada majlis tahlil di rumah sahabat satu sekolah... insyaallah kalau takdak aral melintang kami akan singgah tapi tulah adik kakak ada kelas mengaji sampai 830pm... so tak taulah ok ker kalau gi tuk makan jer.. huhu.. 
kat sekolah pun ok2 jer.. awal tahun biasalah sibuk sikit.. tapi kalau nak ikut sepanjang tahun mmg sibuk.. next week dah start latihan merentas desa.. on the 22nd dah buat program Merentas Desa.. hmm mujur latihan cuma 2x se…

tomorrow never dies

esok pagi ada meeting Pengurusan Murid  hmm cerita bab exam lagi.. oklah sebab kekadang ada benda yang terlupa so dpatlah  diingatkan balik..


aku rasa lately cam susah pulak nak update blog.. semedang ada jer kerja nak buat.. hmm nak buat camner  awal tahun mmg sesi persekolahan agak sibuk..
org kerja pejabat camner yer.. korang sibuk tak..

gila ke apa... takkan kot...

ChurpChurp | Social Share » Get the Bizzy Body RM1 Deal today! (Preview)
gila ke apa kan.. hanya dengan RM 1.. weh aku pun nak..


mmg dah lama teringin nak gi spa nih.. eh silap  slimming center nih...
korang kot belah KL tuh senang2 jer leh carik tempat nih banyak tuh.. aku pulak paling dekat pun kat Penang.. huhu tapi jauh jugak kalau nak menapak gi sana..


cubalah korang terjah 
http://www.churpchurp.com/inz8799/share/bizzybody-rm1deal/


nak cerita pasal AJL semua dah baca kan.. so aku punya bab lain pulak

dalam pala otak mmg plan nak tulis pasal AJL25 tapi bila nengok ramai nooo dah kuar cerita tuh so aku ingat hehehe no need ler.. lagipun hak memasing tuk pilih sapa pujaan dan penyanyi yang wajar n patut menang... as for me aku boleh terima Ana Raffali menang sebab lagi tuh bagi aku ada identiti tersendiri dan maksud yang hendak di sampaikan same goes to Yuna with Cinta Sempurna n also Hanyut by Faizal Tahir.. these 3 songs mmg aku tabik ler.. wpun aku jarang dengan lelagu nih tapi sekali dengar pun dah best so tak yah nak ulas panjang lebar.. tutup cerita AJL.. semua lagu adalah hebat dan aku suka nengok Stacy menari dalam lagu Jahat.. cuma aku tengok macam dah berisi sikit si dak Stacy nih ek.. hehe pape je lah.. eh aku kan tanak story pasal AJL..

hmm okeh apa nak cerita yer..













hmm takdak idea pulak nak tulis apa.. hehe.. takpelah nanti2 kang kalau aku ada idea aku sambung tulis yer.. for the time being korang layan ler dulu













apa hal pulak letak gambar pantai nih.. hehe.. kasik tenang s…