Skip to main content

air yang tenang jgn di sangka tiada....


sebelum korang teruskan membaca  aku nak ingatkan yang post ini 
akan mengandungi sebanyak 15 keping gambar..
so korang kalau nak teruskan membaca please go ahead..
or kalau korang rasa caam nak escape jer then go ahead also..
tiada paksaan yer di sini..




alkisah ini adalah cerita jalan2 di waktu petang kami sekeluarga 
di Mengkuang Dam




berjalan2 dengan Paksu dia mmg suka lah 
sebab Paksu suka melayan..
tetambah lagi Paksu ada motor besar..
Afi mmg suka layan motor besar Paksu dia tuh..



jauh lagi ke nak berjalan nih ..
Afi dah letih ler..
see his face.. cute kan..
korang cakap ler cute..


bebudak berdua nih tak perlu di halang lagi
mmg sampai jer terus bawak diri  berjalan 
melusuri laluan kat empangan tuh..
masa kami sampai dah tak ramai orang beriadah di situ..
mungkin dah agak lewat
lagipun cuaca cam nak ujan



mmg cantik kan.. 
rumput cam ijau jer.. 
hehehe..
air pun cam tenang..
tapi jgn disangka air yang tenang tiada ....


nak jugak amik gambar diri sendiri..
abis aku kan yang paling gila mengambil gambar..
orang lain idak pun
even Hn pun tak suka nak snap2 gambar nih...
so paling senang amik jer hp aku tuh
pusing kamera dia then terus snap.. hehe..



adeh damainya...
tenangnya kan.. huhu...
anak2 waktu nih dah kalut nak bagi ikan makan...
tapi kami manalah plan nak bagi ikan makan pun..
huhu.. so kekdah hanya boleh tengok2 ikan jer lah


kakak2 yang sungguh beruntung
sebab dapat jaga adik yang sungguh bertuah
hehe..
ikut mood jugak kalau mood ok senang nak suruh tolong tgk
kalau mood ke laut sorry...
siap buat2 muka lagi


bwaklah adik tuh berjalan sampai ke tengah..
mama n abah n Paksu follow kot belakang.. 
sambil amik gambar korang





ada macam org pro amik gambar tak
hehe..
berangan ler aku nih


ntah apa yang best sangat sampai melompat tuh pun aku tak tau
hmm ikut suka korangler..
bukan selalu leh have fun gini


okeh adik jom pi sebelah sana pulak
kita p tengok ikan...
adik kan suka tengok ikan..
hehe..



sekali lagi tenang


batu pun nak amik gambr jugak ker..
adeh..


k lah 
itu saja n3 merapu dari aku
sebenarnya tengah mengantuk
tapi kalau boleh tak mau tido petang
kang malam susah nak tido..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…