Skip to main content

air yang tenang jgn di sangka tiada....


sebelum korang teruskan membaca  aku nak ingatkan yang post ini 
akan mengandungi sebanyak 15 keping gambar..
so korang kalau nak teruskan membaca please go ahead..
or kalau korang rasa caam nak escape jer then go ahead also..
tiada paksaan yer di sini..




alkisah ini adalah cerita jalan2 di waktu petang kami sekeluarga 
di Mengkuang Dam




berjalan2 dengan Paksu dia mmg suka lah 
sebab Paksu suka melayan..
tetambah lagi Paksu ada motor besar..
Afi mmg suka layan motor besar Paksu dia tuh..



jauh lagi ke nak berjalan nih ..
Afi dah letih ler..
see his face.. cute kan..
korang cakap ler cute..


bebudak berdua nih tak perlu di halang lagi
mmg sampai jer terus bawak diri  berjalan 
melusuri laluan kat empangan tuh..
masa kami sampai dah tak ramai orang beriadah di situ..
mungkin dah agak lewat
lagipun cuaca cam nak ujan



mmg cantik kan.. 
rumput cam ijau jer.. 
hehehe..
air pun cam tenang..
tapi jgn disangka air yang tenang tiada ....


nak jugak amik gambar diri sendiri..
abis aku kan yang paling gila mengambil gambar..
orang lain idak pun
even Hn pun tak suka nak snap2 gambar nih...
so paling senang amik jer hp aku tuh
pusing kamera dia then terus snap.. hehe..



adeh damainya...
tenangnya kan.. huhu...
anak2 waktu nih dah kalut nak bagi ikan makan...
tapi kami manalah plan nak bagi ikan makan pun..
huhu.. so kekdah hanya boleh tengok2 ikan jer lah


kakak2 yang sungguh beruntung
sebab dapat jaga adik yang sungguh bertuah
hehe..
ikut mood jugak kalau mood ok senang nak suruh tolong tgk
kalau mood ke laut sorry...
siap buat2 muka lagi


bwaklah adik tuh berjalan sampai ke tengah..
mama n abah n Paksu follow kot belakang.. 
sambil amik gambar korang





ada macam org pro amik gambar tak
hehe..
berangan ler aku nih


ntah apa yang best sangat sampai melompat tuh pun aku tak tau
hmm ikut suka korangler..
bukan selalu leh have fun gini


okeh adik jom pi sebelah sana pulak
kita p tengok ikan...
adik kan suka tengok ikan..
hehe..



sekali lagi tenang


batu pun nak amik gambr jugak ker..
adeh..


k lah 
itu saja n3 merapu dari aku
sebenarnya tengah mengantuk
tapi kalau boleh tak mau tido petang
kang malam susah nak tido..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...