Skip to main content

air yang tenang jgn di sangka tiada....


sebelum korang teruskan membaca  aku nak ingatkan yang post ini 
akan mengandungi sebanyak 15 keping gambar..
so korang kalau nak teruskan membaca please go ahead..
or kalau korang rasa caam nak escape jer then go ahead also..
tiada paksaan yer di sini..




alkisah ini adalah cerita jalan2 di waktu petang kami sekeluarga 
di Mengkuang Dam




berjalan2 dengan Paksu dia mmg suka lah 
sebab Paksu suka melayan..
tetambah lagi Paksu ada motor besar..
Afi mmg suka layan motor besar Paksu dia tuh..



jauh lagi ke nak berjalan nih ..
Afi dah letih ler..
see his face.. cute kan..
korang cakap ler cute..


bebudak berdua nih tak perlu di halang lagi
mmg sampai jer terus bawak diri  berjalan 
melusuri laluan kat empangan tuh..
masa kami sampai dah tak ramai orang beriadah di situ..
mungkin dah agak lewat
lagipun cuaca cam nak ujan



mmg cantik kan.. 
rumput cam ijau jer.. 
hehehe..
air pun cam tenang..
tapi jgn disangka air yang tenang tiada ....


nak jugak amik gambar diri sendiri..
abis aku kan yang paling gila mengambil gambar..
orang lain idak pun
even Hn pun tak suka nak snap2 gambar nih...
so paling senang amik jer hp aku tuh
pusing kamera dia then terus snap.. hehe..



adeh damainya...
tenangnya kan.. huhu...
anak2 waktu nih dah kalut nak bagi ikan makan...
tapi kami manalah plan nak bagi ikan makan pun..
huhu.. so kekdah hanya boleh tengok2 ikan jer lah


kakak2 yang sungguh beruntung
sebab dapat jaga adik yang sungguh bertuah
hehe..
ikut mood jugak kalau mood ok senang nak suruh tolong tgk
kalau mood ke laut sorry...
siap buat2 muka lagi


bwaklah adik tuh berjalan sampai ke tengah..
mama n abah n Paksu follow kot belakang.. 
sambil amik gambar korang





ada macam org pro amik gambar tak
hehe..
berangan ler aku nih


ntah apa yang best sangat sampai melompat tuh pun aku tak tau
hmm ikut suka korangler..
bukan selalu leh have fun gini


okeh adik jom pi sebelah sana pulak
kita p tengok ikan...
adik kan suka tengok ikan..
hehe..



sekali lagi tenang


batu pun nak amik gambr jugak ker..
adeh..


k lah 
itu saja n3 merapu dari aku
sebenarnya tengah mengantuk
tapi kalau boleh tak mau tido petang
kang malam susah nak tido..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..