Skip to main content

aku gayat naik basikal weiiii

arini ada latihan tuk merentas desa this Sat..
bawak twin gi sekolah since malas nak tinggal dorang kat umah berdua jer
so bila dah sampai sek.. budak2 dah kumpul..
then ada geng ajak naik basikal follow bebudak..
hehe terus nak ikut walhal naik basikal nih kira dah berpuluh tahun tinggal..
huhu nerbes jugak tapi bantai jer..



mula ingat nak bawak Nisa.. dan Yana naik dengan member sorang lagi..
hehe thanks yer Ustazah Siti.. puas dia kayuh bawak anak aku yang sorg tuh
then aku bawak Nisa..
tapi nak dijadikan cerita tuh sebab excited sangat nak naik basikal
so i dont even bother to check the condition of the bike..
hehe naik basikal budak jer weeiii..
nampak yang ada tempat duduk belakang terus rembat..
alih2 condition tidak bagus.. agak melelong dibuatnya..
hehe.. tambah pulak aku tidak pro..
so banyak kali jugak nak terjatuh dari basikal.. 
mana dengan brek mengejut sebab bawak sekali dengan budak
dok berlari kot depan aku tuh kan..
hehe... so last2 pass Nisa to my fren yang naik moto..
aku naik sorang pun cam tak konfiden jer bsikal tuh..
terhuyung hayang.. musti orang kg kata apalah cikgu tuh
tak reti naik basikal




apapun selamat sampai sekolah.. siap kat satu jalan tuh
bebudak dok pulun tolak aku dari belakang... weiii gayat gila
aku siap pesan kat dorang 
'jgn ler tolak teacher tak reti bawak basikal'
naaa kantoi cikgu tak reti bawak basikal...
excuse me... bukan tak reti ok..
cuma dah lama tinggal so agak gayat.. tetambah basikal cam dan sezen
(hehe dan kutuk jugak basikal tuh - sianler sapa punya basikal yang aku naik tuh)



tu dulu sebab 
aku tengah menantikan kepulangan Hn n Afi


Comments

  1. leez sker naik beskal! selalu paksa2 my 'sayang' suh beli beskal utk wifey dia nih. he3..

    p/s: i've got the 'orange heart'! thanks, dear..! ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..