Skip to main content

BENCIntha betul lah


dengan internet connection from this broadband
eiiiii aku dah taip abis satu n3 alih2 ko disconnect n tadak save aku punya n3..
kan dah kena taip lain..






haaa gambar ikan peliharaan kami sekarang..
aku suka sangat..


nampak tak anak2 ikan yang kecik2 warna itam kat atas tuh
hehe.. alkisah ropanya dah beranak ikan molly tuh..
hehe.. 



hmm sesat plak gambar aku di sini..
hmm like i said before kalau boleh tahun nih nak berimej'kan memakai shawl
alhamdulillah so far mmg pakai at least 3 days/week..
harapnya tidak menyesakkan mata sesapa dengan gaya aku 
yang kadangkala nampak cam serabut or selekehnya..
hehe..
am still trying to make it look neat n nice


shawl yang bawah nih aku suka
from Ammara.. adeh senang sgt nak pakai tau..
the material is so nice n easy to manipulate..
pastu kan cantik sebab ada manik2 kat badan tudung tuh

kalau tak silap Ammara nak kuarkan latest collection...
ingat nak sambar lagi lah


inner tuh mmg dah sedia ada jahitan manik kat atas.. 
so aku tak yah lagi nak letak pin or sepit or what so ever..
tapi sekarang nih kan cam teringin nak letak hairband yang ada riben tuh
agak2 korangler sesuai ke aku pakai gi sekolah dengan riben2 tuh

buken per aku takut kang budak2 gelakkan aku jer









ler sebenarnya nak story pasal ikan2 aku nih
haaa kami beli ikan nih sebab dah tertarik dengan koleksi adik aku
dia tuh mmg suka nooo kumpul2 ikan nih..
ikan laga dia jer dah ada brp bekas
pastu haritu masa gi Wang Kelian kan dia beli ikan guppy cantik2..

so now dia da beli akuarium letak ikan2 guppy dia tuh.. cantik sangat
dan kami pun tertarik nak bela jugak



bergegas ler pegi kedia ikan kan nak carik tank, aksesori n ikan2 yang chumel
hehe..
sampai ke Lunas kami semua.. mmg banyak pilihan tank
tapi kami decide to buy this one.. taklah kecik sangat n takdelah besar sgt 
sebab kami pun baru jer dalam bidang membela ikan nih..
kot kang beria sangat alih2 simpan..




the cost for this tank is RM90 
termasuk water filter, lampu (utk disangkut- more like a reading light) n ubat klorin
ada pelekat temperature n shrimp food
adehh makanan udang.. 

then tambah pasir, pokok2 idup n mati, ikan2 (2 jenis yakni molly n guppy)
pastu twin nak bela kura2 pulak
so total semua RM150.. okler idakler mahal sangat kan..
hehe.. aku pun suka



adik aku tolong set the basic thing
letak air n klorin bagai.. 
then bila kami balik Arau aku cuma pasang filter n lampu
then jalan..





tenang betul dapat tengok ikan2 nih berenang..
mmg setiap hari ler aku akan lepak di sofa kat living room tuh
sambil menatap ikan2 nih..
ntah ler kenapa macam satu therapist buat aku
tenang sekejap



dan sekarang dah bertambah dah jumlah ikan dalam tank nih
ada anak2 ikan baru dilahirkan..
ada yang survive dan ada jugak yang kecundang..
tapi takpelah itu semua lumrah kehidupan kan..



korang perasan tak ada daun kering dalam tuh (tapi da basah ler )
itu daun pokok ketapang..
orang dekat kedai ikan tuh ler bagitau adik aku
kalau boleh carik daun pokok ketapang n letak sekali dengan ikan2 
apa rasionalnya ek..
korang tahu ker..


Comments

  1. ikan comel..
    btw, thanks untuk adiah tuu.
    :D

    ReplyDelete
  2. owh arief..
    sorry lambat sgt baru nak pos..
    hehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…