Skip to main content

BENCIntha betul lah


dengan internet connection from this broadband
eiiiii aku dah taip abis satu n3 alih2 ko disconnect n tadak save aku punya n3..
kan dah kena taip lain..






haaa gambar ikan peliharaan kami sekarang..
aku suka sangat..


nampak tak anak2 ikan yang kecik2 warna itam kat atas tuh
hehe.. alkisah ropanya dah beranak ikan molly tuh..
hehe.. 



hmm sesat plak gambar aku di sini..
hmm like i said before kalau boleh tahun nih nak berimej'kan memakai shawl
alhamdulillah so far mmg pakai at least 3 days/week..
harapnya tidak menyesakkan mata sesapa dengan gaya aku 
yang kadangkala nampak cam serabut or selekehnya..
hehe..
am still trying to make it look neat n nice


shawl yang bawah nih aku suka
from Ammara.. adeh senang sgt nak pakai tau..
the material is so nice n easy to manipulate..
pastu kan cantik sebab ada manik2 kat badan tudung tuh

kalau tak silap Ammara nak kuarkan latest collection...
ingat nak sambar lagi lah


inner tuh mmg dah sedia ada jahitan manik kat atas.. 
so aku tak yah lagi nak letak pin or sepit or what so ever..
tapi sekarang nih kan cam teringin nak letak hairband yang ada riben tuh
agak2 korangler sesuai ke aku pakai gi sekolah dengan riben2 tuh

buken per aku takut kang budak2 gelakkan aku jer









ler sebenarnya nak story pasal ikan2 aku nih
haaa kami beli ikan nih sebab dah tertarik dengan koleksi adik aku
dia tuh mmg suka nooo kumpul2 ikan nih..
ikan laga dia jer dah ada brp bekas
pastu haritu masa gi Wang Kelian kan dia beli ikan guppy cantik2..

so now dia da beli akuarium letak ikan2 guppy dia tuh.. cantik sangat
dan kami pun tertarik nak bela jugak



bergegas ler pegi kedia ikan kan nak carik tank, aksesori n ikan2 yang chumel
hehe..
sampai ke Lunas kami semua.. mmg banyak pilihan tank
tapi kami decide to buy this one.. taklah kecik sangat n takdelah besar sgt 
sebab kami pun baru jer dalam bidang membela ikan nih..
kot kang beria sangat alih2 simpan..




the cost for this tank is RM90 
termasuk water filter, lampu (utk disangkut- more like a reading light) n ubat klorin
ada pelekat temperature n shrimp food
adehh makanan udang.. 

then tambah pasir, pokok2 idup n mati, ikan2 (2 jenis yakni molly n guppy)
pastu twin nak bela kura2 pulak
so total semua RM150.. okler idakler mahal sangat kan..
hehe.. aku pun suka



adik aku tolong set the basic thing
letak air n klorin bagai.. 
then bila kami balik Arau aku cuma pasang filter n lampu
then jalan..





tenang betul dapat tengok ikan2 nih berenang..
mmg setiap hari ler aku akan lepak di sofa kat living room tuh
sambil menatap ikan2 nih..
ntah ler kenapa macam satu therapist buat aku
tenang sekejap



dan sekarang dah bertambah dah jumlah ikan dalam tank nih
ada anak2 ikan baru dilahirkan..
ada yang survive dan ada jugak yang kecundang..
tapi takpelah itu semua lumrah kehidupan kan..



korang perasan tak ada daun kering dalam tuh (tapi da basah ler )
itu daun pokok ketapang..
orang dekat kedai ikan tuh ler bagitau adik aku
kalau boleh carik daun pokok ketapang n letak sekali dengan ikan2 
apa rasionalnya ek..
korang tahu ker..


Comments

  1. ikan comel..
    btw, thanks untuk adiah tuu.
    :D

    ReplyDelete
  2. owh arief..
    sorry lambat sgt baru nak pos..
    hehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..