Skip to main content

bukan rezeki aku lagi nak pakai BB



salam semua.. ada di Kulim nih.. tapi around 1pm kami gerak balik sebab ada kenduri dekat taman nih.. hehe.. tak balik awal sebab Hn ada kerja.. lagipun bebudak year 4 for SMV sedang dalam proses mendaftarkan diri.. so mmg dia agak sibuk.. kami selamat sampai tadi around 3 or 4pm then terus gi umah kenduri.. huhu.. wpun sangat lapar tapi dek kerana makanan yang agak pedas n masin so aku makan lebih kurang jer.. erkss.. mahap noo tuan rumah.. bukan nak komplain tapi itu bagi tekak aku .. agak pedas dan masin... aku suap Afi pun berlinang air mata dia.. tapi still nak jugak makan. huhu.. camner tuh..


balik rumah pastu rehat2 jap (tadak maknanya kalau dak kecik tuh asyik mengganas) pastu around 530pm yakni lepas Asar kami gerak gi Giant Kulim.. sian kat Hn ari2 cuti gini pun sibuk kena layan panggilan berkaitan sekolah n asrama.. tu belum lagi campur dengan waris2 yang bertanyakan itu dan ini.. sebab dia tension so dia ajak kami semua gi jalan2 di Giant.. hehe pucuk di cita ulam mendatang ler kan.. sendiri mau ingat.. aku mmg suka sgt kalau bab gi jalan2 kat shopping complex nih.. duit ada ke tadak belakang kira.. janji boleh kuar jalan2 dlam tempat sejuk gitu.. tengok2 barang2 yang sedang di jual dsb.. kebetulan plak mmg ada barang2 rumah yang nak kena beli.. huhu... 


memula ingat nak singgah kedai jual ikan..nak beli akuarium n ikan2 guppy tuh.. so cute.. hehe.. alkisah adik aku bru beli one set akuarium dengan tank oksigen bagai dalam rm60 jer.. so aku pun cam teruja ler jugak.. anak2 aku esp si kembar lagi excited siap suggest suh bela kura2.. huhu... boleh ler kan buat bagi sejuk sikit mata memandang dan melayan ikan2 yang dok berenang dalam air tuh... satu terapi yang mudah kan.. hehe.. tapi adik aku cakap dah lewat takut kedai tutup so kami terus gi Giant.. esok baru gi kedai ikan.. sampai kat Giant Hn gi pasang cover tuk his new baby.. hmm sudah pakai BB laki aku.. aku jer yang tak kesampaian lagi niat tuh..tapi takper.. kumpul lagi duit nak upgrade ke Bold pulak.. hehe.. sebab Curve camera takat 3.2 mp jer kan (correct me if i'm wrong) so tgklah kot tahun 2011 nih rezeki aku murah kan..


so back to our story morry.. hmm membeli belah ler kami anak beranak campur mama n adik aku.. aku ingat nak cari pencuci muka sebab yg aku dok guna Avon tuh dah nak abis tapi serious tak tau pe nak beli.. ingat nak try somethig else... korang boleh bagi suggestion tak.. yerlah usia pun dah masuk 30 lebih nih so mmg kena jaga lebih sikit ler kan.. tak boleh lagi takat nak basuh pakai air biasa jer (betul ker tak boleh) so aku open lah pada semua readers aku (cewah cam ler ramai sangat readers ko) tuk bagi suggestion skincare tuk aku cuba.. 


sorrylah tak boleh nak letak gegambar sebab aku ngah guna netbook Hn.. 


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..