Skip to main content

bukan rezeki aku lagi nak pakai BB



salam semua.. ada di Kulim nih.. tapi around 1pm kami gerak balik sebab ada kenduri dekat taman nih.. hehe.. tak balik awal sebab Hn ada kerja.. lagipun bebudak year 4 for SMV sedang dalam proses mendaftarkan diri.. so mmg dia agak sibuk.. kami selamat sampai tadi around 3 or 4pm then terus gi umah kenduri.. huhu.. wpun sangat lapar tapi dek kerana makanan yang agak pedas n masin so aku makan lebih kurang jer.. erkss.. mahap noo tuan rumah.. bukan nak komplain tapi itu bagi tekak aku .. agak pedas dan masin... aku suap Afi pun berlinang air mata dia.. tapi still nak jugak makan. huhu.. camner tuh..


balik rumah pastu rehat2 jap (tadak maknanya kalau dak kecik tuh asyik mengganas) pastu around 530pm yakni lepas Asar kami gerak gi Giant Kulim.. sian kat Hn ari2 cuti gini pun sibuk kena layan panggilan berkaitan sekolah n asrama.. tu belum lagi campur dengan waris2 yang bertanyakan itu dan ini.. sebab dia tension so dia ajak kami semua gi jalan2 di Giant.. hehe pucuk di cita ulam mendatang ler kan.. sendiri mau ingat.. aku mmg suka sgt kalau bab gi jalan2 kat shopping complex nih.. duit ada ke tadak belakang kira.. janji boleh kuar jalan2 dlam tempat sejuk gitu.. tengok2 barang2 yang sedang di jual dsb.. kebetulan plak mmg ada barang2 rumah yang nak kena beli.. huhu... 


memula ingat nak singgah kedai jual ikan..nak beli akuarium n ikan2 guppy tuh.. so cute.. hehe.. alkisah adik aku bru beli one set akuarium dengan tank oksigen bagai dalam rm60 jer.. so aku pun cam teruja ler jugak.. anak2 aku esp si kembar lagi excited siap suggest suh bela kura2.. huhu... boleh ler kan buat bagi sejuk sikit mata memandang dan melayan ikan2 yang dok berenang dalam air tuh... satu terapi yang mudah kan.. hehe.. tapi adik aku cakap dah lewat takut kedai tutup so kami terus gi Giant.. esok baru gi kedai ikan.. sampai kat Giant Hn gi pasang cover tuk his new baby.. hmm sudah pakai BB laki aku.. aku jer yang tak kesampaian lagi niat tuh..tapi takper.. kumpul lagi duit nak upgrade ke Bold pulak.. hehe.. sebab Curve camera takat 3.2 mp jer kan (correct me if i'm wrong) so tgklah kot tahun 2011 nih rezeki aku murah kan..


so back to our story morry.. hmm membeli belah ler kami anak beranak campur mama n adik aku.. aku ingat nak cari pencuci muka sebab yg aku dok guna Avon tuh dah nak abis tapi serious tak tau pe nak beli.. ingat nak try somethig else... korang boleh bagi suggestion tak.. yerlah usia pun dah masuk 30 lebih nih so mmg kena jaga lebih sikit ler kan.. tak boleh lagi takat nak basuh pakai air biasa jer (betul ker tak boleh) so aku open lah pada semua readers aku (cewah cam ler ramai sangat readers ko) tuk bagi suggestion skincare tuk aku cuba.. 


sorrylah tak boleh nak letak gegambar sebab aku ngah guna netbook Hn.. 


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…