Skip to main content

kalau tak dak azam buleh ker




sakit plak dekat pergelangan tangan aku.. rasa cam terseliuh tapi tak pasti bila.. huhu.. so now mmg agak terasa sakit bila menggunakan tangan sebelah kiri nih... mujur jugak belah kiri kalau kanan lagi haru lah aku nak buat kerja tak boleh.. so apa cerita di hari pertama tahun baru 2011.. bagi aku so far nothing ler spesel or apa2 yang berlaku.. seperti biasa jer.. pagi tadi Hn meeting so aku hantar Afi gi umah pengasuh dia (sebelah umah jer) sebab aku pun nak gi sekolah.. ada kerja2 yang perlu diselesaikan sebab Monday dah start school.. n belajar seperti biasa.. (mungkin ada visitors nak datang sekolah)



around 930am cam tuh aku gerak gi sekolah.. alkisah harini pendaftaran Tahun 1 dan Prasekolah.. masa aku sampai nampak kereta mmg ramai ler kat luar sekolah...once dah masuk n gi tengok dekat kelas tahun 1 bebudak hanya penuh satu kelas jer.. around 40.. uishhh skit ler.. alhamdulillah kalau betul.. kalau tak maunya sekelas dekat 40 orang n tahun 1 ada 2 kelas.. buleh pengsan wooo... tapi kalau mmg betul itu jumlah pelajar tahun 1 untuk tahun 2011 sangatlah lega.. for the time being aku ngajar 3 kelas jer.. 2 kelas tahun 1 n satu kelas tahun 5.. tapi yang agak letih tahun 1 untuk tahun 2011 masa mengajar adalah 10 kali seminggu... so total 300mins.. hopefully boleh manage.. (doakan aku yer) tapi insyaallah ok kot.. 





my twin pn dah masuk tahun 2 this year.. dorang dah separate kelas.. yup si adik lebih sikit dari si kakak.. but dari aku dorang sama jer.. cuma lebih si adik nih sebab dia agak aktip.. dan mmg laju sikit kalau bab belajar..apapun aku doakan yang terbaik utk both of them.. so far barang2 tuk kegunaan di sekolah aku dah beli siap.. secara pukal lagi.. meaning mmg aku beli banyak2 terus cam pensel, eraser, ruler, kaler supaya boleh tahan sampai ujung tahun (angan2 aku ler nih)



sekolah pun dah nak mula tinggal sehari jer lagi.. so aku harap dorang betul2 excited to go to sch n learn.. sebab aku kalau kat umah mmg tak sempat nak mengajar apa2... setakat sempat nak tengok2 buat homework or dengar dorang buat reading jer (in BM) English aku belum focus lagi.. adeh.. sian dorang pulak.. n this year dorang akan start mengaji sebelah malam.. kawan Hn akan tolong ajarkan.. insyaallah tahun nih aku nak cuba bagi segala bentuk kemudahan pembelajaran pada dorang (setakat termampu ler)




hmm azam tahun 2011?? apa yer.. adeh lah.. bila bercakap bab azam nih aku cam susah sikit.. sebab jarang apa yang aku azamkan jadi kenyataan.. hmm blame me for not being strong or berusaha bersungguh tuk mencapainya... sebab aku nih mudah bosan dengan sesuatu.. so tu pasal banyak benda berubah tanpa perancangan aku... so for the time being azam aku hanyalah ingin menjadi yang lebih baik dari tahun sebelumnya.. kalau boleh dari semua aspek : agama, keluarga, kerja. kesihatan. kewangan dan sebagainya...



satu soklan.. simpanan ASB boleh buat potongan dari gaji tak...


Comments

  1. alaa kakiena ni..jgnla tadak azam pulak hehe. bina azam yg ber-emosi ckit (memetik kata2 dr blog mysuperkids)

    ReplyDelete
  2. hehe..
    ada azam Bie.. tapi dok tengah karang.. hehe..
    insyaallah setiap tahun musti mahu perubahan mana boleh duduk di takuk lama

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Jaringan dan Jalinan

my passion..
since 2016, SKTT dengan SKCJ dah jadi pioneer school untuk satu projek Kelab Doktor Muda Negeri Perlis..
Intervensi Instruktor Kecergasan  di kalangan anak2 KDM sekolah.. 

 this was like the 2nd phase of the program. 

the teachers...
"If you cant figure out your PURPOSE, figure our your PASSION. For your passion will lead you directly to your purpose."

the fasi...
with the girls.. habis program dewan besar jadi depa punya.. sakan sungguh anak2 dara nih bila ada peluang utk tunjuk bakat..
the coach..
our HM with the facilitators.. thanks all for being here with us..




"When your passion and purpose are greater than your fears and excuses,  you will find a way"
"People with great passion can make the impossible happen."
we work so hard since 830-1230... tired but worth it...
regangan asas latihan drill senamrobik tabata