Skip to main content

kalau tak dak azam buleh ker




sakit plak dekat pergelangan tangan aku.. rasa cam terseliuh tapi tak pasti bila.. huhu.. so now mmg agak terasa sakit bila menggunakan tangan sebelah kiri nih... mujur jugak belah kiri kalau kanan lagi haru lah aku nak buat kerja tak boleh.. so apa cerita di hari pertama tahun baru 2011.. bagi aku so far nothing ler spesel or apa2 yang berlaku.. seperti biasa jer.. pagi tadi Hn meeting so aku hantar Afi gi umah pengasuh dia (sebelah umah jer) sebab aku pun nak gi sekolah.. ada kerja2 yang perlu diselesaikan sebab Monday dah start school.. n belajar seperti biasa.. (mungkin ada visitors nak datang sekolah)



around 930am cam tuh aku gerak gi sekolah.. alkisah harini pendaftaran Tahun 1 dan Prasekolah.. masa aku sampai nampak kereta mmg ramai ler kat luar sekolah...once dah masuk n gi tengok dekat kelas tahun 1 bebudak hanya penuh satu kelas jer.. around 40.. uishhh skit ler.. alhamdulillah kalau betul.. kalau tak maunya sekelas dekat 40 orang n tahun 1 ada 2 kelas.. buleh pengsan wooo... tapi kalau mmg betul itu jumlah pelajar tahun 1 untuk tahun 2011 sangatlah lega.. for the time being aku ngajar 3 kelas jer.. 2 kelas tahun 1 n satu kelas tahun 5.. tapi yang agak letih tahun 1 untuk tahun 2011 masa mengajar adalah 10 kali seminggu... so total 300mins.. hopefully boleh manage.. (doakan aku yer) tapi insyaallah ok kot.. 





my twin pn dah masuk tahun 2 this year.. dorang dah separate kelas.. yup si adik lebih sikit dari si kakak.. but dari aku dorang sama jer.. cuma lebih si adik nih sebab dia agak aktip.. dan mmg laju sikit kalau bab belajar..apapun aku doakan yang terbaik utk both of them.. so far barang2 tuk kegunaan di sekolah aku dah beli siap.. secara pukal lagi.. meaning mmg aku beli banyak2 terus cam pensel, eraser, ruler, kaler supaya boleh tahan sampai ujung tahun (angan2 aku ler nih)



sekolah pun dah nak mula tinggal sehari jer lagi.. so aku harap dorang betul2 excited to go to sch n learn.. sebab aku kalau kat umah mmg tak sempat nak mengajar apa2... setakat sempat nak tengok2 buat homework or dengar dorang buat reading jer (in BM) English aku belum focus lagi.. adeh.. sian dorang pulak.. n this year dorang akan start mengaji sebelah malam.. kawan Hn akan tolong ajarkan.. insyaallah tahun nih aku nak cuba bagi segala bentuk kemudahan pembelajaran pada dorang (setakat termampu ler)




hmm azam tahun 2011?? apa yer.. adeh lah.. bila bercakap bab azam nih aku cam susah sikit.. sebab jarang apa yang aku azamkan jadi kenyataan.. hmm blame me for not being strong or berusaha bersungguh tuk mencapainya... sebab aku nih mudah bosan dengan sesuatu.. so tu pasal banyak benda berubah tanpa perancangan aku... so for the time being azam aku hanyalah ingin menjadi yang lebih baik dari tahun sebelumnya.. kalau boleh dari semua aspek : agama, keluarga, kerja. kesihatan. kewangan dan sebagainya...



satu soklan.. simpanan ASB boleh buat potongan dari gaji tak...


Comments

  1. alaa kakiena ni..jgnla tadak azam pulak hehe. bina azam yg ber-emosi ckit (memetik kata2 dr blog mysuperkids)

    ReplyDelete
  2. hehe..
    ada azam Bie.. tapi dok tengah karang.. hehe..
    insyaallah setiap tahun musti mahu perubahan mana boleh duduk di takuk lama

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...