Skip to main content

mood dah ke laut...

ntahler cam lately tadak benda nak tulis dalam nih.. walhal banyak benda yang berlaku sebenarnya.. mood aku dah kelaut dah... ntah bila lah pulak mood nih dah datang semula.. huhu.. korang thanks for keep coming back to blog aku yang dah ala2 terbiar sikit nih.. insyaallah aku akan usahakan tuk updates..

anak2 tengah dok bermain di luar tuh ha.. mujur jugak ada geng dalam kawasan sekolah nih.. kalau tak jenuh ler aku nak melayan sorang2.. Afi lak dah ikut abah dia naik motor ronda2 sekeliling kampung kot.. ntah aku pun tak pasti.. sebetulnya malam nih ada majlis tahlil di rumah sahabat satu sekolah... insyaallah kalau takdak aral melintang kami akan singgah tapi tulah adik kakak ada kelas mengaji sampai 830pm... so tak taulah ok ker kalau gi tuk makan jer.. huhu.. 

kat sekolah pun ok2 jer.. awal tahun biasalah sibuk sikit.. tapi kalau nak ikut sepanjang tahun mmg sibuk.. next week dah start latihan merentas desa.. on the 22nd dah buat program Merentas Desa.. hmm mujur latihan cuma 2x seminggu.. kalau tak susah jugak nak tinggal2 Afi nih...

oklah.. nanti sambung lagi.. 



Comments

  1. prog merentas desa nie mmg seragam ke tarikh dia utk sume skool? sbb kat sini pun bebudak dok start merentas desa.

    ReplyDelete
  2. areleez.. ish tak tau nak kata jugak.. tapi mungkin sebab byk sek pilih date 22nd kot sebab tarikh tu kena sek ganti.. cuti ganti tuk raya cina so dorang buat ler prog merentas desa

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…