Skip to main content

tahukah anda BE saya telah tiada.. tapi hidup musti diteruskan


huhu cam apa jer kan tajuk n3 nih.. tapi tulah sedey sangat bila check acc Nuffnang tadi dah tadak lagi BE tuk blog aku.. huhu.. tadak rezeki lagi tuk tahun 2011 nih.. insyaallah nanti2 adalah kot kan en Nuffnang.. jangan ler tadak yer.. sian saya.. hehe..


post nih cuma nak share ngan semua pasal kami gi jalan2 ke Wang Kelian itu hari.. sorry ler smua n3 backdated.. sebab aku dah tak sempat lagi update.. semput dah nih.. kalut ler awal tahun.. mana leh nak ngadap laptop jer.. ni pun kira sanggup nih tido lambat punya nak update..





sapa yang tak pernah mai Wang Kelian silalah terjah sekali sekala.. wpun agak jauh ler dari pekan Kangar tuh kan tapi sonok ler boleh cuci2 mata sambil ngabiskan duit poket.. hehe... tapi dengan syarat nak mai sini silalah awal pagi.. kalau boleh tu sesudah subuh korang dah kuar dari rumah or else berpanas ler..  sebab tempat nih boleh dikatakan kedudukannya di atas bukit so kalau awal pagi agak sejuk tapi bila dah kul 10 cam tuh haaa nasibler ... panas ler kan..




tu pasal ler prepare siap2 topi kat semua orang.. hehe.. termasuk ler diriku yang super duper chumel nih.. hehe.. topi adiah dari Langkawi tuh.. yang anak2 punya mmg tokwan dorang beli masa last visit ke sini.. hehe.. nih masa adik aku datang ke Perlis.. so bawak dorang gi sini sebab dia belum pernah sampai.. sian kat ko dik... 

kami round sampai ke sebelah sana aka Thailand ler.. aku pun tak tau nak beli apa (alkisah duit tadak sebenarnya) so mmg jalan2 ler.. bersenam kan.. kata nak diet seimbang.. so nih kira senaman ler jalan2 maaa... kalau kot belah Thai.. gerai2 di buka di tepi2 jalan.. agak panjang jugak.. tapi kalau kot sebelah M'sia kedai semua dah ditempatkan secara berpusat .. so senang ler round pusing2 satu tempat jer... 


cam chumel jer dalam gambar nih.. poyo pun ada gak


haaa ni kira baru sampai.. jalan masuk ke Wang Kelian.. kereta mmg bersidai tepi jalan jer.. nasib ler sapa dapat parking awal dekat ler nak jalan masuk ke sebelah sana.. sapa mai lambat alkisah jalan ler jauh jugak tuh..






tekun jer Hn bawak kereta.. hehe.. carik parking kot ada yang dekat sebab waktu nih Afi baru je lena.. so cam sian pulak nak kejutkan.. stroller plak masih lagi ada di Kulim masa nih.. so mmg aku 'wear' jer dak kecik eh dah besau nih.. boleh patah pinggang weii  lama2 carry dia..


sorry itu bukan aku dan anak aku.. itu orang lain sebab aku amik gambar nih



ish cantik jugak camera Nokia E72 nih.. sayang lak aku nak trade in for BB.. huhu.. tapi lately aku mmg puas hati ler dengan gegambar yang aku amik guna hp nih.. cantik jer kan.. pujilah korang.. sian kat aku tau.. masa nih dok tengah tunggu Hn datang ngan adik2 aku.. dorang gi park kereta while the rest lepak kat pondok tepi tuh... selalunya kalau time cuti nih dorang akan check IC sapa nak gi seberang sana.. so preparelah siap2 kang kalut2 pulak nak kuarkan dari purse or wallet.. 

tapi masa aku kat situ ada jer yang pass by gitu jer.. nonong2 jer jalan.. buat tak tau jer.. hehe.. cekap dorang noo.. (hikss Nurul.. kita kira bernasib baik kan..)




nih kira da selamat ke sebelah sana.. adik aku nak beli ikan laga n ikan guppy.. so mmg ada jual kat sini ... dan aku dok tengok setiap kali aku datang sini orang mmg ramai tak tempat ikan nih.. dan dia sorang2 jer yang jual.. so tadak competitors.. senang kan.. hehe.. dan adik aku cakap ikan2 kat sini mmg murah tahap gaban.. siap dia sms kawan dia bagitau.. n bdak tu ckap nak datang (mujur jauh wehhh kalau tak ada jugak yang terjah Wang Kelian)





dek kerana aku ngan family datang tak nak beli apa2 except for tapai n lemang (yg sungguh lazat) so we decide to rehat kat gerai nih.. ni boleh kira 1st time ler berhenti makan2 kat situ.. sebelum nih mmg tak pernah.. sedap gak makanan dorang.. Hn ngan budak2 jer makan.. aku bwk Afi ler jalan2 kat situ.. mana mau dia duduk statik kan.. tapi mmg kena carry ler or else ada ler adegan kejar-mengejar.. hehe.. sempoiiii




cam tertarik ler dengan balang tuh.. huhu.. hajat nak beli tapai tak kesampaian sebab makcik tuh kata dia lupa nak buat.. Buleh gitu.. adeh makcik.. den benor2 teringin nak makan nih.. so bungkus lemang pulut itam n putih jer lah.. huhu.. sedey tahap gaban... pastu Hn beli pulut n ayam goreng... kuar dari sempadan ada kedai makan kat situ.. kami order air jer then cargasss semua santap... lapar sungguh..


Comments

  1. wah...cik ila duk perlis,tp tak pnah smpai wang kelian pn lagi..hahahaha...

    salam perkenalan..cik ila jumpa kt innit td...:)

    ReplyDelete
  2. Bie : hehe..
    ada lagi gambar cute tuh...
    tp segan lak nak letak (gatal)

    Cik Ila : leee duk perlis tapi tak penah gi WK lagi ker.. hehe.. iena pun bukan selalu gi sn..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…