Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

just to let u know

start from today untill Thursday aku akan attend course on Phonics.. di Sg Karangan with a few teachers from Perlis also.. the same thing as what happen last week cuma last week  on Fun with Language Arts..
hopefully it fun n interesting too.. so now aku ada di Kulim dah umah my mother.. kejap2 lagi nak gi carik kat mana lah tempat course tuh  sebab aku mmg no idea langsung about the venue.. pastu nak terus balik umah tok aku jap di Kepala Batas.. ada kenduri  then balik semula ke Kulim.. i dont know at what time Hn will be here sebab he is still at MCKK ada tournament rugby di sana...

offer lagi..

korang2 yang menggunakan Blackberry haa nih for sure korang suka yerlah da pakai smartphone mahal2 nih kan  mesti nak something special for it..

so now u can custom made your own housing  ada mamat sorang nih yang dok suka sangat buat2 benda nih




antara hasil kerja beliau ada kalau korang nengok dalamwebsite dia hello kitty punya housing.. so cute
apapun cuba korang klik bawah nih kalau nak dapatkan deal yang sungguh menawan dari MilkADeal

Spin your BlackBerry with colours! Stand out from the crowd from #HausofBiB . #MilkADeal is offering RM10 for RM30 worth of Cash Voucher!


picchas of me during the fun course..

salam korang sorry yer tak sempat nak update.. sibuk sangat next week ada course lagi so korang tataplah gambar aku yang perasan comel nih yer.. nanti korang letak ler caption yang sesuai


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.

11.
12.

happy face sebab dapat menjayakan the course dengan sungguh cemerlang.. as usual aku akan pastikan aku lah peserta paling supportive n sporting n happening.. sebab that is how i learn.. wpun susah we need to make it fun 

Outdoor Portraiture session for only RM42 , get it from #MilkADeal !

aku selalu sangat mengimpikan tuk amik gambar cantik2 with my family so that nanti kami ada a collection of nice pictures to share with our next generation.. tapi selalu sangat tak menjadi.. tak tahulah kenapa susah sangat..


tetambah skrg nih ramai bebenorlah  profesional punya photographer kan.. sampai kadang tuh tak tau nak pilih sapa

hmm sudahnya aku amik sendiri jerlah.. tapi yerlah bukan pro yang amik so amik pun guna hp jer kan.. gambar pun lebih kurang je lah.. (tapi aku suka jer )


but now ada offer dari MilkADeal oleh DFChannel Photography




nak tau apa offer yang dorang buat ha ni kat bawah nih


RM42 instead of RM135 for a 45-minute Outdoor Portraiture session + One FREE 8R Photo + One FREE Photo CD by DFChannel Photography [69% OFF]
so apa tunggu lagi  sambar lah takkan korang tak nak


Capture the moment with #DFChannel . They are offering 45-minute Outdoor Portraiture session for only RM42 , get it from #MilkADeal !

Heliza Helmi - Cuma Aku

i just wanna share with u this video by Heliza Helmi..
oh my so sweet ler budak nih..
geram cam nak cubit jer muka tuh..

hehe..

perasan jadi student pulak bila duduk kat sini

okeh sedikit update berkenaan dengan course kami di Penang nih.. hmm well actually aku sedang attend course Fun in Learning with Language Arts.. since for KSSR nih ada module on Language Arts jadinya sedikit pendedahan on how to actually implement and assess this.. so far semua ok.. wpun masih ada kekeliruan especially on the assessment of KSSR.. so lepas bfast terus ler masuk bilik kuliah (hehe cam student jer) tak caya nengok ler gambar di bawah nih..



betul kan dah cam student jer (perasan) dalam bag tuh aku isi segala laptop. teaching guide, purse n semua lah.. hehe.. no need to carry any handbag sebab aku nih mmg tak baper gemar bawak hbag tapi suka beli handbag.. buleh gitu.. berat ya amat sangat tapi sebab tak mau banyak 2-3 bag so redha jelah..


dari tempat makan aka kantin dapatler amik gambar blok tempat kami akan berkursus.. eh the place is ok lah.. takdelah cam lekeh sangat.. mmg baguslah untuk dijadikan tempat2 kursus for academic purpose nih.. sebab the facilities is complet…

seronok kami tetiba ....

okeh we are having  free times since we reached here.. i dont know why but it seems like the organizer is not here yet or maybe they are but they are going to start everything tomorrow kot.. sebab nothing was done today...



tadi petang sempat gi ronda di pekan Kepala Batas beli barang2 tuk di makan sepanjang berada di sini.. not that they didn't provide us with food.. cumanya biasalah waktu2 lapang tuh kadang2 nak makan nak kudap2 itu ini so gi beli siap2.. 



lagipun pekan agak jauh dari kawasan nih... hehe.. pastu lepas dah beli benda2 makan ternampak pulak signboard/iklan pasal ekspo jualan.. so akak2 ajak gi sana.. hehe. aku ikut jer.. boleh ler cuci mata.. hmm yerlah tu cuci mata jer.. hehe.. aku sempat jugak sambar 2 shawl baru.. hehe.. RM15 selai tapi amik dua dapat RM25.. oklah.. nak tambah koleksi shawl.. ala aku tak kisah rega murah pun janji sedap pakai n selesa..
owh tadi kuar kan pakai shawl jugak.. hehe.. mai sini pun aku bawak shawl banyak compared to tudung instant tuh..…

senang jer.. ingatkan susah

alhamdulillah da selamat sampai di BTP Pulau Pinang around 215 tadi.. not bad wpun dalam hati mmg teringin sangat ler nak lepak2 dalam hotel ke apa kan.. kami gerak dari Perlis tadi kul 1130am konvoy 3 bijik kereta.. ropanya i;m the youngest in the group (only 10 selected teachers attended this course) dan cerita punya cerita ropanya aku tahu tempat nih di mana cuma yerlah sepanjang dok lalu tak pernah pulak aku perasan ada BTP di sini..

sepanjang perjalanan tadi mmg sembang2 lah dengan akak2 dalam kereta.. tak berani pulak nak bawak laju sebab this can be considered as my first (after dapat tukar dari Sungkai) long journey and am driving.. so bawak dalam keadaan relax2 jer.. pastu singgah RnR Gurun for lunch pastu sambung balik.. hehe.. dek kerana dah tahu arah di tuju so aku takdelah worried sangat.. mujur jugak aku tahu tempatnya or else mmg kami akan sesat tadi sebab nyaris2 akak M bawak kami masuk jalan lain. hehe.. takper dimaafkan... sampai jer tadi terus check in into our rooms…

memula tak tau nak tulis per.. last2 cam panjang ler pulak

terasa cam nak tulis blog.. tapi cam tetiba tak tau pe nak tulis buleh gitu.. lempang karang baru tau..
ok my prev 2 n3 mmg agak sesi luahan perasaan.. ntah aku sibuk fikir pasal future kot tu pasal yang rasa cam serba serbi tak cukup lagi.. tapi insyaallah aku percaya rezeki Allah ada di mana2 dan kalau kita berusaha pasti akan berjaya kan.. hehe.. seronok nengok kengkawan yang dah berjaya dalam hidup masing2.. teruskan... insyaallah bila tiba giliran aku.. kalian tetap aku ingat..

ok back to reality world bebeh.. so tadi kat sekolah (yup arini kami sekolah) buat program sambutan Maulidur Rasul dan jugak program kacau bubur as'syura hehe.. mmg dah agak terlewat tapi tujuan utama adalah untuk merealisasikan program yang terbengkalai tahun lepas.. hehe.. dan program nih mmg best lagi happening lah korang.. sonok weiii tgk cikgu2 pulun dok kacau bubur dalam  kawah... bukan selalu kan.. setahun sekali jer.. (owh ok gambar tadak sebab aku sempat snap jugak but tak jadi cantik) so i'll wait for t…

i have this F E E L I N G

hi again..  kat umah nih.. tidokan Afi.. sesambil layan Internet.. tak tahulah kenapa cam susah hati jer.. tadi da buat n3 pasal worried bout my kids sepanjang aku tadak next week.. now the feeling is still there... huhu..

lately i've been doing a lot of thinking..  aku rasa aku perlu lakukan sesuatu.. sesuatu untuk menjamin masa depan yang lebih baik.. apa yang ada sekarang bukanlah tidak mencukupi tetapi kita harus lebih bersedia kan.. we dont know what will happen in future..
tadi member aku aka my prev insurance agent datang tuk give me all prev receipt.. wpun dia seorang pensyarah tapi masih lagi buat extra work as insurance agent semua tuh untuk apa??




bagi aku semua orang ada cara tuk prepare themselves n their family kan.. alhamdulillah so far all my kids da ada insurance dengan Pru... aku pun sama.. for some people mungkin mereka masih merasakan ins nih tak penting kan.. aku pun tak tahulah kenapa mereka beranggapan begitu.. if something happen to them are their family member well prepared …

apa akan jadi pada mereka di saat aku tiada

ok.. a very hot Friday.. insyaallah masih mampu bertahan dengan ujian dari Allah.. betul kan semua nih ujian dari Nya.. ujan, panas, banjir, kemarau, ribut, susah dan senang.. semua tuh ujian dari Allah untuk kita hambanya..



as for me today macam biasalah di sekolah agak kelam kabut.. tetambah lagi kalau kelas mmg di ujung2 waktu persekolahan tapi mujur jugak kelas yang ok.. budak2 pun ok.. aktiviti pun ok.. sebab harini Language Art for year 1.. so what we did was a project on making a mask.. itu yang best sebab every Friday wpun kelas 1 1/2 hour. tapi sebab bila Lang Art bebudak will have fun doing other thing rather than writing or reading.. haaa boleh nengok movie, boleh nyanyi. boleh buat art works bagai..



sesambil nengok bebudak buat mask aku siapkan data headcount utk year 5 n 6 sebab next week am going to attend a course at Penang.. yup from Monday to Thursday... its related to Language Arts jugak.. so am fine with that.. cumanya am bit worried about anak2 di rumah..


am guessing that Afi will be …

50% off

nak tak




ya Allah cam tergodanya kan.. korang tak terasa ke nak makan benda alah nih..


With this sweet deal, you can bring along your sweethearts, friends and loved ones to the Kota Damansara outlet. This way, you get to sample all of their sweetness at half the time and half the price!
more highlights on this ads



RM10 for RM20 worth of mouth watering desserts and drinks from over 100 items on the menu!Over 100 selection of desserts & drinks from the menuQuality raw materials and ingredients used for example, black sesame, Luzon mangoes from Philippines, sago, purple rice and quality milk are imported from Hong Kong, Thailand and New ZealandHigh quality local ingredients sourced from local suppliers, such as ginger from Bentong and high grade duriansSweet but healthy as all the desserts use pure ingredients, less sugar and minimal additivesPork Free




kalau sotong banyak tangan camner yer dorang bekerja.. hmm

berpinar biji mata mengadap nombor2 halus di kepingan kertas yang baru dicetak.. aduh.. bila agaknya semua ini akan berakhir.. Mac pulak makin menghampiri.. nampak gaya tak sempat nak rehatkan mata mengadap data akan tiba lagi data peperiksaan kelak.. waaaa sian kat mata aku.. cewahhhh (kengkonon nak buat karangan pastu tiba2 cam mati pulak idea)


huhu yep being a teacher nowadays bukan sekadar mengajar.. banyak data yang perlu diproses dan di submit to others.. i'm one of those teachers yang agak kelam kabut the whole years esp time abis exam sebab perlu proses data dsbnya.. sampai rasa cam now lesson jatuh no 2.. sebab kadang data perlu ASAP...


am trying to work smart tapi sebab aku kekurangan benda so smart dah kedaung.. i'm working hard now.. huhu.. baru abis 3 hours punya lesson then terus ngadap laptop tuk data headcount yg masih belum siap.. having a new GB at school n she's a bit detail type of person.. so everything mesti ada black n white.. every data need to be acc…

they.. whom i loike

hehe what do u think.. she proposed to him not the other way around.. but i find it quite cute lah..

but anyway.. i loike elyana..  one of the artist yang aku suka nengok and the others are



aku suka nengok dia as artist yang muda n berjaya wpun bertudung.. so sapa cakap bertudung tak boleh nampak menarik n berjaya



nih sorang lagi aku suka sungguh sapa tak kenal dia kan.. a mother n yet look so stylish n young n 'bergetah' gitu..

aku tutup Maulidur Rasul tahun ini dengan ....

this quote...


"Unless you're willing to have a go, fail miserably, and have another go, success won't happen."
Phillip Adams


sebagai guru aku merasakan kegagalan aku hari ini adalah kerana aku masih lagi dalam proses belajar... aku belajar menjadi pendidik.. aku belajar bersabar menangani karenah dan birokrasi.. aku belajar mencari ilmu untuk di curahkan kepada anak didikku..


sebagai ibu aku merasakan keperitan yang ku lalui hari ini adalah kerana itulah yang perlu aku tempuh aku perlu mendidik dan memberikan yang terbaik buat  mereka yang bergelar anak... kerana moleknya mereka di masa hadapan adalah kerana acuan dan panduan yang aku beri selama ini..

sebagai isteri aku merasakan ketegangan  yang aku lalui kini.. adalah kerana aku masih belajar menjadi isteri yang baik.. aku tidak sempurna.. aku bukanlah sahabat terbaik buat dia.. tapi aku yakin aku harus berusaha ke arah itu  agar kebahagiaan dan kejayaan yang aku impikan  menjadi suatu kenyataan..

 berusahalah untuk masa depan yang l…

wpun aku tak secantik mereka.. tapi aku tetap suka ...

bergambar...




















hmm bila dah tadak kerja nak buat so inilah hasilnya..
serius aku mmg fail lah kalau pakai shawl nih asyik tak menjadi jer.. tapi nak jugak amik gambar.. ntah pape kan


no komen
tak mau komen jugak
apakah yang sebenarnya hendak diceritakan disini.. adeh pening pala den