Skip to main content

apa akan jadi pada mereka di saat aku tiada






ok..
a very hot Friday..
insyaallah masih mampu bertahan dengan ujian dari Allah..
betul kan semua nih ujian dari Nya..
ujan, panas, banjir, kemarau, ribut, susah dan senang..
semua tuh ujian dari Allah untuk kita hambanya..




as for me today macam biasalah di sekolah agak kelam kabut..
tetambah lagi kalau kelas mmg di ujung2 waktu persekolahan
tapi mujur jugak kelas yang ok.. budak2 pun ok..
aktiviti pun ok.. sebab harini Language Art for year 1..
so what we did was a project on making a mask..
itu yang best sebab every Friday wpun kelas 1 1/2 hour.
tapi sebab bila Lang Art bebudak will have fun doing other thing
rather than writing or reading..
haaa boleh nengok movie, boleh nyanyi. boleh buat art works bagai..




sesambil nengok bebudak buat mask aku siapkan data headcount utk year 5 n 6
sebab next week am going to attend a course at Penang..
yup from Monday to Thursday...
its related to Language Arts jugak.. so am fine with that..
cumanya am bit worried about anak2 di rumah..



am guessing that Afi will be sent to MIL..
n the twin aku agak risau.. Hn is busy with school n hostel stuff
so aku agak ralat bila depa di rumah tanpa pengawasan..
homework sapa nak tolong tengok sebab all this while aku yang uruskan semua..
baju sekolah hopefully cukup lah sampai Thursday.. (cukup kot sebab hari
ada Pend Jasmani dorang pakai t-shirt the whole day)
baju Kafa pulak ada 2 pasang jer.. aku tahu setakat nak basuh tuh Hn bleh
tapi bab nak iron.. hmm



aku rasa kalau pengasuh Afi sanggup tolong uruskan my twin
mmg aku lega sangat..
camner yer..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…