Skip to main content

apa akan jadi pada mereka di saat aku tiada






ok..
a very hot Friday..
insyaallah masih mampu bertahan dengan ujian dari Allah..
betul kan semua nih ujian dari Nya..
ujan, panas, banjir, kemarau, ribut, susah dan senang..
semua tuh ujian dari Allah untuk kita hambanya..




as for me today macam biasalah di sekolah agak kelam kabut..
tetambah lagi kalau kelas mmg di ujung2 waktu persekolahan
tapi mujur jugak kelas yang ok.. budak2 pun ok..
aktiviti pun ok.. sebab harini Language Art for year 1..
so what we did was a project on making a mask..
itu yang best sebab every Friday wpun kelas 1 1/2 hour.
tapi sebab bila Lang Art bebudak will have fun doing other thing
rather than writing or reading..
haaa boleh nengok movie, boleh nyanyi. boleh buat art works bagai..




sesambil nengok bebudak buat mask aku siapkan data headcount utk year 5 n 6
sebab next week am going to attend a course at Penang..
yup from Monday to Thursday...
its related to Language Arts jugak.. so am fine with that..
cumanya am bit worried about anak2 di rumah..



am guessing that Afi will be sent to MIL..
n the twin aku agak risau.. Hn is busy with school n hostel stuff
so aku agak ralat bila depa di rumah tanpa pengawasan..
homework sapa nak tolong tengok sebab all this while aku yang uruskan semua..
baju sekolah hopefully cukup lah sampai Thursday.. (cukup kot sebab hari
ada Pend Jasmani dorang pakai t-shirt the whole day)
baju Kafa pulak ada 2 pasang jer.. aku tahu setakat nak basuh tuh Hn bleh
tapi bab nak iron.. hmm



aku rasa kalau pengasuh Afi sanggup tolong uruskan my twin
mmg aku lega sangat..
camner yer..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...