Skip to main content

apa akan jadi pada mereka di saat aku tiada






ok..
a very hot Friday..
insyaallah masih mampu bertahan dengan ujian dari Allah..
betul kan semua nih ujian dari Nya..
ujan, panas, banjir, kemarau, ribut, susah dan senang..
semua tuh ujian dari Allah untuk kita hambanya..




as for me today macam biasalah di sekolah agak kelam kabut..
tetambah lagi kalau kelas mmg di ujung2 waktu persekolahan
tapi mujur jugak kelas yang ok.. budak2 pun ok..
aktiviti pun ok.. sebab harini Language Art for year 1..
so what we did was a project on making a mask..
itu yang best sebab every Friday wpun kelas 1 1/2 hour.
tapi sebab bila Lang Art bebudak will have fun doing other thing
rather than writing or reading..
haaa boleh nengok movie, boleh nyanyi. boleh buat art works bagai..




sesambil nengok bebudak buat mask aku siapkan data headcount utk year 5 n 6
sebab next week am going to attend a course at Penang..
yup from Monday to Thursday...
its related to Language Arts jugak.. so am fine with that..
cumanya am bit worried about anak2 di rumah..



am guessing that Afi will be sent to MIL..
n the twin aku agak risau.. Hn is busy with school n hostel stuff
so aku agak ralat bila depa di rumah tanpa pengawasan..
homework sapa nak tolong tengok sebab all this while aku yang uruskan semua..
baju sekolah hopefully cukup lah sampai Thursday.. (cukup kot sebab hari
ada Pend Jasmani dorang pakai t-shirt the whole day)
baju Kafa pulak ada 2 pasang jer.. aku tahu setakat nak basuh tuh Hn bleh
tapi bab nak iron.. hmm



aku rasa kalau pengasuh Afi sanggup tolong uruskan my twin
mmg aku lega sangat..
camner yer..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..