Skip to main content

i have this F E E L I N G




hi again.. 
kat umah nih.. tidokan Afi.. sesambil layan Internet..
tak tahulah kenapa cam susah hati jer..
tadi da buat n3 pasal worried bout my kids sepanjang aku tadak next week..
now the feeling is still there...
huhu..


lately i've been doing a lot of thinking.. 
aku rasa aku perlu lakukan sesuatu..
sesuatu untuk menjamin masa depan yang lebih baik..
apa yang ada sekarang bukanlah tidak mencukupi tetapi
kita harus lebih bersedia kan.. we dont know what will happen in future..

tadi member aku aka my prev insurance agent datang tuk give me all prev receipt..
wpun dia seorang pensyarah tapi masih lagi buat extra work as insurance agent
semua tuh untuk apa??





bagi aku semua orang ada cara tuk prepare themselves n their family kan..
alhamdulillah so far all my kids da ada insurance dengan Pru...
aku pun sama.. for some people mungkin mereka masih merasakan ins nih tak penting kan..
aku pun tak tahulah kenapa mereka beranggapan begitu..
if something happen to them are their family member well prepared to survive...
bagi aku kena buang sama rasa pentingkan diri sendiri dalam soal ini kan..


ins adalah one way of preparing our loves one if something happen to us..
selain itu??
cukupkan simpanan buat mereka dan kita sekarang nih..
honestly i will say NO... sebab tuh kadang2 asyik rasa cam susah jer kan..
(wpun ada orang lain yang lebih susah dan memerlukan)
tapi perasaan tu tetap ada... aku sendiri akan rasa susah hati bila benda yang aku 
nak sangat beli or teringin nak beli or terasa nak beli tapi tak dapat beli sebab 
tak cukup duit... tak best tau ada those feeling.. yerlah bukanlah aku nih
shopaholic ke apa.. semua benda yg aku nak kena dapat or else kan..
tapi itulah.. we have dreams we have to fulfilled our needs sometime..
bila tak dapat mmg rasa frust kan.. nak buat camner.. 



so am still thinking of what is the best way to secure my kids future n of course mine..
what shud i do... am still thinking..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..