Skip to main content

i have this F E E L I N G




hi again.. 
kat umah nih.. tidokan Afi.. sesambil layan Internet..
tak tahulah kenapa cam susah hati jer..
tadi da buat n3 pasal worried bout my kids sepanjang aku tadak next week..
now the feeling is still there...
huhu..


lately i've been doing a lot of thinking.. 
aku rasa aku perlu lakukan sesuatu..
sesuatu untuk menjamin masa depan yang lebih baik..
apa yang ada sekarang bukanlah tidak mencukupi tetapi
kita harus lebih bersedia kan.. we dont know what will happen in future..

tadi member aku aka my prev insurance agent datang tuk give me all prev receipt..
wpun dia seorang pensyarah tapi masih lagi buat extra work as insurance agent
semua tuh untuk apa??





bagi aku semua orang ada cara tuk prepare themselves n their family kan..
alhamdulillah so far all my kids da ada insurance dengan Pru...
aku pun sama.. for some people mungkin mereka masih merasakan ins nih tak penting kan..
aku pun tak tahulah kenapa mereka beranggapan begitu..
if something happen to them are their family member well prepared to survive...
bagi aku kena buang sama rasa pentingkan diri sendiri dalam soal ini kan..


ins adalah one way of preparing our loves one if something happen to us..
selain itu??
cukupkan simpanan buat mereka dan kita sekarang nih..
honestly i will say NO... sebab tuh kadang2 asyik rasa cam susah jer kan..
(wpun ada orang lain yang lebih susah dan memerlukan)
tapi perasaan tu tetap ada... aku sendiri akan rasa susah hati bila benda yang aku 
nak sangat beli or teringin nak beli or terasa nak beli tapi tak dapat beli sebab 
tak cukup duit... tak best tau ada those feeling.. yerlah bukanlah aku nih
shopaholic ke apa.. semua benda yg aku nak kena dapat or else kan..
tapi itulah.. we have dreams we have to fulfilled our needs sometime..
bila tak dapat mmg rasa frust kan.. nak buat camner.. 



so am still thinking of what is the best way to secure my kids future n of course mine..
what shud i do... am still thinking..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…