Skip to main content

kalau sotong banyak tangan camner yer dorang bekerja.. hmm

berpinar biji mata mengadap nombor2 halus di kepingan kertas yang baru dicetak.. aduh.. bila agaknya semua ini akan berakhir.. Mac pulak makin menghampiri.. nampak gaya tak sempat nak rehatkan mata mengadap data akan tiba lagi data peperiksaan kelak.. waaaa sian kat mata aku.. cewahhhh (kengkonon nak buat karangan pastu tiba2 cam mati pulak idea)



huhu yep being a teacher nowadays bukan sekadar mengajar.. banyak data yang perlu diproses dan di submit to others.. i'm one of those teachers yang agak kelam kabut the whole years esp time abis exam sebab perlu proses data dsbnya.. sampai rasa cam now lesson jatuh no 2.. sebab kadang data perlu ASAP...



am trying to work smart tapi sebab aku kekurangan benda so smart dah kedaung.. i'm working hard now.. huhu.. baru abis 3 hours punya lesson then terus ngadap laptop tuk data headcount yg masih belum siap.. having a new GB at school n she's a bit detail type of person.. so everything mesti ada black n white.. every data need to be accurate... pagi nih she asked me to update the school performance board.. erksss.. mmg le kerja aku sediakan data2 tuk itu tapi at this time am hoping that someone would jump out of nowhere to help me out.. erkssss.. or maybe i should get extra hands..







waaa nak jadi sang octopus pulak.. hehe.. takdelah aku bersyukur dengan apa yang dikurniakan Allah.. insyaallah semua akan selesai kan.. cuma kena work hard ler sikit sekarang.. huhu.. korang amacam harini ada ok ker..




Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…