Skip to main content

perasan jadi student pulak bila duduk kat sini




okeh sedikit update berkenaan dengan course kami di Penang nih.. hmm well actually aku sedang attend course Fun in Learning with Language Arts.. since for KSSR nih ada module on Language Arts jadinya sedikit pendedahan on how to actually implement and assess this.. so far semua ok.. wpun masih ada kekeliruan especially on the assessment of KSSR.. so lepas bfast terus ler masuk bilik kuliah (hehe cam student jer) tak caya nengok ler gambar di bawah nih..




betul kan dah cam student jer (perasan) dalam bag tuh aku isi segala laptop. teaching guide, purse n semua lah.. hehe.. no need to carry any handbag sebab aku nih mmg tak baper gemar bawak hbag tapi suka beli handbag.. buleh gitu.. berat ya amat sangat tapi sebab tak mau banyak 2-3 bag so redha jelah..



dari tempat makan aka kantin dapatler amik gambar blok tempat kami akan berkursus.. eh the place is ok lah.. takdelah cam lekeh sangat.. mmg baguslah untuk dijadikan tempat2 kursus for academic purpose nih.. sebab the facilities is complete.. ada library semua.. hostel, tennis court semua adalah hehe..



nih pulak gambar tempat penginapan kami aka the hostel.. aku suka sebab ada sign kat situ tulis zon wifi.. adeh.. heran jugak aku ramai yang tak perasan.. yerlah semua kalut dok tanya ada internet acces ke tak kat sini.. hehe.. aku yang cepat sikit nih dah puas dah guna.. hahaha jahat kan.. the hostel is ok. 2 orang sebilik siap ada tv bagai.. so selesa jugakler..



hmm besalah kalau da gila bergambar ginilah jadinya.. tak abis2 nak amik gambar sendiri.. 


so this is me (again) dalam bilik berkursus... peserta kursus seramai 30 orang. 10 for each state.. yup kami ada 3 negeri kat sini.. Penang, Perlis n Kedah. hehe.. sonok jugak.. dapat jumpa kawan2 baru n dapat new knowledge n info from them tentang KSSR.. n nampak sangat that we (Perlis) agak ketinggalan dari segi maklumat berkenaan pengurusan fail dan penetapan aras untuk penilaian.. masih banyak kekeliruan di sini.. aku harap sangat once the course ended semua masalah dapat diselesaikan..



basically the course tell us to be creative during our lesson sebab this time for year 1 we are required to make sure that the pupils enjoy the lesson so as teachers kenalah prepare benda2 yang interesting for the kids.. before we start they want us to jot down our concern, expectation and questions (personally) related to teaching n of course KSSR it self.. 




hmm gambar lagi.. sempat tuh... hehe.. kalau orang nengok mesti cam apahal la minah nih asik nak amik2 gambar nih.. tadak kerja lain ker.. jgnlah marah yer korang.. aku dah mmg suka buat kerja2 gini..



module yang kami dapat tuk digunakan sepanjang kami di sini... one is the teaching module n the other one is the compilaton of song, nursery rhyme n other materials that we can use for our lesson.. thanks to the ELTC.. thanks a lot.. 



2 more days to go.. hopefully more enjoyable activities.. semoga dpat balik nanti dapat banyak ilmu untuk disampaikan pada semua..

Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…