Skip to main content

perasan jadi student pulak bila duduk kat sini




okeh sedikit update berkenaan dengan course kami di Penang nih.. hmm well actually aku sedang attend course Fun in Learning with Language Arts.. since for KSSR nih ada module on Language Arts jadinya sedikit pendedahan on how to actually implement and assess this.. so far semua ok.. wpun masih ada kekeliruan especially on the assessment of KSSR.. so lepas bfast terus ler masuk bilik kuliah (hehe cam student jer) tak caya nengok ler gambar di bawah nih..




betul kan dah cam student jer (perasan) dalam bag tuh aku isi segala laptop. teaching guide, purse n semua lah.. hehe.. no need to carry any handbag sebab aku nih mmg tak baper gemar bawak hbag tapi suka beli handbag.. buleh gitu.. berat ya amat sangat tapi sebab tak mau banyak 2-3 bag so redha jelah..



dari tempat makan aka kantin dapatler amik gambar blok tempat kami akan berkursus.. eh the place is ok lah.. takdelah cam lekeh sangat.. mmg baguslah untuk dijadikan tempat2 kursus for academic purpose nih.. sebab the facilities is complete.. ada library semua.. hostel, tennis court semua adalah hehe..



nih pulak gambar tempat penginapan kami aka the hostel.. aku suka sebab ada sign kat situ tulis zon wifi.. adeh.. heran jugak aku ramai yang tak perasan.. yerlah semua kalut dok tanya ada internet acces ke tak kat sini.. hehe.. aku yang cepat sikit nih dah puas dah guna.. hahaha jahat kan.. the hostel is ok. 2 orang sebilik siap ada tv bagai.. so selesa jugakler..



hmm besalah kalau da gila bergambar ginilah jadinya.. tak abis2 nak amik gambar sendiri.. 


so this is me (again) dalam bilik berkursus... peserta kursus seramai 30 orang. 10 for each state.. yup kami ada 3 negeri kat sini.. Penang, Perlis n Kedah. hehe.. sonok jugak.. dapat jumpa kawan2 baru n dapat new knowledge n info from them tentang KSSR.. n nampak sangat that we (Perlis) agak ketinggalan dari segi maklumat berkenaan pengurusan fail dan penetapan aras untuk penilaian.. masih banyak kekeliruan di sini.. aku harap sangat once the course ended semua masalah dapat diselesaikan..



basically the course tell us to be creative during our lesson sebab this time for year 1 we are required to make sure that the pupils enjoy the lesson so as teachers kenalah prepare benda2 yang interesting for the kids.. before we start they want us to jot down our concern, expectation and questions (personally) related to teaching n of course KSSR it self.. 




hmm gambar lagi.. sempat tuh... hehe.. kalau orang nengok mesti cam apahal la minah nih asik nak amik2 gambar nih.. tadak kerja lain ker.. jgnlah marah yer korang.. aku dah mmg suka buat kerja2 gini..



module yang kami dapat tuk digunakan sepanjang kami di sini... one is the teaching module n the other one is the compilaton of song, nursery rhyme n other materials that we can use for our lesson.. thanks to the ELTC.. thanks a lot.. 



2 more days to go.. hopefully more enjoyable activities.. semoga dpat balik nanti dapat banyak ilmu untuk disampaikan pada semua..

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...