Skip to main content

senang jer.. ingatkan susah

alhamdulillah da selamat sampai di BTP Pulau Pinang around 215 tadi.. not bad wpun dalam hati mmg teringin sangat ler nak lepak2 dalam hotel ke apa kan.. kami gerak dari Perlis tadi kul 1130am konvoy 3 bijik kereta.. ropanya i;m the youngest in the group (only 10 selected teachers attended this course) dan cerita punya cerita ropanya aku tahu tempat nih di mana cuma yerlah sepanjang dok lalu tak pernah pulak aku perasan ada BTP di sini..


sepanjang perjalanan tadi mmg sembang2 lah dengan akak2 dalam kereta.. tak berani pulak nak bawak laju sebab this can be considered as my first (after dapat tukar dari Sungkai) long journey and am driving.. so bawak dalam keadaan relax2 jer.. pastu singgah RnR Gurun for lunch pastu sambung balik.. hehe.. dek kerana dah tahu arah di tuju so aku takdelah worried sangat.. mujur jugak aku tahu tempatnya or else mmg kami akan sesat tadi sebab nyaris2 akak M bawak kami masuk jalan lain. hehe.. takper dimaafkan... sampai jer tadi terus check in into our rooms (2 person per room) then apa lagi terus rasa mengantuk.. tapi aku cam rasa tak boleh nak tido.. so terus on laptop n surfing through..


cam nih jer aku pakai nak gi tempat kursus.. sempoi kan

we were supposed to have a registration thing at 3pm but since sunyi sepi je lagi kat sini so semua orang amik the chance to rest.. aku follow jer sebab dorang lagi senior kan.. hehe.. aku nih junior lah.. kira pangkat adik2 lg dengan semua yang datang nih.. siap ada pangkat mak pun ada.. hehe.. sweet kan.. 

n owh tadi jugak baru lepas cakap ngan Afi.. hehe.. the whole morning lepas aku selesai jemur n basuh n kemas rumah sikit tadi aku spent dengan Afi,, layan dia puas2.. sebab nak kena tinggal kan.. aku mmg dah pesan semua ngan twin, ngan Hn what they should do while am not around.. yerlah am guessing that this is the first time aku tinggalkan korang agak lama (eh jap aritu masa gi Langkawi baper ari tah) hehe.. Afi pulak since at night masa tido kekadang dia nak bf.. so aku agak risau takut kang dia taknak tido.. susah ler kan.. 


nih amik tadi pagi waktu main2 ngan Afi


hoping that they are going to be ok for this whole week

both of them.. take care bebeh

anak mama yang nih jgn dok nangis waktu malam cari tuuuutt


okeh my sis (akak geng kursus) called.. ajak gi makan kat bilik.. lepak2 ler apa lagi.. haha.. tata.. nanti aku hapdet lagi.. 


Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…