Skip to main content

senang jer.. ingatkan susah

alhamdulillah da selamat sampai di BTP Pulau Pinang around 215 tadi.. not bad wpun dalam hati mmg teringin sangat ler nak lepak2 dalam hotel ke apa kan.. kami gerak dari Perlis tadi kul 1130am konvoy 3 bijik kereta.. ropanya i;m the youngest in the group (only 10 selected teachers attended this course) dan cerita punya cerita ropanya aku tahu tempat nih di mana cuma yerlah sepanjang dok lalu tak pernah pulak aku perasan ada BTP di sini..


sepanjang perjalanan tadi mmg sembang2 lah dengan akak2 dalam kereta.. tak berani pulak nak bawak laju sebab this can be considered as my first (after dapat tukar dari Sungkai) long journey and am driving.. so bawak dalam keadaan relax2 jer.. pastu singgah RnR Gurun for lunch pastu sambung balik.. hehe.. dek kerana dah tahu arah di tuju so aku takdelah worried sangat.. mujur jugak aku tahu tempatnya or else mmg kami akan sesat tadi sebab nyaris2 akak M bawak kami masuk jalan lain. hehe.. takper dimaafkan... sampai jer tadi terus check in into our rooms (2 person per room) then apa lagi terus rasa mengantuk.. tapi aku cam rasa tak boleh nak tido.. so terus on laptop n surfing through..


cam nih jer aku pakai nak gi tempat kursus.. sempoi kan

we were supposed to have a registration thing at 3pm but since sunyi sepi je lagi kat sini so semua orang amik the chance to rest.. aku follow jer sebab dorang lagi senior kan.. hehe.. aku nih junior lah.. kira pangkat adik2 lg dengan semua yang datang nih.. siap ada pangkat mak pun ada.. hehe.. sweet kan.. 

n owh tadi jugak baru lepas cakap ngan Afi.. hehe.. the whole morning lepas aku selesai jemur n basuh n kemas rumah sikit tadi aku spent dengan Afi,, layan dia puas2.. sebab nak kena tinggal kan.. aku mmg dah pesan semua ngan twin, ngan Hn what they should do while am not around.. yerlah am guessing that this is the first time aku tinggalkan korang agak lama (eh jap aritu masa gi Langkawi baper ari tah) hehe.. Afi pulak since at night masa tido kekadang dia nak bf.. so aku agak risau takut kang dia taknak tido.. susah ler kan.. 


nih amik tadi pagi waktu main2 ngan Afi


hoping that they are going to be ok for this whole week

both of them.. take care bebeh

anak mama yang nih jgn dok nangis waktu malam cari tuuuutt


okeh my sis (akak geng kursus) called.. ajak gi makan kat bilik.. lepak2 ler apa lagi.. haha.. tata.. nanti aku hapdet lagi.. 


Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...