Skip to main content

senang jer.. ingatkan susah

alhamdulillah da selamat sampai di BTP Pulau Pinang around 215 tadi.. not bad wpun dalam hati mmg teringin sangat ler nak lepak2 dalam hotel ke apa kan.. kami gerak dari Perlis tadi kul 1130am konvoy 3 bijik kereta.. ropanya i;m the youngest in the group (only 10 selected teachers attended this course) dan cerita punya cerita ropanya aku tahu tempat nih di mana cuma yerlah sepanjang dok lalu tak pernah pulak aku perasan ada BTP di sini..


sepanjang perjalanan tadi mmg sembang2 lah dengan akak2 dalam kereta.. tak berani pulak nak bawak laju sebab this can be considered as my first (after dapat tukar dari Sungkai) long journey and am driving.. so bawak dalam keadaan relax2 jer.. pastu singgah RnR Gurun for lunch pastu sambung balik.. hehe.. dek kerana dah tahu arah di tuju so aku takdelah worried sangat.. mujur jugak aku tahu tempatnya or else mmg kami akan sesat tadi sebab nyaris2 akak M bawak kami masuk jalan lain. hehe.. takper dimaafkan... sampai jer tadi terus check in into our rooms (2 person per room) then apa lagi terus rasa mengantuk.. tapi aku cam rasa tak boleh nak tido.. so terus on laptop n surfing through..


cam nih jer aku pakai nak gi tempat kursus.. sempoi kan

we were supposed to have a registration thing at 3pm but since sunyi sepi je lagi kat sini so semua orang amik the chance to rest.. aku follow jer sebab dorang lagi senior kan.. hehe.. aku nih junior lah.. kira pangkat adik2 lg dengan semua yang datang nih.. siap ada pangkat mak pun ada.. hehe.. sweet kan.. 

n owh tadi jugak baru lepas cakap ngan Afi.. hehe.. the whole morning lepas aku selesai jemur n basuh n kemas rumah sikit tadi aku spent dengan Afi,, layan dia puas2.. sebab nak kena tinggal kan.. aku mmg dah pesan semua ngan twin, ngan Hn what they should do while am not around.. yerlah am guessing that this is the first time aku tinggalkan korang agak lama (eh jap aritu masa gi Langkawi baper ari tah) hehe.. Afi pulak since at night masa tido kekadang dia nak bf.. so aku agak risau takut kang dia taknak tido.. susah ler kan.. 


nih amik tadi pagi waktu main2 ngan Afi


hoping that they are going to be ok for this whole week

both of them.. take care bebeh

anak mama yang nih jgn dok nangis waktu malam cari tuuuutt


okeh my sis (akak geng kursus) called.. ajak gi makan kat bilik.. lepak2 ler apa lagi.. haha.. tata.. nanti aku hapdet lagi.. 


Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



Sabun...

cerita sabun pulak.. hehe.. alkisah sejak sabun nih mula diperkenalkan mmg tak pernah cukup stok  samada di tangan mahupun di stokis.. sebab apalah sabun nih glamour sangat???

sebab sabun nih telah berjaya menyelesaikan masalah kehitaman di bahagian badan yang terlindung... seperti di bawah ketiak, leher dan peha.. muahahahahah direct to the point...
tak percaya.. haaa google tengok..
ok let me intro sikit pasal sabun nih ok
Sabun Marine Essence dari Hai O dirumus khas dengan gliserin, garam buluh (abis semua produk dah guna #garambuluh sebab mmg superb kan) dan juga pheno SFE untuk menyihatkan kulit badan.. in shaa Allah mmg sesuai untuk semua peringkat umur dan jenis kulit.Sabun Marine Essence jugak diperkaya dengan antioksidan dan minyak asli yang memberi pelbagai manfaat pada kulit. Bau dia mmg best kiranya kiranya kalau kuar dari kotak korang akan bau cam duduk dalam spa.. (at least that's the smell i smell)



more about Marine Essence

Inilah bentuk sabun nih.. Bentuk Organi…