Skip to main content

seronok kami tetiba ....





okeh we are having  free times since we reached here.. i dont know why but it seems like the organizer is not here yet or maybe they are but they are going to start everything tomorrow kot.. sebab nothing was done today...


the venue


tadi petang sempat gi ronda di pekan Kepala Batas beli barang2 tuk di makan sepanjang berada di sini.. not that they didn't provide us with food.. cumanya biasalah waktu2 lapang tuh kadang2 nak makan nak kudap2 itu ini so gi beli siap2.. 


the car park


lagipun pekan agak jauh dari kawasan nih... hehe.. pastu lepas dah beli benda2 makan ternampak pulak signboard/iklan pasal ekspo jualan.. so akak2 ajak gi sana.. hehe. aku ikut jer.. boleh ler cuci mata.. hmm yerlah tu cuci mata jer.. hehe.. aku sempat jugak sambar 2 shawl baru.. hehe.. RM15 selai tapi amik dua dapat RM25.. oklah.. nak tambah koleksi shawl.. ala aku tak kisah rega murah pun janji sedap pakai n selesa..

owh tadi kuar kan pakai shawl jugak.. hehe.. mai sini pun aku bawak shawl banyak compared to tudung instant tuh.. hehe. macam2 istilah tudung nih kan.. 






not bad kan.. hehe.. perasan pulak.. tapi aku cam suka lah pulak shawl yang ada manik2 kat bawah nih.. tapi tadi masa gi ekspo tuh tak banyak shawl gini.. banyak jenih2 yang lain.. takpelah kat Perlis banyak lagi kot.. nanti nak balik gi carik kat sana.. hopefully boleh carik yang senang nak match dengan baju kurung yg nak pakai g sekolah.. 





owh by the way.. just now just received another news.. us (the 10 of us) will be sent to another course... on Phonic... it fun i know.. and i need it because aku mmg tak tahu menahu nak ajar bebudak Phonic nih.. so aku cam setuju jer.. tapi bila dapat tahu tarikhnya aku cam susah sikit.. yerlah the course is going to be next week on Monday.. yup u heard me MONDAY..  gila ke hapa.. kami baru balik on Thursday.. pastu Monday nak kena g kursus pulak.. sian dekat anak2 aku kalau betul aku kena pi kursus tuh.. 



Comments

Popular posts from this blog

kedai baby best di Kulim..

alamak aku lupa pulak namanya.. tapi mmg best kedai baby nih.. adik aku pun siap dengan gumbira tiap kali balik kulim.. harus ke kedai baby tuh tuk beli stock barang2 adam..
pasni stock barang2 baby baru pulak kan Nurul.. hehe..
lepas je balik dari JJ.. kami singgah ke sini.. sebabnya.. nak gi tengok jugak rega tuk diapers.. aku mmg nekad nak beli jugak.. yelah aku dah masuk 34 week.. sakit2 di bawah perut mmg dah terasa.. walaupun the real contraction belum terasa.. yeke..

so before that.. kami ke Farmasi Mega Kulim.. ni pun salah satu kedai yang wajib dilawati setiap kali balik kulim.. alkisah.. sejak dari kecik.. anak2 aku kalau sakit demam batu semua.. ubatnya harus dibeli di situ.. so  beli ubat tuk Nisa... then terus ke kedai baby itu..
masuk2 jer terus tanya ada tak diapers tuk newborn (apa punya soalan daaa....) haruslah ada kan... terus je amoi cina tu bawak ke bahagian belakang kedai.. terus cekau 1 pack Huggies Ultra for newborn..

reganya RM28.90.. aku tak tau le murah ke idak rega nih.. murah kot kan.. t…

Not again...

Adik yg p cucuk alih2 abgnya yg demam. Adoiii laaa... Get well soon please my boy.. Its hurt seeing u like this

Ini kali ke dua dlm bulan nih Afi demam.. Td masa amik Afi kat umah bs, she told me Afi pun da refused makan ubat. Dia cadangkan suh amik air penawar plak kat ustaz...

Told Hn but unfortunately tmpt ustaz tuh da tutup at 5pm.. Wpun da beberapa kali Hn jumpa ustaz tuh utk ubatkan my BIL tp dia x tau umah ustaz tuh kat mana.. Hmm hopefully esok Hn akan bwk Afi g berubat. Betul gak ckp bs tuh.. Maybe sbb mkn byk sgt ubat so bdn da imun..



something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…