Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

harini lebih baik hendaknya

salam semua.. alhamdulillah harini nih sangat cerah (di saat coretan ini di buat) dan harapnya kekal begini.. tadi pagi mmg agak worried jugak untuk datang ke sekolah tapi semuanya dipermudahkan so tadak masalah.. ke sekolah pagi nih berteman... yup datang dengan Mak  (cikgu yang duduk berdekatan dengan aku) so rasa cam secured ler sikit.. 


hehe.. kami ikut jalan jauh sikit pagi nih.. sebab tak berani nak amik risiko lalu ikut Arau.. sampai sekolah pun mujur tak merah lagi punch cardnya.. hehe  eh silap sistem bukan pakai punch card yer.. dan sambung ler sembang2 tentang cerita banjir.. so now aku dah tahu jalan depan Petronas Arau tuh dah surut balik nanti boleh try ikut situ.. hehe.. selamat..

petang nih sepatutnya sekolah aku buat majlis Hi-Tea di Ocean Glow Putra Brasmana

tapi da cancelled sebab banjir nih.. huhu.. takpelah mungkin ada hikmah di sebaliknya.. apapun kalau jadi this will be my 1st time there.. family aku semua dah penah pergi waktu sek Hn buat jamuan.. tapi waktu tuh aku tadak...
hmm okl…

macam baru jer benda nih berlalu..

salam semua sementara Afi tengah tido dan en suami sibuk menyediakan asrama sekolah tuk dijadikan pusat penempatan.. aku berblog dan berfb sekejap (yeke cam dah lama jer)




memula ingat taknak buat apa2 n3 sebab tadi pagi dah buat satu.. tapi saja nak share ngan korang gegambar yang aku amik dengan hp aku waktu tengah drive nak balik dari sekolah pagi tadi

as u can see paras air sungai tuh jauh lebih tinggi dari paras lantai rumah serius.. aku risau betul tengok air tuh... kalau ler dia melimpah ke jalan..

awal pagi masa ke sekolah tak berapa perasan tapi tadi masa balik mmg nampak air mmg banyak.. di tambah lagi dengan hujan yang tak berhenti..

esok tak tahu lagi apa nak jadi cerita ke sekolah ke tak pun belum pasti tapi sekolah anak n hubby mmg dah closed until sunday waaa sonokler korang..


kami konvoi 3 bijik kereta balik tadi.. mujur semua selamat sampai ke rumah..

dan tadi Hn bawak balik nh.. dalam plastik ada sayur kobis.. dalam beg beras tuh ada beras n ayam.. mak aiiii bukan main banyak lagi..

aku rasa…

let's just pray...

update : sah mmg dah banjir
tadi dalam kul 10 lebih betul2 jer abis paper sains semua di arahkan
balik ke rumah masing2..
aku pun cargas ler balik sebab orang dok heboh kawasan 
Batas Liku dan yang sewaktu dengannya dah dinaiki air..
wah banjir lagi..

huhu.. 


nih gambar dari Sharul
mmg jalan nih lah yg dok lalu setiap hari tuk p sekolah
dan tadi masa nak balik pun mmg kena meredah jalan nih


salam semua..  pagi nih datang sekolah dengan harapan sang suria akan menyinari Bumi Perlis.. tapi sedihnya Allah lebih mengetahui segalanya.. hujan masih turun dan  di saat coretan ini dikarang.. ia masih turun dengan agak lebat..




kawan2 di beberapa buah sekolah sudah memaklumkan bahawa sekolah ditutup.. oh my.. adakah ianya akan berulang lagi..  dan tadi Hn baru called cakap anak2 di sk Tengku Budriah dah di minta  di bawa pulang.. sebab lalulan tuh mmg jalan air.. tadi waktu datang ke sekolah pun laluan sebelah kiri mmg dah di naiki air cuma tidaklah teruk.. tapi memandangkan hujan masih turun so who knows..

aku m…

dah tak berapa nak CENTER

saya nak baju inih.. tapi saya tadak duit nak beli.. tapi saya nak sangat baju ini.. kalau boleh saya nak semua yang di pakai oleh model ini (kecuali yang tuuuttt )


ada ke sesapa nak bagi adiah kat saya.. sian dekat saya kan.. saya nak jugak.. tolongler..


BELIKAN TUK SAYA

ada korang kisah..

okeh ni aku top up sikit  tadi saja jalan2 ke Nuffnang setelah asik tak boleh buka jer
aku dapat nih




who is fatin eliana
i dont know... but hey keep on searching.. cause i dont mind but do remember dont try to do anything  yang bertentangan dengan ...............



..................................................................................................................


ini aku yer aku yang dah umur .... tapi berasa diri masih muda belia (eh who cares right) hmm going to be 32 this year tapi pakai ala2 budak belasan or early 20's kan.. so who cares.. janji aku happy udahler..


















 dan aku teringin sangat nak


naik benda alah nih.. bila agaknya yer..





nasib baik.. kalau tak..

salam semua.. pe kabar ari isnin yang agak mendung nih..
huhu nak ujan lagi agaknya kan.. cuaca sekarang tak menentu
so be prepared yer u alls..


hmm right now ada di sekolah.. harini last day for lesson n tomorrow
dah start PKSR 1.. Ujian awal tahun for all
wpun sebenarnya tuk bebudak year 1 tak ada lagi exam
tapi since dah ada kertas soalan disediakan oleh pihak MGB so guna jelah..
aku pun tak tau nak buat camner lagi nanti.. so just wait for the updates..


as for today nothing special happens yet..
well not that today is something special ke apa cumanya..
i like my day to be filled with something special
be it a planned or unplanned events..
hehe.. suka kan.. korang tak suka ker..

owh nak share ngan korang satu news dalam BH nih..
lega sebab tiada produk makanan dari jepun yang tercemar dek radiasi
aku dok dengar2 berita paras radiasi kat loji tuh ada yang meningkatkan


so go n read this one yer

aku tahu korang suka benda2 yang cantik..

update : tanak ler buat n3 baru so aku top up kat sini jer
as u kan see aku dah ubah my tweet n fb button to my left side
ada kat atas iklan nuffnang tuh..
so i u want to follow me on twitter or Facebook
please do so by clicking the 2 button yer

hi semua.. yup the blog had changed again.. this time aku rasa cam a bit simple n sweet (bukan manis gula tuh) tapi manis dari sudut pandangan aku.. ish tang manalah yang manis tuh yer.. takperlah korang enjoyler my new layout yer..


hm actually sejak dua tiga menjak nih.. aku asyik ler dok ngadap blog yang satu nih so arini nak share ngan korang.. aku dapat tahu pasal blog nih pun dari blogwalking to this one blog
the blog is Hijabers Community


they are cool, sweet. beautiful in their own ways n most important is they are wearing HIJAB....



and i love their style.. dont u?? and dont u love what they are doing.. they are actually educating us in their own way..


mandi manda...

salam semua.. hehe..  arini nak citer pasal last week kami balik kulim then  Hn decided to take the kids to the waterpark ikutkan dia nak bawak gi Bukit Merah.. tapi aku cam tak baper berkenan  kat situ..  jauh sama
so we decided to go somewhere nearer to mom's house which is




the Carnival, Sungai Petani.. lagipun kami belum pernah sampai kat sini.. hehe.. wpun hampir setahun aku buat KPLI di SP tapi tak pernah pun jejak kaki kat situ..


aku mmg malas nak mandi2 nih so aku mmg dress up ala2 mmg taknak basah ler kan.. adik aku pun kami angkut sekali sebab kebetulan my mom  sibuk kat sekolah (eventho it was Saturday) alih2 dia pun taknak mandi

sudahnya Hn ler kena jaga all the 3 kids.. hehe..  nak senang so kami terus gi tempat yang ala2 sesuai tuk kids n adult haaa nih yang paling sesuai.. mmg budak2 puas le mandi kat sini


hehe budak kecik pun puas hati mandi sampai tak mo naik2.. abahnya pulak yang risau kot nanti dia letih or what so ever tapi si kecik tetap tidak menunjukkan reaksi mahu berhenti
owh btw ka…

bila dah tak tau nak pakai apa.. takkan nak ...

pernah tak korang rasa cam fesyen yang korang kenakan tuh tak sesuai.. tak sesuai dengan badan korang.. tak sesuai dengan imej korang.. tak sesuai dengan event yang dihadiri.. kalau pakai yang nih nanti nampak cam bebudak jer.. pakai yang nih nanti nampak cam tua pulak.. pernah tak ada problem tuh...


honestly aku mmg selalu rasa gitu tau.. nak tahu kenapa sebab profesion aku... i'm a teacher.. so most of the time am wearing a formal attire.. aka baju kurung, kebaya but most of the time kurung lah senang kan.. tapi bile once in a while nak kena pegi sekolah tuk buat apa2 kerja aku cam dah tak tau what to wear.. takkan nak pakai baju kurung jugak wpun hari cuti sekolah (yeah sometimes we teachers mmg kena gi sekolah wpun cuti)



dan bila aku sarung jeans n blouse g sekolah mulalah rasa cam boleh ker pakai gini.. tak salah ker.. pergi kursus pun musti rasa gitu.. aku mmg sempoiii so most of the time sarung jeans ngan t-shirt or tops jer.. tapi yerlah kursus nih selalunya formal so working hours mmg aku …

i need to prepare myself

salam semua.. camner ok ker.. kat sini ujan renyai2 dari semalam.. ni pun dok ujan lagi.. huhu..
wake up for Subuh then sambung balik tido sebab semalam tido lewat..  mujur Afi tak meragam ke apa sebab abahnya nan ada... Hn is at UKM now for a rugby tournament... good luck dear...

sedari kul 1030am sampai le sekarang aku mengemas n membersihkan rumah (sekadar yang mampu... sebab dah cam tongkang pecah jadinya) yerlah kain baju yang tak berlipat... di tambah dengan mainan si kecik yang dari depan ke belakang rumah wpun aku dah buat playroom tuk dorang.. huhu letih dibuatnya... tapi dah mmg kerja seorang AKU untuk membuat segalanya so be it.. never mind

kejap2 lagi nak angkut anak2 kuar release all the tense.. and balik rumah dengan minda dan emosi baru i need to prepare minda dan emosi sebab twin nak exam next week huhu.. dengan Hn yang tadak di rumah so aku kena incharge everything.. harapnya dapat di laksanakan... 
ok so have a nice weekends u all.. take care...  jgn main hujan yer... kang demam susah

layan gambar dulu yer..

salam semua nih gegambar masa dinner ngan family di Rasamas dekat Giant Kulim.. food not bad



pantang sungguh nampak cermin besar2 nih asal ada nak amik gambar jer


dan lagi

cubaan tuk amik gambar ngan dak kecik tapi dia pulak nak tangkap hp

nampak tak dia buat mulut muncung tuh

mujur tinggal kami jer dalam nih so abis ler satu kedai dia melasak

1,2 dan 3..

first aku nak ucap Tahniah ler buat bebudak yang dah amik result SPM kemarin sorry yer lambat sikit.. sebab last nite mmg aku tido awal di tambah dengan kondisi kesihatan yang tak begitu mengizinkan.. (biasalah2 bulan2 mmg gini)

second.. nak jugak ucap tahniah sebab team bola sepak sekolah dapat masuk semi-final peringkat kawasan.. kira leh bangga jugak ler wpun training cuma seminggu.. kemarin berkesempatan nengok dorang punya game wpun ujan tapi datang jugak ler tengok.. petang nih pun ada game tapi tengoklah camner

third.. Hn is going to UKM tonite.. living me with my kids  twin pulak nak exam next week.. am worried.. will i manage to handle all them (i have too) aku cuma risaukan twin takut tak dapat nak tolong dorang tapi apapun life must go on.. Hn pergi pun sebab dah kerja dia nak buat camner kan..


kalau ada peluang esok aku akan jumpa seseorang.. harapnya perjumpaan itu akan membuahkan hasil yang baik.. i believe am able to change. semoga perubahan ini adalah untuk masa depan yang lebih baik..

FOR T…

baru muncul

hehe baru ada aihhhh iklan dari Nuffnang... sebelum nih asyik dok nampak MilkADeal jer.. hehe.. mekasih ler wpun dia sekejap ada sekejap tadak.. apapun takpelah bersyukur.. apa yer korang tengah buat sekarang.. kat sini ujan ler lebat betul tadi mujur tadi masa aku di sekolah tengok bola ujan idakler lebat sangat.. tapi on the way nak balik mmg ujan turun
so terus ler balik rumah wpun hajat hati nak singgah 7E belikan slurpee tuk twin..

marahkan diri sendiri..

nak marah pun ada tapi whom to be blame.. aku rasa aku pun salah jugak tapi ntahler..


pagi nih try buka balik file jadual waktu yang baru jer aku buat n print bagi GB alih2 tengok tak boleh buka file tuh.. serius mmg tak boleh.. aku try ler copy n paste di desktop dengan harapan  so that maybe dia boleh buka tapi nada..
frust sangat sebab PK nak tengok the latest time table yang aku bagi pada GB itu hari sebab ada benda yang perlu di ubah dek kerana Panitia Sains ada projek for UPSR so aku kena ler tukar2 sikit.. tapi bila dah tak boleh buka nih rasa kecewa sangat.. what to do..




petang nih pulak ada game netball.. kat sekolah so nak kenalah turun tengok jugak sebab this few days football pun aku tak tengok lagi apa nak buat ujan setiap petang.. aku nak kena angkut all three kids with me so kalau dah ujan NO lah..

tengoklah petang nih camner



nak exam ler pulak

ok selamat kembali ke sekolah.. as usual pagi ada perhimpunan pagi dan nampak begitu ramai pulak cikgu kali nih di sekolah apa taknya 8 orang guru praktikum n ROS datang

petang nih pulak ada perlawanan bola sepak peringkat kawasan Tambun Tulang... so jomler ramai2 mai tengok tapi nengokkan cuaca yang agak2 suram nih maybe i should think twice lagipun  kalau datang soheh dah kena angkut semua sekali datang ke sini.. so tengoklah camner..
datang sekolah arini dapat pulak satu surat kena attend satu sesi taklimat tuk on-line SPBT mujur gi berdua dengan akak sorang nih.. and thanks God sebab ianya berlaku next week which is exam week so takdelah ralat sangat  aku tinggalkan budak2 tuh.. 
for the time being semua ok lagi d sekolah... cumanya biasalah sibuk dengan next week nak minggu exam so itu jelah yang aku nak story sekarang... 


sebelum ku lelapkan mata

salam semua.. selamat malam..

nak share banyak2 sebab dah malam nih lagipun esok nak sekolah so just want to wish u all
good nite sweet dream n make sure sebelum tido solat dulu basuh muka dulu gosok gigi dulu then baca doa sebelum tido

thats' all

i did this because i love u..

i got his from my cousin.. just to share it with u all.. (it's not wrong to share because i love u all)


salam~bcer nie.Semalam.siaran RTM di N.Phg.t'gempar ramai org t'dngr bunyi dentuman y sgt kuat di susuli gempa bumi selama 3 minit,mungkin ini tanda2'y.>kpd semua y b'gelar muslim,ari ni pakar meteorologi bhgn bunyi dr Rusia m'dpti sesuatu bunyi ganjil spt ngauman rksasa dr bwh mantel bumi.menurut para ulama kmungkinan besar i2 ialah suara Dajjal y b'usaha utk naik ke muka bumi.oleh itu,kte disuruh sentiasa x b'henti azan & solat,sebarkn kpd umat ISLAM g lain.Amanah!Wallahualam.KITA Y MENENTUKAN DIRI KITA.Jgn skip utk bace ni.Sebarkn kalau syg pd islam.>BAHAYA'Y KARTUN POKEMON & BINATANG2 y ad dlm'y.POKEMON b'mksud sy yahudi,>PIKACHU b'mksud jadilh seorang yahudi.CHARMANDER b'mksud ALLAH i2 lemahnauzubilla..h).>jadi.tolonglh SEBARKN kpd rkn2 chat korang semua.sume org y ad bobba messenger(ym),tolong jgn …

naik bus Rapid

masa aku di Penang itu hari mmg sempat ler jugak terjah sana sini melepaskan geram n tension (heh tension apanya tah) sonok ler kekadang bila kena pi course nih sebab this is the time where i can meet new friends n relax (even though i really miss my kids)



so masa kami di Penang itu hari selain dari Charosta (tempat jeruk2 tuh) we (me n few friends) manage to get ourselves as far as to Bukit Jambul hehe.. 
temankan kawan sorang nih haaa nak tengok  balik tempat dok dating2 masa zaman2 berchenta (tu yg pakai shirt kuning tuh..)
i thought she is younger than me
ropanya aku yang paling muda dalam geng nih
hahaha


she is from Langkawi
wa pasni senang ler aku terjah Langkawi leh contact
hehe...

kami ke BJ naik cab jer..
sebab waktu tuh mengusung jeruk berplastik2
4 orang sorang satu plastik
kan ke banyak tuh





kat BJ pas jalan2
then shopping2 skit..




aku beli shawl ungu nih just RM5 ok..
so nice i loike the material

silap tak beli kaler orange n brown sekali
sekarang dah asik teringat2 dekat 2 shawl tuh




berb…

RM600 hair treatment.. sapa tanak..

salam semua.. aku mmg ada masalah rambut.. its oily n yup kelemumur.. i've tried like a few products tapi hasilnya masih kurengggg..




buka ler churp2 aku tadi n ada ads nih cam nak jer join but then i need to show the condition of my hair..
meaning aku kena antar gambar aku free hair (or is it just capture rambut aku jer) tapi still free hair kan..




so maybe not but seriously i need a hair treatment rambut dan makin kurennnggg n oily..


so if u girls or guys out there nak cuba nasib  then give it a try.. mana tau rezeki korang  menang RM600 punya hair treatment.. pasti lagi anggun bergaya pas nih
Oh no! It's 4pm,my scalp is very oily & I have a date at 7pm! :( But wait! #Svenson is here to save my day & all I gotta do is to join the contest. So easy!

pool hater

cuti sekolah kan.. so anak2 mmg looking forward lah tuk datang public pool nih tapi earlier cam renyai2 ujan.. 

mujur jugak around 5 tuh dah cerah balik so mmg kena bawak pergilah 




aku mmg agak kureng sikit ngan akt2 air gini tah tak suka sebab nanti nak kena bersiap balik tuh everything wet kan.. so aku cuma jadi penunggu dekat kerusi batu jer.. jaga barang2..
Afi sempat ler berendam lebih kurang 15 min  pastu aku terus siap2kan dia sebab Hn pulak nak swim  dengan bebudak rugby dia kat pool sebelah..



cam apa jer kan.. walhal ni lah cara nak cover line amik gambar diri sendiri di public place hahaha... tah apa2 jer kan.. hehe..


cam pelik jer muka aku time nih betul tak korang.. hmm

orang cantik yang berjaya.. semua aspek

salam semua sementara dok tunggu baju yang dibasuh siap (again) aku layan internet ngan Kimora Lee di Channel E oh my she is 'someone'


in this episode dia tengah mencari new n fresh faces for her new skincare product owh my.. its not an easy process though tapi aku nengok cam senang jer bila dia nak dapatkan the complete package of not only girls but also mom to be involve with her new project.. and yes they are all beauty n fresh..
satu lagi yang aku suka nengok cara dia approach n let her kids develop their own skill n built their confident by having them to produce and come out with their own clothing line Miyoki...


lucky for her kan because she's been in this fashion world like for ages sungguh beruntung kan dia.. hehe.. but hey.. if she can why not us.. semua orang boleh berjaya kan.. like what i read in Berita Harian today sapa tak kenal Hanis Haizi



aku rasa orang2 dalam dunia blogging nih dah kenal sangat dengan dia kan or maybe if you're not in the list  then go and visit her blog (na…