Skip to main content

i hope u dont get bored..


salam semua...
sihat ke malam2 nih..
aku ok alhamdulillah masih sihat
cuma risau sikit sebab tadi ujan lebat sgt kat sini
ada bc status sapa tah di FB cakap ujan nih maybe
(maybe yer)
contain radioactive chemicals from Fukushima plant tuh
huhu...
hopefully it's just a rumors..




entry nih aku nak dedicate khas tuk akulah sapa lagi
antara pencapaian dan antara benda yang aku dah capai 
tahun nih
eh bukan ler dapat duit banyak ke apa
cuma aku pernah cakap
2011 aku nak berubah style sikit
nak melaram ngan shawl pulak



sekarang nih kan dah banyak benor pesen2 shawl nih
aku pun ada jugak ler sambar beberapa lai ikut jenis..
cam yang nih aku beli dari Ammara
(dah makin maju dah cik Puan Sara sekarang)
hehe..
and i'm loving it sebab very easy to wear



kat sekolah pun dah selalu jugak pakai shawl
kiranya dah cam trademark pun ada jugak
penah ada cikgu laki tegur
'eh pesal tak pakai tudung lilit2'
bila aku pakai tudung awning tuh
hehe..






cuma sekarang masalah aku cuma ngan shawl gypsy nih jer
sebab dia agak pendek
aku nengok yg dorang pakai
(kebanyakkan blog owner sekarang nih ramai yang hijabis' kan)
agak panjang n lebar shawl gypsy dorang
tapi yerlah aku beli pun murah jer
so maybe ler kualiti n jenis dia berbeza
tapi apapun aku suka jugak



pastu berani jugak sekarang sarung inner yang ada batu2 nih
hehe..
1st time aku pakai inner nih gi sekolah siap ada
orang cakap dah cam budak2 sekolah pula aku nih haaa
(kembang semangkuk sekejap time tuh)
tapi aku pun cam suka cuma belum bertambah lagi ler inner nih
cuma ada 1 nih jer baru



inner dari Ammara nih mmg best sangat
am trying to top up my inner collection
sebab asik dok pakai yang nih jer..
tak best jugak
sebab kekadang susah nak match dengan shawl


yg nih rasa cam sesuai jer wpun aku pakai spek kan
sebab kadang2 tuh shawl boleh buat muka kita bertambah bulat
tapi aku suka nengok gambar aku yang nih
rasa cam sesuai le pulak
tapi takkan asik nak taram shawl ijau n inner biru nih semata kan...



aku pun idak le banyak sangat shawl dengan inner
dok ulang pakai yang sama jer..
tapi tulah mmg berhajat sangat nak tambah koleksi nih
sebab aku semakin jatuh hati dengan style gini


sekarang nak try pakai ala2 hana tajima
tapi asal aku cuba hancusss
tak pernah menjadi..
tak larat dah aku nak tengok vc dia..
vc orang lain pun aku layan kot2 ler boleh dapat tips lagi mudah kan
tapi sampai ke sudah tak dapat jugak lagi


susah sangat ke weii...
korang yang teror pakai ala2 hana tajima nih cuba ajar aku jap

Comments

Popular posts from this blog

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…