Skip to main content

i hope u dont get bored..


salam semua...
sihat ke malam2 nih..
aku ok alhamdulillah masih sihat
cuma risau sikit sebab tadi ujan lebat sgt kat sini
ada bc status sapa tah di FB cakap ujan nih maybe
(maybe yer)
contain radioactive chemicals from Fukushima plant tuh
huhu...
hopefully it's just a rumors..




entry nih aku nak dedicate khas tuk akulah sapa lagi
antara pencapaian dan antara benda yang aku dah capai 
tahun nih
eh bukan ler dapat duit banyak ke apa
cuma aku pernah cakap
2011 aku nak berubah style sikit
nak melaram ngan shawl pulak



sekarang nih kan dah banyak benor pesen2 shawl nih
aku pun ada jugak ler sambar beberapa lai ikut jenis..
cam yang nih aku beli dari Ammara
(dah makin maju dah cik Puan Sara sekarang)
hehe..
and i'm loving it sebab very easy to wear



kat sekolah pun dah selalu jugak pakai shawl
kiranya dah cam trademark pun ada jugak
penah ada cikgu laki tegur
'eh pesal tak pakai tudung lilit2'
bila aku pakai tudung awning tuh
hehe..






cuma sekarang masalah aku cuma ngan shawl gypsy nih jer
sebab dia agak pendek
aku nengok yg dorang pakai
(kebanyakkan blog owner sekarang nih ramai yang hijabis' kan)
agak panjang n lebar shawl gypsy dorang
tapi yerlah aku beli pun murah jer
so maybe ler kualiti n jenis dia berbeza
tapi apapun aku suka jugak



pastu berani jugak sekarang sarung inner yang ada batu2 nih
hehe..
1st time aku pakai inner nih gi sekolah siap ada
orang cakap dah cam budak2 sekolah pula aku nih haaa
(kembang semangkuk sekejap time tuh)
tapi aku pun cam suka cuma belum bertambah lagi ler inner nih
cuma ada 1 nih jer baru



inner dari Ammara nih mmg best sangat
am trying to top up my inner collection
sebab asik dok pakai yang nih jer..
tak best jugak
sebab kekadang susah nak match dengan shawl


yg nih rasa cam sesuai jer wpun aku pakai spek kan
sebab kadang2 tuh shawl boleh buat muka kita bertambah bulat
tapi aku suka nengok gambar aku yang nih
rasa cam sesuai le pulak
tapi takkan asik nak taram shawl ijau n inner biru nih semata kan...



aku pun idak le banyak sangat shawl dengan inner
dok ulang pakai yang sama jer..
tapi tulah mmg berhajat sangat nak tambah koleksi nih
sebab aku semakin jatuh hati dengan style gini


sekarang nak try pakai ala2 hana tajima
tapi asal aku cuba hancusss
tak pernah menjadi..
tak larat dah aku nak tengok vc dia..
vc orang lain pun aku layan kot2 ler boleh dapat tips lagi mudah kan
tapi sampai ke sudah tak dapat jugak lagi


susah sangat ke weii...
korang yang teror pakai ala2 hana tajima nih cuba ajar aku jap

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Hari Keluarga AzizBanon 2016

hi all..  so last Saturday until Monday was our family day.. semua (almost laaa) adik beradik sebelah mama was here in Perlis.. kitaorang jadi host pulak tahun nih...
so we decided to have it at Tasoh Lake Resort

check tempat penginapan..




Lunch dekat Anjung Keli on Saturday..
puas hati semua makan sama2, bukan senang nak dapat kumpul gini..

lepas tu gi solat dekat Masjid Terapung Kuala Perlis... lepas Asar baru kami gerak check in dekat resort.. once da settle check in then semua rehat and jalan2 dekat Karnival Horey Horey yang kebetulan berlangsung sepanjang family day kami kat sana..


solat Maghrib dan Isyak berjemaah dan lepas tuh buat majlis bacaan Yassin dan tahlil...
seronok dapat gathering gini..

Day 2
aktiviti morning walk area Tasoh,


pastu gi Gua Kelam


lepas tuh petang pulak ada Sukaneka..
tq to Hn dengan team sebab incharge sukaneka yang happening sangat


dan malamnya pulak ada makan malam dan BBQ..


dan ucapan penutup dari Pengerusi

more pictures

https://www.facebook.com/azli…

owh bulannnn

#supermoon
thanks to Hn sebab bawa kami keluar tengok bulan malam nih..  amboiiii macam sebelum nih tak pernah keluar.. alkisah malam nih special laaa sikit kan sebab fenomena nih..

 tengok live tapi kagum.. SubhanAllah mmg cantik sangat..  tapi sebab  nak jugak simpan sebagai kenangan amiklaa gambar walaupun dalam gambar tak banyak beza dengan bulan2 yang sebelum nih
but yeah at least for my very own memory..


bolehlaaa kan...