Skip to main content

bila dah tak tau nak pakai apa.. takkan nak ...



pernah tak korang rasa cam fesyen yang korang kenakan tuh tak sesuai..
tak sesuai dengan badan korang..
tak sesuai dengan imej korang..
tak sesuai dengan event yang dihadiri..
kalau pakai yang nih nanti nampak cam bebudak jer..
pakai yang nih nanti nampak cam tua pulak..
pernah tak ada problem tuh...



honestly aku mmg selalu rasa gitu tau..
nak tahu kenapa sebab profesion aku... i'm a teacher..
so most of the time am wearing a formal attire..
aka baju kurung, kebaya but most of the time kurung lah senang kan..
tapi bile once in a while nak kena pegi sekolah tuk buat apa2 kerja aku cam
dah tak tau what to wear.. takkan nak pakai baju kurung jugak
wpun hari cuti sekolah (yeah sometimes we teachers mmg kena gi sekolah wpun cuti)




dan bila aku sarung jeans n blouse g sekolah mulalah rasa cam
boleh ker pakai gini.. tak salah ker..
pergi kursus pun musti rasa gitu.. aku mmg sempoiii so most of the time sarung jeans
ngan t-shirt or tops jer.. tapi yerlah kursus nih selalunya formal
so working hours mmg aku sarung baju kurung ler but then after that
takkan nak pakai baju kurung lagi kan.. huhu..
pening nih..



so skrg aku sangat2 perlukan idea on how to dress up accordingly..
orang kata biarlah bersesuaian dengan usia, dan tempatnya...
dan lebih penting biarlah orang tengok pun sesuai dengan penggayanya..

here i have a few tips yang dikongsikan oleh




jom baca nih


Bermula sekarang eightDesigns akan buat satu slot EDZ-Mag (eightDesigns e-Magazine) yg bercerita pasal tips fesyen dan kecantikan yg sesuai untuk sis semua, ditulis dalam Bahasa Melayu yg ringkas dan senang difahami ;) EDZ-Mag akan di publish kat blog eightDesigns maybe setiap 2 atau 3 minggu.

Comments

Popular posts from this blog

something...

Fuhh settle satu bab.. tapi yg menunggu masih ada lagi few things.. but now time to rest kejap.. lgpun mau dengan kerja nih tak pernahnya habis.. so yeah take it easy nooo.. wow, cepat jer kan masa berlalu... dah nak habis penggal persekolahan 2016.. (ayat standard cikgu2 menjelang hujung tahun)

Alhamdulillah quite a lot of things happen, byk benda yang tak jangka tapi syukurlah terima semua tuh sebagai ilmu dan rezeki yang Allah kurniakan.. in shaa Allah will do my best in all.. thanks atas kepercayaan yang diberikan..




something we're organizing for this coming December... ahli keluarga sebelah mama dari Selangor akan datang untuk family day di Perlis.. yeah it's our time to handle the program.. In shaa Allah we're planning for the best. Place to stay dah booked, now nak plan for activities pulak..




aktiviti setiap hujung minggu, in shaa Allah selagi ada daya dan kesihatan yang baik akan pi laa jenguk dorang.. mau x pi rasa something pulak.. praying they will be able to a…

Penang with SKTTians

Hello November... 
22 Okt ritu geng sekolah ke Penang.. its a day trip jer saja jalan2..
penang trip with friends was superb.. we're actually waiting for this.. we really need a break from school work and spend some time togethers.. Alhamdulillah dipermudahkanNya segala urusan kami ke sana.. 
started the journey at 830am...



singgah rest n relax kat Gurun untuk bfast... then off we go..

sonoklaaa mek nih dapat naik bas.. masa nih abg Afi n Hn gi UPM for rugby twin pulak ada di rumah my inlaw sonok dapat tengok laut kata Aisyah... yolah before this mmg lain laa rasanya  kalau naik kereta jer atas jambatan tuh.. x puas nmpk laut..

first destination was Bukit Bendera.. excited semua nak naik cable car tapi SubhanAllah punya ramai orang... we reached there around 12 kot or earlier tapi dimaklumkan at 2pm baru dapat naik... di tambah dengan hujan renyai2 time tu so we decided to move to our next destination..

 choose to babywear Aisyah even she's not a baby anymore.. dengan orang r…

House of Rugby, Arau

kalau sampai ke Arau.. jemputlaaa singgah ke House of Rugby..
  FLYHALF Lamb Chop RM15 (free iced tea/syrup)

FLYHALF Chicken Chop RM10 (free iced tea/syrup)

Nasi Ayam RENDANG TOK PAH RM5 (free iced tea/syrup)

lepas dekat 3 weeks open baru naik sign board.. semua nih kerja Hn dengan budak2 dia my part hanyalah tolong2 di dapur..